MSC anerkendt af FN som en global indikator for indsatsen mod tab af biodiversitet på COP15
Certificering i henhold til Marine Stewardship Councils (MSC) globale standarder for miljømæssigt bæredygtige fisk og skaldyr blev påFN's biodiversitetskonference (COP-15) anerkendt som en måde videnskabeligt at måle indsatsen for at vende det alarmerende fald i verdens biodiversitet.
Data om MSC-certificerede fangst- og forsyningskæder indgår som tre af de officielle indikatorer i Kunming-Montreal Global Biodiversity Framework for to af målene. Det første mål vedrører bæredygtig forvaltning af og handel med vilde arter, og det andet vedrørerintegration af biodiversitetsværdier i økonomierne. Supplerende indikatorer kan anvendes af regeringerne til at måle fremskridt i forhold til disse mål.
En troværdig indsats på landeniveau og måling af resultater vil være nøglen til at sikre, at den nye internationale aftale bliver en succes. Fiskerier, der opfylder MSC's Standard, skal opretholde sunde fiskebestande, minimere bifangst samt påvirkning af truede, truede og beskyttede arter, såvel som det bredere marine økosystem.
Tilstedeværelsen inden for rammerne er et tegn på MSC-programmets troværdighed med hensyn til at bidrage til at opretholde biodiversiteten. Den nye aftale, der er udviklet og forhandlet af parterne i konventionen om den biologiske mangfoldighed (CBD), har til formål at standse tabet af biodiversitet senest i 2030 og opnå genopretning senest i 2050.
Rupert Howes, administrerende direktør for MSC, siger: "Vi er meget stolte over, at MSC-certificering er blevet anerkendt i FN's nye Global Biodiversity Framework. Anerkendelsen taler om de betydelige længder, som MSC-certificerede fiskerier går for at forstå deres indvirkning på miljøet og sikre deres bæredygtighed og levere forbedringer, hvor det er nødvendigt - samt forsyningskædens rolle i at anerkende og belønne disse indsatser.
"Denne internationale aftale om biodiversitet er et stort resultat. Udfordringen vil nu være at sikre, at løfterne modsvares af reel handling. MSC-certificering giver virksomheder og regeringer over hele verden et troværdigt mål for deres indsats for at beskytte livet i vores hav, samtidig medat de leverer mad og levebrød til milliarder af mennesker."
MSC-programmet støtter sunde marine økosystemer ved at give incitamenter til bæredygtige fiskerimetoder. Denne indsats anerkendes og belønnes af detailhandleres og mærkevarers tilsagn om at sælge certificerede bæredygtige fisk og skaldyr med det blå MSC-mærke, som imødekommer forbrugernes stigende bevidsthed om behovet for bæredygtigt fiskeri.
Nøgleord
Kontakter
Alexander WorzigerKommunikations og Marketingchef, DanmarkMarine Stewardship Council
Tlf:+45 53694007alexander.worziger@msc.orgKim RydeheimKommunikationschef, Baltic Sea Region & ScandinaviaMarine Stewardship Counsil
Tlf:+46 703978847kim.rydeheim@msc.orgLinnea EngströmProgramdirektør, Skandinavien og Østersøregionen
Tlf:+46 707 333 806linnea.engstrom@msc.orgInformation om MSC – Marine Stewardship Council
MSC er en international non-profit organisation. MSC er det eneste globale certificeringsprogram for vildtfanget fisk, der opfylder kravene til bedste praksis i både FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO), Global SustainableSeafoodInitiative(GSSI) og ISEAL, den internationale organisation for bæredygtighedscertificeringer. Når et fiskeri opfylder MSC's standard for bæredygtigt fiskeri, kan fangsten sælges som MSC-mærket. Certificering er åben for alle fiskere, der fanger fisk og skaldyr fra hav eller ferskvand. I dag er mere end 400 fiskerier i over 35 lande MSC-certificerede.
Hjemmeside: www.msc.org/dk
Følg pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council
MSC giver Årets Guldfisk til LETZ SUSHI for arbejdet med at fremme bæredygtig fisk og skaldyr i restaurantverdenen12.11.2022 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Med sit vedholdende fokus på bæredygtighed, ansvarlighed og økologi, hvad enten det angår fisk, ris eller emballage, har LETZ SUSHI taget faklen og vist hvor langt man kan komme med og på stærke værdier, der hjælper verden i den rigtige retning. Derfor modtog restaurantkæden onsdag en pris fra non-profit organisationen Marine Stewardship Council (MSC), ved MSC’s årsmøde i Aalborg.
Ny MSC-fiskeristandard vil drive fremskridtet inden for bæredygtigt fiskeri, siger CEO26.10.2022 12:00:29 CEST | Pressemeddelelse
Marine Stewardship Councils (MSC) lancerer i dag sin nye globale bæredygtighedsstandard for vildtfangede fisk og skaldyr. Den nye MSC-standard sikrer, at fisk og skaldyr, der sælges med det blå miljømærke, fortsat vil komme fra fiskerier som er verdensledende inden for bæredygtighed, da standardens krav til beskyttelse af havets dyreliv, fiskebestande og økosystemer er blevet stærkere.
Verdens største miljømærke for bæredygtigt fiskeri, MSC, fylder 25 år! Imens er markedet for fisk & skaldyr i vækst trods globale udfordringer.18.10.2022 10:10:29 CEST | Pressemeddelelse
Opbakningen til bæredygtige fiske- og skaldyrsprodukter fortsætter med at vokse globalt. De nye tal fra MSC's 25 års jubilæums årsrapport viser, at bl.a. antallet af MSC-certificerede fiskeri- og forsyningskædevirksomheder stiger.
MSC indfører strengere krav for certificeret tunfiskeri13.10.2022 06:21:42 CEST | Pressemeddelelse
MSC nye fiskeristandard har konsekvenser for tunfiskeriet. Nye data viser, at fangst af certificeret tun nu overstiger 2 mio. tons
NGO råber op: Der skal handles nu for at beskytte silden og makrellen i det nordøstlige Atlanterhav5.10.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny videnskabelig rådgivning viser, at bestandene af sild, makrel og blåhvilling blev overfisket i 2021
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum