Arbejdstilsynet

Myndigheder øger coronakontrol og vejledning af landets virksomheder

Del

Fødevarestyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Arbejdstilsynet styrker kontrollen med og vejledningen om virksomheders efterlevelse af corona-retningslinjerne. De tre myndigheder forventer at komme ud på mere end 8.500 tilsyn om måneden den kommende tid, hvor de vil skærpe virksomhedernes opmærksomhed i forhold til at begrænse spredningen af smitte med COVID-19.

Virksomhederne har et stort ansvar for at træffe foranstaltninger, så smittespredningen af corona minimeres. Det er dog stadig ikke alle virksomheder, der i tilstrækkelig grad følger retningslinjer og anvisninger om bl.a. antal kunder, fysisk afstand, mulighed for at spritte hænder af mv.

Myndighederne sætter nu ind med et fælles fokus på virksomhedernes efterlevelse af lokalerestriktionerne og sundhedsmyndighedernes anbefalinger for at begrænse spredningen af smitte og give en hjælpende hånd til politiets generelle kontrolopgave.

Fødevarestyrelsen og Sikkerhedsstyrelsen vil på deres besøg bistå politiet med at sikre, at virksomhederne overholder forsamlingsbekendtgørelsens lokalekrav i bl.a. restauranter, caféer og dagligvarebutikker. Arbejdstilsynet vil styrke vejledningsindsatsen for at forebygge risiko for smittespredning med fokus på virksomhedernes medarbejdere. Selvom fokus er vejledning, vil Arbejdstilsynet kunne træffe afgørelse, hvis der konstateres regelbrud.

”Der er brug for en styrket indsats for at begrænse smitten på landets arbejdspladser. I Arbejdstilsynet vil vi derfor på hovedparten af alle tilsynsbesøg give obligatorisk vejledning om smitteforebyggelse, hvor vi har særlig opmærksomhed på de ansattes forhold. Vi vil under besøgene trække på den erfaring, vi har gjort os fra en række målrettede tilsyn med corona de seneste måneder,” siger tilsynschef i Arbejdstilsynet, Mette Thidemann.

I Fødevarestyrelsen bliver coronakontrollerne en del af de løbende tilsyn med restauranter, caféer og dagligvarebutikker:

Vi vil holde øje med, at butikker og restauranter følger reglerne om afstandskrav og adgang til afspritning, håndvask og lignende”, siger kontorchef Vibeke Højbjerg fra Fødevarestyrelsen. ”Vejledning er altid en central del af Fødevarestyrelsens kontrolarbejde, og vi ser frem til at styrke vejledningsindsatsen med corona restriktionerne.”

I Sikkerhedsstyrelsen er man klar til at øge vejledningen over for detailhandel, restauranter, barer, cafeer og kiosker mv. Kontorchef Søren Assenholt Muff siger:

”Sikkerhedsstyrelsen laver i forvejen tilsyn på rigtigt mange områder. For os bliver coronatilsynene en særlig indsats, hvor de tilsynsførende har fuldt fokus på retningslinjerne for at forebygge coronasmitte, og jeg forventer, at vores tilsynsmodel vil bidrage med relevante data til andre myndigheders indsats.”

Indsatsen vil køre til og med den 28. februar 2021. De tre myndigheder ventes at udføre mere end 8.500 COVID-19-relaterede tilsyn og vejledningsmøder om måneden. Nogle virksomheder vil opleve at få flere besøg.

Information om Arbejdstilsynet

Arbejdstilsynet
Arbejdstilsynet
Landskronagade 33
2100 København Ø

Lars Flindt Pedersen

Pressechef

Pressetelefon 72 20 93 94

Følg pressemeddelelser fra Arbejdstilsynet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Arbejdstilsynet

Arbejdsmiljørådet lancerer ny kampagne der skal forebygge erhvervsbetinget hudsygdom blandt unge27.1.2021 12:56:43 CET | Pressemeddelelse

Hudlidelser er en af de mest almindelige erhvervssygdomme, og særligt de unge er overrepræsenteret i statistikken. En hudlidelse kan have store konsekvenser resten af arbejdslivet, så det er i høj grad værd at forebygge. Derfor har Arbejdsmiljørådet iværksat kampagnen ”Beskyt huden”, som giver fem konkrete anbefalinger til, hvordan man som arbejdsgiver kan forebygge erhvervsbetinget hudsygdom.

Undgå gennemstyrtning ved tagarbejde9.12.2020 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

I oktober måned omkom en ung håndværker efter, at han var styrtet igennem et tag og faldet 6 meter ned i forbindelse med, at han skulle udskifte gamle bølgetagplader. Eksemplet er desværre ikke enestående. ”De seneste 3 år har vi haft en del ulykker på baggrund af gennemstyrtning på tage, og heraf har fire af dem været dødsulykker”, siger Lene Teilberg, tilsynschef for bygge og anlæg. ”Ulykkerne sker især ved færdsel på tagplader, der ikke er bæredygtige fx eternitplader, klare bølgeplader, glasplader og PVC-plader, og især når der er tale om gamle plader på haller med åsekonstruktioner og lignende, som slet ikke er beregnet til at færdes på”, fortsætter Lene Teilberg. Gennemstyrtning på tagflader kan give alvorlige kvæstelser og i værste fald medføre invaliditet og dødsfald, og derfor skal man altid sikre, at forholdene er i orden, inden man går ud på taget. Sådan undgår I ulykkerne Ulykker med gennemstyrtning kan undgås. Gå aldrig direkte ovenpå gamle tagplader uden at etablere sikri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum