Political Festival of Europe

Mogens Blicher Bjerregård, international rådgiver og indtil juni 2022 formand for det europæiske journalistforbund, deltager på Political Festival of Europe

Del

Political Festival of Europe – ”Det Europæiske Folkemøde” – afholdes for første gang den 25.-28. august 2022 i Mariager. Folkemødet er det sted, hvor de mange besøgende fra hele Europa får lejlighed til at forme Europæisk demokrati og dets fremtid. Til august samles borgere sammen med politikere og beslutningstagere fra hele kontinentet til spændende debatter og samtaler. Udover de politiske events, kan besøgende også opleve de rige og mangfoldige kulturer af Europa.

Tidligere formand for det europæiske journalistforbund Mogens Blicher Bjerregård er blandt de mange speakers, der er en del af Festivalen. Mogens deltager på to debatter – den ene handler om respekten af forskellige kulturer og religioner i Europa, mens den anden drejer sig om ytringsfriheden og drab af journalister. Han siger:

“Frie medier og uafhængig journalistik er helt afgørende for udviklingen af vores europæiske demokratier. Gennem de seneste år har vi erfaret, hvordan autoritære regimer ved brug af desinformation har opbygget narrativer, der har ført til konflikter og krig. Denne farlige trend, som nu også er tydelige inde i flere EU-lande, skal stoppes. Forhåbentlig vil EUs initiativ med en “European Media Freedom Act” blive et nyttigt værktøj. Vi må alle øge arbejdet for journalisters sikkerhed, pressefrihed og bekæmpelsen af straffriheden.”

”Vi er glade for at Mogens Blicher Bjerregård deltager med sin viden som ekspert inden for kapacitetsopbygning, pressefrihedsspørgsmål og etik. Hans mangeårige erfaringer og internationale perspektiver vil give interessante diskussioner, og er et vigtigt bidrag til Festivalen,” siger Jan Bertelsen, CEO for Political Festival of Europe.

Se programmet her, og følg med i Folkemødets udvikling og nyheder på sociale medier og i det månedlige nyhedsbrev.

 

Nøgleord

Kontakter

Mogens Blicher BjerregårdInternational rådgiver og tidligere formand (2013-2022)Det europæiske journalistforbund

Tlf:+45 27 25 80 30

Billeder

Links

Information om Political Festival of Europe

Political Festival of Europe
Political Festival of Europe
Torvet 1A
9550 Mariager

+4570605072http://www.pfoe.org

Political Festival of Europe/Det Europæiske Folkemøde er en årlig festival, der fejrer demokratiet og er platform for den demokratiske samtale. På Festivalen vil vi diskutere de mest presserende emner på den europæiske dagsorden. Udover de mange politiske events, vil Festivalen være et sted hvor deltagerne kan opleve musik, kultur, mad og drikke fra hele Europa.

Følg pressemeddelelser fra Political Festival of Europe

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Political Festival of Europe

Velkommen til Political Festival of Europe25.8.2022 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Så er dagen kommet, hvor vi for første gang kan byde velkommen på Political Festival of Europe 2022, der klokken 11, i formiddag, bliver skudt i gang med åbningstaler fra Udenrigsminister Jeppe Kofod, bestyrelsesformand for Festivalen Stine Bosse, Mariagerfjord Kommunes borgmester Mogens Jespersen, og, ikke mindst, Magrethe Vestager, næstformand i Europa-Kommissionen på video. Velkomsttalerne fra nær og fjern bliver båret trygt igennem af Leif Lønsmann, næstformand for den Danske Helsinki-Komité for menneskerettigheder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum