Psykiatrifonden

NÅR BEHANDLEREN HAR FERIE: HER FÅR DU HJÆLP TIL PSYKISKE VANSKELIGHEDER

Del

Solen varmer, og Danmark er på vej på ferie. Men for særligt én gruppe af mennesker kan det være en svær tid: Mennesker med psykisk sygdom eller sårbarhed. Mange oplever, at deres psykolog, psykiater, støtte-kontaktperson eller andre, der hjælper eller giver behandling, går på ferie. Så kan tiden blive lang og svær, for psykisk sygdom holder ikke fri. Men der er hjælp at hente i Psykiatrifondens rådgivning.

Foto: Klaus Holsting
Foto: Klaus Holsting

Ferietiden kan være ensbetydende med, at mennesker, der i forvejen slås med ensomhed, depression, angst eller andre psykiske vanskeligheder, har det ekstra svært, fordi alle andre er glade og holder fri, mens man selv står det samme svære sted, som man ikke kan holde fri fra.

Sådan er det udpræget i juletiden, oplever man i Psykiatrifondens rådgivning, men i sommertiden er det også noget andet, der er på spil i samtalerne:

”Det kan være rigtig svært og føles utrygt for mennesker med psykisk sygdom, når den behandler eller den støtte-kontaktperson, man kender, holder ferie. For nogle betyder det, at de skal gå hos en ”fremmed” i en periode, og for andre kan det betyde, at de først kan få behandling igen efter en lang sommerferie”, fortæller leder af Psykiatrifondens rådgivning Liza Johnson.

40 pct. flere samtaler end før corona

I Psykiatrifondens rådgivning ved man godt, at psykisk sygdom ikke holder ferie, og det gør rådgiverne heller ikke. Der er fortsat åbent hver dag i sommerperioden, både for telefon- og chatrådgivning. Og Liza Johnson fortæller, at den stigning i antallet af henvendelser, Psykiatrifonden oplevede i takt med corona-nedlukningen, fortsat holder ved.

”Vi ligger stadig 40 pct. over det antal henvendelser, vi normalt havde før corona. Vi har fået 40 nye rådgivere i samme periode, så vi er gået fra at være omkring 80 til nu godt 120. Og der er som sagt fortsat et stort og øget behov for de samtaler, vores rådgivning tilbyder”, fortæller hun.

Også for pårørende og fagpersoner

Psykiatrifondens rådgivning er professionel rådgivning – på frivillig basis. Alle rådgiverne har en relevant, faglig baggrund for at rådgive mennesker med psykisk sygdom eller vanskeligheder. Man kan både ringe, chatte og skrive til Psykiatrifondens anonyme rådgivning. Også som pårørende eller fagperson. Desuden har Psykiatrifonden rådgivningstilbud til særlige grupper. Telefonrådgivningen har åbent hver dag, året rundt. Gratis og anonymt.

Her finder du Psykiatrifondens rådgivning: https://psykiatrifonden.dk/hjaelp-raadgivning/raadgivning. Telefonnummeret er 39 25 25 25.

Fra den 1. juli til og med den 8. august er åbningstiderne for telefonrådgivning mandag til torsdag fra kl. 10 til 14 og igen fra kl. 18 til 22. Fredag til søndag er der åbent mellem kl. 10 og 14 hver dag. 

Chatrådgivningen er åben mandag og onsdag fra kl. 18 til 22 og tirsdag, torsdag og lørdag fra kl. 12 til 16.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Klaus Holsting
Foto: Klaus Holsting
Download

Links

Information om Psykiatrifonden

Psykiatrifonden
Psykiatrifonden
Hejrevej 43
2400 København NV

3929 3909https://psykiatrifonden.dk/

Her finder du Psykiatrifondens rådgivning: https://psykiatrifonden.dk/hjaelp-raadgivning/raadgivning. Telefonnummeret er 39 25 25 25.

Fra den 1. juli til og med den 8. august er åbningstiderne for telefonrådgivning mandag til torsdag fra kl. 10 til 14 og igen fra kl. 18 til 22. Fredag til søndag er der åbent mellem kl. 10 og 14 hver dag. 

Chatrådgivningen er åben mandag og onsdag fra kl. 18 til 22 og tirsdag, torsdag og lørdag fra kl. 12 til 16.

Følg pressemeddelelser fra Psykiatrifonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Psykiatrifonden

Ny undersøgelse: Unge skal have succes hele vejen rundt for at føle sig gode nok14.10.2021 15:53:17 CEST | Pressemeddelelse

Succes i skolen, på jobbet, til fritidsaktiviteten, blandt vennerne og med udseendet – det er for rigtig mange unge nødvendigt for at føle sig god nok. I en ny undersøgelse fra Psykiatrifonden blandt 16-24-årige er over halvdelen enige eller meget enige i, at de kun føler sig gode nok, når de har succes på næsten alle områder af livet. Og det skaber et urimeligt hårdt pres: ”Det kan føre til rigtig meget ensomhed, hvis man ikke deler de svære ting med nogen", siger Anna Klein, som er ambassadør for indsatsen "Sig det højt" i Psykiatrifonden.

KV/RV 2021: FÅ OVERBLIK OVER TAL OG FAKTA OM PSYKISK SYGDOM5.10.2021 15:49:50 CEST | Pressemeddelelse

I år kommer kommunal- og regionsrådsvalget blandt andet til at handle om den nære sundhed og ikke mindst om mennesker med psykisk sygdom. Er du journalist og skriver om psykisk sygdom? Vælger? Politiker? Er det svært at finde de nyeste tal? Med ”Tal og fakta om psykisk sygdom i Danmark” får du et overblik over vigtige emner relateret til psykisk sygdom og sundhed i Danmark, opdateret i 2021.

Børn af forældre med psykisk sygdom får ikke den hjælp, de har brug for – det vil et nyt partnerskab ændre på16.6.2021 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

310.000 børn og unge i Danmark vokser op med en forælder med psykisk sygdom. Få får hjælp af en voksen til at tale om det, og det kan få konsekvenser som mistrivsel og i værste tilfælde en psykisk lidelse. Det vil Børns Vilkår, Psykiatrifonden og Ole Kirk’s Fond hindre med partnerskabet ’Spørg mere – så fylder det mindre’, som skal sikre børnene mere hjælp og støtte.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum