Mission Øst

Mosul takker Mission Øst for livsvigtig hjælp

Del

Mission Øst har hjulpet 24.000 nødlidende i Mosul-området og står nu klar til at hjælpe yderligere tusinder af indbyggere i byen, hvor kampene raser lige nu. Mosuls myndigheder påskønner Mission Østs indsats.

Læssevis af madrasser bliver kørt ud til børn og familier, der mangler alt.
Læssevis af madrasser bliver kørt ud til børn og familier, der mangler alt.

Kampene raser lige nu i den vestlige del af Mosul, og Mission Øst fortsætter med at hjælpe tusinder af irakere, der er klemt i kampene mellem internationalt støttede regeringsstyrker og terrorbevægelsen Islamisk Stat. Siden offensiven begyndte i oktober 2016, har organisationen uddelt livsvigtig nødhjælp til i alt 24.000 nødlidende i Mosul-området.
De lokale provinsmyndigheder værdsætter indsatsen og takker i et brev Mission Øst for ”som den første internationale NGO at have uddelt nødhjælp i de befriede dele af det østlige Mosul, først i Gogjali i december 2016 og derefter i andre områder.”

Over 160.000 mennesker er flygtet fra hus og hjem
Mission Øst har gang på gang kørt ind i den østlige, befriede del af byen med akutte overlevelsespakker, der indeholder tæpper, spisegrej og hygiejne- og førstehjælpsudstyr. I en række landsbyer nordøst for Mosul har indbyggerne modtaget større etableringspakker med bl.a. kogegrej, madrasser og hygiejneudstyr. Og for nylig har Mission Øst desuden uddelt varmeapparater, så indbyggerne nu kan modstå den kolde, irakiske vinter.
Omkring 217.000 mennesker er flygtet fra Mosul-området siden oktober, men 57.000 er allerede vendt hjem igen. Mange kommer tilbage til stærkt beskadigede og udplyndrede huse. Antallet af fordrevne fra byen ligger lige nu på omkring 160.000.

Uddeler nødhjælp under sikre forhold
I takkebrevet skriver Mosuls provinsmyndigheder også, at de ser frem til, at Mission Øst får mulighed for at hjælpe befolkningen i det vestlige Mosul. De irakiske regeringsstyrker er i gang med at befri den del af byen, der ligger vest for Tigris-floden. Her lever op mod 750.000 mennesker fortsat under terrorbevægelsen Islamisk Stats kontrol.
Mission Øst gør klar til også at uddele nødhjælpspakker i det vestlige Mosul, så snart bydelen er befriet og sikkerhedssituationen forsvarlig. Lige nu forbereder man uddeling af nødhjælp til omkring 4.000 personer i landsbyer nordøst for Mosul.
Samtidig glemmer organisationen ikke, at irakere andre steder i landet er på flugt fra Islamisk Stats terrorvælde og har behov for hjælp.  

Husker også fordrevne i andre byer
Således har organisationen netop uddelt tæpper og madrasser til 8.400 fordrevne i en teltlejr nær Kirkuk, og snart vil yderligere tusinder modtage samme form for hjælp.
I alt har Mission Øst hjulpet omkring 121.000 irakere siden sommeren 2014, da Islamisk Stat begyndte at sprede død, ødelæggelse og terror i landet. Hjælpeoperationen i Irak er den mest omfattende i Mission Østs 25-årige historie.
Mission Øst yder akut nødhjælp og langsigtet udviklingsstøtte i Østeuropa og Asien. Hjælpeorganisationen er grundlagt i Danmark og gennemfører projekter i Afghanistan, Armenien, Burma, Irak, Nepal, Nordkorea, Syrien og Tadsjikistan.

Alle kan bidrage til hjælpen
Alle bidrag kan gøre tilværelsen bedre for de tusindvis af nødlidende i og omkring Mosul.
Et bidrag på 30 kroner kan give en familie en dunk til rent drikkevand.
For 70 kroner kan man give en soldreven lampe, som kan skabe tryghed om natten.
For 90 kroner kan man give et varmt tæppe.
For 150 kroner kan man give et hygiejnesæt til en hel familie i to uger.
For 225 kroner kan man give et kogeapparat, og for 600 kroner et helt køkken med kogeapparat, gryder, pander og bestik.
Og har man den helt store pung fremme, kan man for 1.500 kroner sørge for alt, hvad der kræves i en husholdning, når en flygtende familie finder et sikkert sted at etablere sig.

Nøgleord

Kontakter

Pressekontakt:
Svend Løbner, pressekoordinator,
Mission Øst, Skt. Lukas Vej 13, 2900 Hellerup,
Mobil 28 707 703,
E-mail svend.lobner@missioneast.org

Billeder

Læssevis af madrasser bliver kørt ud til børn og familier, der mangler alt.
Læssevis af madrasser bliver kørt ud til børn og familier, der mangler alt.
Download
Mænd, kvinder og børn står i kø for at modtage hjælp til at klare de mest basale ting i en husholdning.
Mænd, kvinder og børn står i kø for at modtage hjælp til at klare de mest basale ting i en husholdning.
Download
Hjælpen viser de fordrevne, at der er nogen derude, der bryder sig om dem. Det giver et håb at bygge videre på.
Hjælpen viser de fordrevne, at der er nogen derude, der bryder sig om dem. Det giver et håb at bygge videre på.
Download

Links

Information om Mission Øst

Mission Øst
Mission Øst
Postboks 149, Skt. Lukas Vej 13
2900 Hellerup

+ 45 39 61 20 48http://www.missioneast.org/

Mission Øst er en international hjælpeorganisation, der yder akut nødhjælp og langsigtet udviklingsstøtte i Østeuropa og Asien. Vi hjælper mennesker i nød uanset race, religion og politisk ståsted. Mission Øst er grundlagt i Danmark og gennemfører projekter direkte eller sammen med lokale partnere i Afghanistan, Armenien, Burma, Irak, Nepal, Nordkorea, Syrien og Tadsjikistan. Mission Øst er støttet af Danida, det tyske Udenrigsministerium, samt EU og FN.

Følg pressemeddelelser fra Mission Øst

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mission Øst

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum