Turbine Forlaget A/S

Når livet blomstrer på trods

Del

”Mit navn betyder forår” er titlen på bogen, der fortæller Rabih Azad-Ahmads livsbekræftende historie om et liv, der har budt på både oplevelser, som de fleste helst vil være foruden, og oplevelser, som de færreste får mulighed for at få. Morten Leth Jacobsen har ført pennen og skrevet historien om flygtningebarnet, der i dag er rådmand i Aarhus.

Bogens forside
Bogens forside

Han har mistet to af sine brødre i en de meningsløse krige, der er blevet udkæmpet i Sydlibanon. Rabih kom til verden som statsløs palæstinenser i en flygtningelejr i Libanon og måske, fordi familien havde desperat brug for håb, blev han kaldt forår. Som trettenårig kom Rabih Azad-Ahmad til Danmark sammen med resten af sin familie. En familie, der egentlig regnede med, at Danmark skulle være en midlertidig base, og derfor var der ikke den store motivation til at lære det danske sprog eller den nye kultur at kende. Samfundet stillede heller ikke krav til de nyankomne, så de første år i Danmark var en tid uden retning og mål. Men som femtenårig begyndte Rabih Azad-Ahmad at stille krav til sig selv, da det gik op for ham, at alle andre omkring ham var begyndt at lægge planer for fremtiden. Rabih Azad-Ahmad indså, at han knap nok kunne det danske sprog. Han ville lære ordentlig dansk, og han ville sikre sig en god fremtid. I dag er han cand.jur. og rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune.

Rabih Azad-Ahmads historie er heldigvis blevet til fortællingen om den vellykkede integration. En integration, der lykkedes, fordi Rabih Azad-Ahmad hankede op i sig selv og begyndte at få forventninger til sit eget liv og formålet med det. Og det er netop grunden til, at Rabih Azad-Ahmad nu har valgt at fortælle sin historie til Morten Leth Jacobsen. Håbet er, at hans historie kan motivere andre unge med indvandrerbaggrund til at tage ansvar for sig selv og det samfund, de er blevet en del af.

Og samtidig kan historien også give alle andre et indblik i hvilke kampe, de unge står i, når de skal finde deres egen vej mellem forskellige kulturer og normer og usikkerheden om, hvilket land ens fremtid ligger i.

Rabih Azad-Ahmad er selv blevet dansk statsborger, bor i Aarhus og har gang i en politisk karriere, der primært drives af lysten til at gøre verden – og især Aarhus – til et bedre sted. Et sted, hvor der er plads til alle, og hvor alle gør en indsats til gavn for fællesskabet.

Fakta om bogen:

Titel: Rabih Azad-Ahmad: Mit navn betyder forår – fra flygtningebarn til toppolitiker
Forfatter: Morten Leth Jacobsen
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740673128
Sidetal: 154
Vejl. pris: 249,95 kr.
Udgivelsesdato: 24. august 2021

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Bogens forside
Bogens forside
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Filosofisk og smuk billedbog om en bæredygtig fortid og fremtid26.8.2021 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Jonas Kleinschmidt har skrevet en smuk og poetisk historie om to søstre i en fjern fortid, inspireret af den amerikanske Ursula Le Guins feministiske essay "Bæreposeteorien" om fiktion, der bl.a. argumenterer for, at der findes en anden og mere bæredygtig måde at fortælle historier på. I stedet for at fortælle spyddets, heltemandens og jægerens historie, fortæller Kleinschmidt samlernes historie.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum