Moët & Chandon

MOËT & CHANDON LANCERER NY GRAND VINTAGE CHAMPAGNE

Del

Champagnehuset lancerer ny årgangschampagne, Grand Vintage 2013, der afspejler det særlige år 2013 med gyldne efterårsnuancer, en bemærkelsesværdig modenhed, fremtrædende struktur og sprudlende balance.

Moët & Chandon Grand Vintage 2013 afspejler et helt særligt år.
Moët & Chandon Grand Vintage 2013 afspejler et helt særligt år.

Moët & Chandon kan nu løfte sløret for den nye Grand Vintage 2013. Det er champagnehusets 75. vintage og er fremstillet af druer, der er høstet i efteråret 2013. Det er den seneste høst i 30 år, hvilket afspejles i champagnens fortræffelige modenhed. Grand Vintage 2013 er modnet i husets vinkældre i syv år og er kendetegnet ved sine efterårsaromaer, sprudlende balance og fremtrædende struktur, der indfanger husets uovertrufne ekspertise i champagneproduktion. 


SKABELSEN AF GRAND VINTAGE 2013
 

Hver Moët & Chandon Grand Vintage fortæller en enestående historie om ét specifikt år. Klimaet i 2013 resulterede i en senere høst end normalt på vinmarkerne, hvilket ikke er set siden 1991. En kold og regnfuld vinter blev efterfulgt af et køligt forår, der forlængede vinstokkenes vækstcyklus og skubbede modningen af druerne til oktober - efter en sommer, der var varmere end normalt. Hele Champagne-distriktet var på det tidspunkt dækket af gyldne og smukke farver. Vinstokkene var blonde og brune, træerne var i brændt sienna, mens bakkerne var røde og orange. Det smukke efterårslandskab inspirerede kældermesteren i skabelsen af Grand Vintage 2013.   

Grand Vintage 2013 er en ekstra brut champagne, der er skabt i overensstemmelse med den oprindelige ånd fra husets Grand Vintage-champagner. Den er karakteriseret af den fremtrædende struktur og sprudlende balance med let gyldne og gullige farvetoner samt fine, vedvarende bobler. I et år med smukt modnede Chardonnaydruer var champagnehusets kældermester modig og valgte i stedet at øge de nøje udvalgte Pinot Noirs, der var sat til side specielt til denne Grand Vintage. Resultatet er en lille overvægt af Chardonnay (41%) afbalanceret af en betydelig mængde Pinot Noir (38%) og afrundet af Meuniers konturer (21%). Det giver et dynamisk blend, der fanger essensen af et ekstraordinært år. 

“I et år, der var berømt for dets Chardonnays, kunne denne årgang nemt have været overvejende Chardonnay-baseret, men vi tog den modige beslutning at tilføje mere Pinot Noir, hvilket resulterede i en enestående fremtrædende struktur. Derfor består Grand Vintage 2013 af næsten lige store dele Pinot Noir og Chardonnay”, siger Benoît Gouez, kældermester hos Moët & Chandon.  

 

SAMMENSÆTNING AF MAD OG VIN 

Mørt kalvekød er et passende udgangspunkt for sammensætningen af mad med Grand Vintage 2013. Supplerende ingredienser som konserverede citroner kan fremhæve champagnens bløde og indbydende stil. Disse ingredienser skaber også en kontrast, der fremhæver de forfriskende noter af delikat, krydret grapefrugt i finishen. Afslutningsvis kan saltholdigheden fra kogte hjertemuslinger understrege de forskellige smagsnoter og skabe et tilfredsstillende samspil mellem retten og Grand Vintage 2013.  


MOËT & CHANDON GRAND VINTAGE 2013 
 

Aromaer fra efteråret - Sprudlende - Kraftig 

  • Indhold: Chardonnay 41%, Pinot Noir 38%, Pinot Meunier 21%  
  • Degorgerings år: 2020 
  • Dosage: 5 g/l 
  • Modningstid i vinkælder: Mindst 7 år 
  • Modningstid efter degorgering: Minimum 6 måneder  
  • Gyldne farver: Lyse gyldne og gullige farvetoner med fine vedvarende bobler.
  • Efterårs Bouquet: Vinens modenhed er kendetegnet ved efterårsnoter af ristede kastanjer og boghvede, nødder, honning og nougat. Der udfolder sig noter af koncentreret frugt, som minder om citroner konserveret i salt eller en perfekt moden nektarin. Dufte af jod, tørrede blomster og harpiks fuldender den aromatiske duft. 
  • En sprudlende og fremtrædende smagspalette: Smagen er direkte og sprudlende, ledsaget af en livlig, men delikat syre og fremtrædende struktur omkranset af en raffineret og kornet tekstur. Vinen afsluttes med et behageligt hint af bitterhed fra hvid grapefrugt.  

HVAD ER EN MOËT & CHANDON GRAND VINTAGE? 

Hver Moët & Chandon Grand Vintage fortæller en enestående historie om et specifikt år. En Grand Vintage er unik og original, skabt ud fra kældermesterens frie fortolkning og de mest bemærkelsesværdige vine fra det pågældende år. Moët Grand Vintage champagnen blev skabt i 1842 for at imødekomme britiske og amerikanske vinkenderes efterspørgsmål på mere modne vine. Siden da har hver årgangschampagne afspejlet kældermesterens subjektive og følelsesmæssige vurdering af hver druesorts personlighed og pontentiale samt hans respekt for hver årgangs individualitet.  

“At skabe et blend til en Grand Vintage hos Moët & Chandon er som at arbejde med negativer: man kan se former og konturer og føle sig sikker på et godt resultatet, men man kan ikke med sikkerhed vide, hvordan billedet kommer til at se ud, før man har fremkaldt det,” fortæller Benoît Gouez, kældermester hos Moët & Chandon. 

*** 

Information om tilgængelighed og billedmateriale:  

Moët & Chandon Grand Vintage 2013 er tilgængelig hos udvalgte vinspecialister og e-retail fra juni. Vejledende udsalgspris: 529 DKK 

For packshots, livsstilsbilleder mv.: https://bit.ly/3snVzRq (link skal indsættes direkte i browser).  

Nøgleord

Kontakter

For mere information, flasker til test og billedmateriale kontakt:
Caroline Kjærbye-Thygesen
Mindshare/Hill+Knowlton Danmark
caroline.thygesen@mindshareworld.com

Katrine Guldager
Nordic Consumer Engagement Manager, Moët Hennessy
kguldager@moethennessy.com

Billeder

Moët & Chandon Grand Vintage 2013 afspejler et helt særligt år.
Moët & Chandon Grand Vintage 2013 afspejler et helt særligt år.
Download
Download

Vedhæftede filer

Information om Moët & Chandon

Moët & Chandon
Moët & Chandon
Gammel Kongevej 60, 13th
1850 Frederiksberg C

32837360https://www.moet.com/en-int

OM MOËT & CHANDON
Grundlagt i 1743. Champagnebrandet Moët & Chandon er kendt for sin legendariske stil og som huset, der introducerede verden for champagne. Moët & Chandon tilbyder en unik serie af vine til enhver lejlighed og for enhver smag. Fra den ikoniske Moët Impérial til Grand Vintage Collection, fra den ekstroverte Moët Rosé Impérial til den innovative Moët ICE Impérial er hver enkelt champagne en oplevelse, der fortryller med en strålende frugtighed, en fristende smagspalette og en elegant modenhed.