Esbjerg Kommune

Næste etape af Jernbanegade i Bramming renoveres nu

Del

Første etape af renoveringen af Jernbanegade står næsten færdig. I juni tages hul på sidste del, som bl.a. involverer pladsen foran Bramming Banegård. Inden jul skal hele projektet være afsluttet.

De nyplantede træer og bøgehækken er næsten sprunget ud, og de grønne farver understreger alt det nye, der er sket med Jernbanegade. Kørebanen er blevet smallere, og der er etableret nye fortove i sydsiden af vejen. I svinget ved Storegade 1 er den granitbefæstede lege-opholdsplads næsten færdig og det samme gælder for pladsen foran Postgården. Dermed er slutspurten gået ind for renoveringen af Storegade og Jernbanegade fra Viadukten til Postgården.

”En fin ny bygade træder nu frem i Jernbanegade, og her i den afsluttende fase bliver der bl.a. arbejdet med plantebede og belægning ved Vindrosen. De sidste asfaltarbejder er snart overstået, og en ny opstribning ved lyskrydset skal gøre det mere sikkert for cyklisterne, som også får glæde af røde cykelstriber i Jernbanegade”, siger formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen.

Klar, parat til næste etape

Imens den sidste finpudsning finder sted af den foregående etape, begynder arbejdet i juni på næste etape, som strækker sig fra Postgården hen til parkeringspladsen øst for Bramming Banegård. Nogle af tiltagene fra den første etape videreføres nu. Det gælder bl.a. et smallere vejforløb og røde cykelstriber. Fortovet i sydsiden bliver lagt om og gjort bredere ligesom fortovet ved parkeringspladsen i første etape.

Etapens højdepunkt

Renovering af pladsen foran Bramming Banegård bliver etapens højdepunkt.

”Det er jo en fornem opgave at skulle få den fine, gamle stationsbygning til at tage sig bedst ud. Det er en bygningsmæssig perle, som fortjener en flot indfatning, og sådan kommer den nye plads til at fungere”, siger formand for Plan & Miljøudvalget Karen Sandrini.

Pladsen udvides fra syd ud i det eksisterende vejareal, og som noget nyt markeres pladsen med granit. Nye belysningsmaster, blomsterkummer og plantebede med små træer skal gøre pladsen mere indbydende.

Indkørslen fra Jernbanegade til vejen syd om stationsbygningen bliver gjort smallere. Det vil sænke bilernes hastighed, så de ikke kommer så hurtigt. Indkørslen får et grønnere islæt på hjørnet med et nyt plantebed med blomster og et træ.

Smukkere parkeringsplads

Parkeringspladsen øst for Bramming Banegård får et løft i form af et nyt slidlag og ny belysning. Nye stier skal give en bedre og grønnere sammenhæng mellem stationsbygningen, perronen og parkeringspladsen.

Forløber hele projektet planmæssigt vil Jernbanegade være færdigrenoveret inden jul i år.

Kontakter

Formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen på telefon 40 12 24 12.

Formand for Plan & Miljøudvalget Karen Sandrini på telefon 22 99 81 87.

Billeder

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Esbjergs fire hvide mænd lægger arm til en bedre verden1.6.2021 11:29:39 CEST | Pressemeddelelse

Fra tirsdag den 1. juni ser de fire velkendte hvide, tårnhøje og ikoniske mænd i Esbjerg, der går under navnet Mennesket ved Havet, lidt anderledes ud, end esbjergenserne og talrige turister er vant til. De bærer nemlig et blåt plaster på armen, der markerer støtten til UNICEFs arbejde for en retfærdig vaccinefordeling til alle verdens lande. UNICEF vil indsamle midler til indkøb og levering af vacciner til bl.a. Indien og Nepal, så de også kan blive vaccineret lige som danskerne.

Aktiv Fritid og Svømmestadion Danmark tilbyder gratis badebilletter til børn og unge25.5.2021 08:22:55 CEST | Pressemeddelelse

I kølvandet på en lang Corona-nedlukning er der brug for en social redningskrans til mange børn og unge, som har været uden muligheder for sjov og adspredelse. Derfor søsætter Aktiv Fritid og Svømmestadion Danmark i fællesskab et tilbud, hvor en gruppe 9-18 årige kan få fri entré hele sommeren. Tilbuddet retter sig mod børn og unge i socialt udsatte positioner, som kan henvises via relevante fagpersoner omkring dem. Formålet er at sikre, at denne gruppe af børn og unge har mulighed for at være fysisk aktive og have det sjovt i løbet af sommeren. ”Vi ved jo godt, at de sidste mange måneder har været hårde for rigtig mange børn og unge. For langt de fleste ser situationen heldigvis lysere ud nu, hvor restriktionerne er lettet. Det gælder dog ikke nødvendigvis for målgruppen i Aktiv Fritid, som er børn og unge i udsatte positioner, hvor familie og netværk måske ikke har ressourcerne til selv at støtte deres børn og unge i at komme ovenpå igen. Samtidig er det også dem, som oftest ikke har

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum