Marine Stewardship Council

MSC vedtager nye krav for certificering af bæredygtige fiskerier

Del

Marine Stewardship Council (MSC) styrker sin evne til at skabe forbedringer i den globale fiskeriindustri ved at indføre nye krav. De nye krav betyder at alle fiskeriaktiviteter der udføres på en målbestand under en enkelt tur skal være certificeret og opfylde MSCs standard for bæredygtigt fiskeri.

MSC fotokreditering: ©HENRIK VINTHER KROGH
MSC fotokreditering: ©HENRIK VINTHER KROGH

Marine Stewardship Council (MSC) styrker sin evne til at skabe forbedringer i den globale fiskeriindustri ved at indføre nye krav. De nye krav betyder at alle fiskeriaktiviteter der udføres på en målbestand under en enkelt tur skal være certificeret og opfylde MSCs standard for bæredygtigt fiskeri.

Beslutningen blev taget på MSC's bestyrelsesmøde i London forrige uge. Det skete efter en omfattende offentlig konsultation, der involverede over 50 interesseorganisationer fra NGO'er til fiskerier og den kommercielle sektor. Konsultationen mundede ud i at MSC´s tekniske rådgivende komite sent sidste år reviderede MSCs Unit of Assessment (UoA). MSCs tekniske rådgivende komite består af 15 eksperter indenfor havforskning og forsyningskæder. Komiteen gav sin formelle anbefaling til MSCs bestyrelse baseret på videnskabelige og tekniske analyser og feedback fra interessenter.

"Vi har gennemført en omhyggelig, objektiv og gennemsigtig proces for at udvikle de nye regler. Uafhængig gennemgang og aktiv deltagelse af interessenter er centralt for MSCs arbejde. Vi er forpligtet til løbende at udvikle os i tråd med videnskab og fiskeriforvaltning. Ved at annoncere de nye regler kan vi bevare vores verdensledende standard." Siger Minna Epps, Programdirektør, MSC Skandinavien og Østersøregionen.

MSC indledte denne gennemgang på grund af bekymringen om den nuværende regel, der gør det muligt for et fartøj at fange fisk fra en og samme bestand med både certificerede og ikke-certificerede fiskeredskaber eller fangstmetoder på en og samme tur. Noget der ikke vil blive tilladt, når de nye regler træder i kraft.

Når de nye krav offentliggøres i august 2018, skal alle fiskerier i MSC programmet være indforståede med hvordan disse regler eventuelt kan påvirke deres drift og tage de nødvendige skridt til at opfylde de nye krav.

For mere information kontakt Kari Stange, Stakeholder Engagement Manager MSC i Skandinavien. kari.stange@msc.org 

Du kan læse hele den engelske pressemeddelelse her:

https://www.msc.org/newsroom/news/msc-adopts-new-requirement-for-the-assessment-of-fisheries

Nøgleord

Kontakter

For mere information kontakt Kari Stange, Stakeholder Engagement Manager MSC i Skandinavien. kari.stange@msc.org

eller

Majken Møller, Kommunikations- og marketingchef, Danmark
majken.moller@msc.org

Billeder

MSC fotokreditering: ©HENRIK VINTHER KROGH
MSC fotokreditering: ©HENRIK VINTHER KROGH
Download

Links

Information om Marine Stewardship Council

Marine Stewardship Council
Marine Stewardship Council
Marine House, 1-3 Snow Hill
´FC1A-2DH London

Marine Stewardship Council (MSC) er en international non-profit organisation. Vores vision er, at verdenshavene myldrer med liv, og fiskebestandene bevares for denne og fremtidige generationer. Vores miljømærke og certificeringsprogram anerkender og belønner bæredygtig fiskeripraksis og hjælper til at skabe et mere bæredygtigt marked for fisk og skaldyr. MSC blev etableret for 20 år siden og er i dag verdens mest anerkendte certificeringsprogram for bæredygtigt, vildtfanget fisk og skaldyr.

Om MSC-mærket – den blå fisk.

MSC mærket på et fisk- og skaldyrsprodukt betyder at:

  • Det stammer fra et vildfangende fiskeri der er blevet certificeret af en uafhængig part imod MSCs forskningsbaserede standard for miljømæssigt bæredygtigt fiskeri.
  • Det er fuldt sporbart til en bæredygtig kilde.

For at blive solgt med MSCs blå fisk skal fisk og skaldyr komme fra et fiskeri, der er certificeret af en tredjeparts certificeringsorganisation efter MSC´s fiskerimiljøstandard for bæredygtigt fiskeri.

Standarden er udviklet i sammen med eksperter, herunder forskere, videnskabsfolk, fiskerne og miljøorganisationer. Standarden opdateres løbende for at sikre, at den fortsat afspejler den internationalt bedste praksis inden for havforvaltning.

Certificering kræver bl.a. at fiskeriet kan sikre:

  • At fiskebestandene er bæredygtige/er fra en sund bestand - der er nok fisk tilbage i havet for at reproducere.
  • At havmiljøet bevares, så det kan understøtte livet i havet.
  • At fiskeriet har implementeret effektive forvaltningsplaner der sikrer at man hurtigt kan reagere ved ændringer i status quo.

Følg pressemeddelelser fra Marine Stewardship Council

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Marine Stewardship Council

Dansk og Svensk fiskeri vælger at suspendere bæredygtigt sildefiskeri21.9.2018 09:03:53Pressemeddelelse

Det danske og svenske fiskeri har valgt at selv suspendere deres MSC-certifikat på sild fra Skagerrak, Kattegat og Vestlige Østersø med effekt fra 21 september 2018. Det er en frivillig beslutning fra det danske og svenske fiskeri at suspendere MSC certifikatet. Fiskeriet blev MSC certificeret i oktober 2016 og silden fra dette fiskeri kommer fra to sildebestande i henholdsvis Skagerrak, Kattegat og den Vestlige Østersø, men da bestandene er svære at skelne fra hinanden rammer suspenderingen begge bestande.

Danske dagligvarekæder giver forbrugere størst udvalg af bæredygtige fiske- og skaldyrsprodukter12.3.2018 20:41:05Pressemeddelelse

Danske dagligvarekæder indtager en førsteplads blandt de nordiske lande, når det kommer til udvalget af MSC-certificerede bæredygtige fiske- og skaldyrsprodukter blandt supermarkedernes private label-produkter. Det viser en ny opgørelse fra Marine Stewardship Council (MSC), der er en international mærkningsordning for vildtfanget og bæredygtigt fiskeri. Svenskerne løber med andenpladsen, Finland ligger nummer tre, mens nordmændene må tage til takke med en fjerdeplads.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum