Nationalmuseet ansætter ny slotschef til Christiansborg Slot

Nationalmuseet ansætter Mads Damsbo som ny slotschef på Christiansborg Slot. Han begynder 1. juni og overtager fra den nuværende slotschef Erik Als, som går på pension.
Som tidligere direktør på Gl. Holtegård, Kunstmuseum Brandts og senest Kunsthal Spritten i Aalborg har Mads Damsbo skabt markante og varige resultater. Nu ser han frem til at kaste sig over udviklingen på Christiansborg Slot - Nationalmuseets største besøgssted - hvor magt, historie og kunst går hånd i hånd.
”Christiansborg Slot er et mytisk sted, der forbinder virkelighedens magtcentrum med kunsten og fiktionens talløse forestillinger om tilværelsen bag de tykke mure. Det er på Københavns Slot, at Kongens Kunstkammer i sin tid blev etableret, og selv H.C. Andersen har skrevet en roman om stedet (det andet Christiansborg Slot) med udgangspunkt i en syret nytårsnat 1828. Stedet har fyldt meget fagligt i min bevidsthed, og jeg glæder mig meget til at tiltræde som slotschef på Christiansborg Slot, til at lære mine nye kolleger at kende og til sammen at udvikle nye, perspektivrige oplevelser for vores gæster,” siger Mads Damsbo.
I 2013 gennemførte Mads Damsbo en fusion af to museer og en kunsthal i Odense med 60 medarbejdere. Flere af programmets udstillinger satte publikumsrekord, og Mads skabte engagement og forbindelse til omverdenen ved at udvikle en erhvervsklub og ved at tilrettelægge udstillingsåbninger som små byfester.
”Jeg er glad for, at vi har været i stand til at tiltrække en så erfaren kapacitet til et af vores store besøgssteder. Mads har betydelig ledelseserfaring og har ledet mange forskellige faggrupper. Hans årelange erfaring fra branchen og hans kunstfaglige tilgang til formidlingsområdet er jeg sikker på kan bringe nye vinklinger på formidling og aktiviteter til slottet,” siger Nationalmuseets vicedirektør med ansvar for Museer og Slotte, Henriette Povlsen.
Senest har Mads Damsbo gennemført forberedelserne til Aalborgs kommende internationale kunsthal med en anlægssum på 300 millioner kroner.
Christiansborg Slot var sidste år Nationalmuseets mest besøgte besøgssted med 426.000 gæster.
Christiansborg Slot varetager også formidlingen i form af omvisninger på tre andre besøgssteder: Eremitageslottet, Liselund Lystslot og Kongernes Lapidarium.
Kort om Mads Damsbo
Mag.art. i kunsthistorie, Københavns Universitet
2020 - Direktør, Kunsthal Spritten
2013 - 2019 Direktør, Kunstmuseum Brandts
2008 – 2013 Direktør, Gl. Holtegaard
Nøgleord
Kontakter
John Fhær Engedal NissenKommunikationsmedarbejderNationalmuseet
Tlf:41 20 68 49jni@natmus.dkBilleder

Information om Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaring
Nationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum. Det ligger i Prinsens Palæ i København, hvor det har haft adresse siden 1849.
Nationalmuseet består foruden af besøgsstedet i København også af en forsknings-, samlings og bevaringsafdeling, der tager sig af konservering og bevaring af Danmarks kulturskatte samt forskning i både kulturhistoriske og naturvidenskabelige emner.
Der er 18 besøgssteder knyttet til Nationalmuseets organisation, som Rane Willerslev er direktør for.
Følg pressemeddelelser fra Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaring
Ny podcast om hvordan befrielsen blev til frihed2.5.2025 10:47:06 CEST | Pressemeddelelse
På 80-års-dagen for befrielsen udgiver Nationalmuseets mediehus Vores Tid første episode i podcast, der fortæller historien om de udstødte og beundrede, der skulle starte helt nye liv, da Anden Verdenskrig sluttede
The National Museum confirms: Shipwrecks in Costa Rica are Danish slave ships27.4.2025 19:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Investigations of ship timbers, bricks from the cargo and clay pipes found during underwater excavations in Costa Rica confirm that the site holds two Danish slave ships that, according to historical sources, were shipwrecked off the coast of Central America in 1710.
Nationalmuseet bekræfter: Skibsvrag i Costa Rica er danske slaveskibe27.4.2025 19:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Undersøgelser af skibstræ, mursten fra lasten og kridtpiber fra en undervandsudgravning i Costa Rica bekræfter, at der er tale om to danske slaveskibe, der ifølge historiske kilder forliste ud for Mellemamerikas kyst i 1710.
Nationalmuseet styrker forskning i maritim kulturarv med nyt forskningscenter7.4.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Nyt forskningscenter skal undersøge danske skibsvrag i ind- og udland, samt forske i nedbrydning og bevaring af skibsvrag og stenalderbopladser på havets bund. Det skal bringe ny viden om hele den maritime danmarkshistorie – fra oldtid til nutid.
Ny vicedirektør for Drift og Administration på Nationalmuseet fundet3.4.2025 09:05:00 CEST | Pressemeddelelse
Nationalmuseet har ansat Merete Lange som en ny vicedirektør til at styrke organisationens drift og administration.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum