Furesø Kommune

Navnekonkurrence: Hvad skal Sydlejrens nye dagtilbud hedde?

Del

Glade børnestemmer breder sig over Sydlejren – den nye bydel på Flyvestationen. Derfor har den bevaringsværdige bygning, der tidligere hed Officerskolen, undergået en stor forandring. Den 1. december byder den vuggestue- og børnehavebørn velkommen i deres helt eget børnehus. Men hvad skal huset hedde?

Furesø Kommune udskriver navnekonkurrence, så den gamle militærbygning kan få et navn, der trækker historien med ind i den nye hverdag.

”På et sted som Flyvestationen er det vigtigt at forbinde fortid og fremtid, så vi har historien med, når vi nu åbner et nyt kapitel. Børnene kan se lige ud på fortiden, og derfor skal det nye dagtilbuds navn selvfølgelig også have en tydelig kobling til omgivelserne”, siger Bettina Ugelvig Møller (A), formand for Udvalget for dagtilbud og familier.

Sådan deltager du i navnekonkurrencen

Alle kan byde ind med forslag til et navn til det nye dagtilbud. Det eneste krav er, at det skal afspejle den lokalhistoriske kontekst på flyvestationen. Navnekonkurrencen løber fra den 18. august og til den 15. september. Man kan indsende sit forslag til dagtilbudogskole@furesoe.dk.

Et bedømmelsesudvalg bestående af formand for Udvalg for dagtilbud og familier, Bettina Ugelvig Møller, en repræsentant fra Jonstrup 89, lederen af det nye dagtilbud Pia Rosa Jørgensen, og dagtilbudschef Anna Fosdal træffer beslutning om det nye navn, så det er klart, når dagtilbuddet slår dørene op den 1. december.

I september 2019 hjalp lokale børn borgmesteren med at tage første spadestik, da byggeriet af det nye dagtilbud blev skudt i gang. ”Livet i Furesøs nye byområde på Flyvestationen er virkelig ved at tage form. Mange børnefamilier er enten på vej eller allerede flyttet ind i området, og et dagtilbud i området er derfor helt afgørende. Jeg glæder mig meget til at se børnene indtage både hus og naturen omkring”, siger Bettina Ugelvig Møller.

Den gamle militærbygning bliver til moderne daginstitution

Dagtilbuddet er det første kommunale byggeri på det tidligere militære anlæg, og forældre, børn og medarbejdere kan se frem til et nyt og moderne børnehus med læringsmiljøer, hvor naturen kommer til at spille en stor rolle, og hvor der er højt til himlen og rig mulighed for naturoplevelser.

Arkitektur i børnehøjde

Den nye integrerede institution kommer til at rumme fem vuggestuegrupper og fire børnehavegrupper. De to etager i bygningen er bundet sammen af et fællesrum, der bliver husets hjerte. Grupperummene er indrettet, så de kan bruges af både vuggestuebørn og børnehavebørn, og den overordnede fordeling kan dermed ændres afhængigt af behovet i lokalområdet.

Den eksisterende bygning indrettes med skønne farver, nicher til leg, pædagogisk indretning og kig i børnehøjde til de eventyrlige omgivelser - med tidssvarende og inspirerende pædagogiske rammer for de i alt 150 børn.

 

Kontakter

Bettina Ugelvig Møller, formand for Udvalget for dagtilbud og familier, 7216 5909, bum1@furesoe.dk
Anna Fosdal, chef for Dagtilbud, afo1@furesoe.dk, 7216 5838

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

 

 

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum