MSC – Marine Stewardship Council

MSC åbner for forlængelse af alle frister pga. Covid-19

Del
Marine Stewardship Council (MSC), der står bag en bæredygtighedscertificering, der omfatter godt 15 % af den globale fangst af fisk og skaldyr, tager som konsekvens af Corona-krisen hidtil usete midler i brug for at forhindre, at fiskerier og virksomheder uforvarende mister deres certifikat.

Fiskerier i MSC-programmet får nu mulighed for en ekstraordinær forlængelse på seks måneder for alle normale tidsfrister i forbindelse med certificeringsprocessen og de efterfølgende løbende vurderinger og auditeringer. Det er første gang i MSC's 22-årige historie, at der er taget et sådant skridt, hvilket afspejler de enorme udfordringer, som pandemien udgør for den globale fiskeindustri.

Disse foranstaltninger træder i kraft den 27. marts 2020. Afgørelsen betyder, at tidsfrister for fiskerivurderinger, herunder revisioner, opfyldelse af betingelser og certificeringer vil blive forlænget automatisk med seks måneder.

Fiskeripartnere kan dog vælge at gå videre med de eksisterende tidsfrister, f.eks. med brug af off-site audits (fjernrevisioner), hvis dette er praktisk muligt og aftales med certificeringsorganerne.

For virksomheder i forsyningskæden med et MSC Sporbarhedscertifikat er der tidligere blevet åbnet for, at kontrol og revision kan udføres på afstand. Men hvis dette ikke er praktisk muligt på grund af følgevirkningerne af Covid-19 pandemien, kan der også på dette område anmodes om en fristforlængelse på op til seks-måneder.

Dette seneste skridt er en reaktion på de massive forstyrrelser, som industrien står over for. Den bygger på MSC's tidligere beslutning om, at indehavere af fiskeri- og sporbarhedscertifikater kan fjernauditeres, da rejserestriktioner og myndighedsvejledning har gjort det stadig vanskeligere at gennemføre kontrolbesøg.

MSC vil kontakte fiskerier, certificeringsorganer og partnere i forsyningskæden for bæredygtig fisk og skaldyr med yderligere oplysninger i de kommende dage. Andre MSC-aktiviteter, såsom godkendelse af produktlicenser, vil fortsætte som normalt.

Rupert Howes, administrerende direktør for MSC udtaler:
"Dette er et ekstraordinært øjeblik i historien, uden fortilfælde i moderne tid. MSC er helt klar over, at mange af vores partnere står over for enorme udfordringer og usikkerhed. For nogle kan det være et spørgsmål om overlevelse.

Mens den regionale situation varierer, er forsyningskæder blevet forstyrret, i nogle tilfælde brudt, produktionsanlæg er blevet lukket og fartøjer holdt i havnen.
Det har givet medført stor usikkerhed, og for nogle også store tab.

MSC ønsker at gøre, hvad vi kan for at støtte vores partnere gennem disse usædvanligt udfordrende tider, og derfor har vi gennemført disse nye foranstaltninger."

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om MSC – Marine Stewardship Council

MSC – Marine Stewardship Council
MSC – Marine Stewardship Council
Marine House, 1-3 Snow Hill
FC1A-2DH London

http://www.msc.org

Om Marine Stewardship Council (MSC)

Marine Stewardship Council (MSC) er en international Non-Profit organisation, der står bag MSC-mærket, der er kendetegnet af en blå fisk. MSC driver et globalt program, hvor vi samarbejder med vores partnere om at fremme bæredygtige fiskeriprincipper for fisk og skaldyr over hele verden. MSC blev etableret for 20 år siden og er i dag verdens mest anerkendte certificeringsprogram for bæredygtigt, vildtfanget fisk og skaldyr.

For at blive solgt med MSCs blå fisk skal fisk og skaldyr komme fra et fiskeri, der er certificeret af en tredjeparts certificeringsorganisation efter MSC´s fiskerimiljøstandard for bæredygtigt fiskeri.

Standarden sikrer:

  • At fiskebestandene er bæredygtige/er fra en sund bestand - der er nok fisk tilbage i havet for at reproducere.
  • At havmiljøet bevares, så det kan understøtte livet i havet.
  • At fiskeriet har implementeret effektive forvaltningsplaner, der sikrer at man hurtigt kan reagere ved ændringer i status quo.

Mere end 390 fiskerier i over 35 lande er certificeret i henhold til MSCs standard. Disse fiskerier står for ca. 15 procent af den globale fangst af fisk og skaldyr. Mere end 41.000 fiske- og skaldyrsprodukter verden over bærer MSCs miljømærke. For yderligere oplysninger besøg www.msc.org.

Følg pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council

Marine Stewardship Council-teams fra Polen, Sverige, Danmark og Finland slår kræfterne sammen som region for Østersøen og Centraleuropa12.12.2023 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Marine Stewardship Council (MSC) reagerer på de ændrede forhold i regionen ved at oprette en ny MSC-subregion for Baltikum og Centraleuropa. Den nye organisationsstruktur er beregnet til bedre at imødekomme udfordringerne med bæredygtig forvaltning af ressourcerne i Østersøen og Nordsøen og de voksende behov hos MSC-partnere i regionen. I november besluttede MSC at slå teams fra Polen, Sverige, Danmark og Finland sammen til ét team med ansvar for 17 lande i den baltiske og centraleuropæiske region. Det nye teams aktiviteter vil omfatte støtte til regionale fiskerier i MSC-programmet, der opererer i Østersøen og Nordsøen, samarbejde med industripartnere, videnskab, myndigheder, NGO'er samt opbygning af offentlighedens bevidsthed om behovet for bæredygtige fisk og skaldyr. Østersøen og Centraleuropa er en strategisk region for udviklingen af markedet for bæredygtige fisk og skaldyr. I området er over 1500 partnere (fiskerier, forarbejdningsvirksomheder, detailhandlere, NGO'er, akademiske

MSC advarer: Risiko for nyt sildekollaps – anbefalet 44% reduktion på fangster4.10.2023 12:13:21 CEST | Pressemeddelelse

Den nordøstatlantiske sildebestand er presset ned til kritiske niveauer, og fangsterne anbefales nu at blive reduceret med 44 %. Årsagen til denne udvikling er fiskerinationernes manglende evne til at blive enige om fordeling af kvoter for den såkaldt atlanto-skandiske sild (AS-sild), der både er den mest spiste i Danmark, og en af Europas mest ikoniske og økonomisk vigtige fiskebestande. I stedet fiskes AS-sild såvel som atlantisk makrel og blåhvilling i henhold til kvoter fastsat ensidigt af individuelle nationer, hvilket resulterer i en vedvarende overudnyttelse af disse ressourcer. Regeringer går i søvne ind i en potentiel gentagelse af sildekollapset i 1960'erne ved at undlade at forhindre overfiskeri af atlantisk-skandisk sild (AS-sild), afslører nye tal fra ICES (International Council for the Exploration of the Sea). Den videnskabelige organisation med ansvar for at rådgive regeringer om bæredygtige fangstbegrænsninger, har meddelt [1], at en kraftig nedskæring på 44% i AS-sildf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye