Moesgaard Museum

Moesgaard Museum inviterer til Vikingedage i sommerferien

Del

Få sanserne fyldt op og kom helt tæt på vikingetiden med oplevelser for både børn og voksne

Vikingeaktiviteter for børn og voksne på Moesgaard Vikingedage. Foto Moesgaard Museum
Vikingeaktiviteter for børn og voksne på Moesgaard Vikingedage. Foto Moesgaard Museum

Oplev vikingetiden helt tæt på, når Moesgaard Museum inviterer til Vikingedage ved Moesgaard Strand fra 28. juli – 31. juli.

Her kan besøgende udforske vikingetidens autentiske liv, håndværk, handel, mad, lege, sagn og musik og på egen krop lytte, smage, dufte, prøve og føle sig igennem oplevelserne på lejrpladsen.

Der bliver mulighed for at deltage i mange forskellige aktiviteter og lære en masse om vikingernes liv blandt andet slå ild, bage brød, danse, lege vikingelege, høre sagn og sagaer, se og prøve vikingetidens værktøj og opleve vikingernes heste helt tæt på. Vikingerne på pladsen vil fortælle, vise frem og demonstrere, mens der skal slagtes, flås og plukkes, smeden arbejder ved sin esse og viser sit håndværk frem, og der skal laves læderarbejde, plantefarvning, keramik og glasperler. Der bliver også mulighed for at følge et vikingemåltid fra råvarer til færdig ret, som man naturligvis også kan smage.

Vikingedagene afløser det tidligere Vikingetræf, som har måttet aflyses to somre i træk på grund af Coronaepidemien. Den ufrivillige pause har Moesgaard Museum brugt til at nytænkte formidlingen og aktiviteterne på pladsen og til at relancere vikingeeventen med nyt indhold og navn.

”Vi har brugt de forrige års aflysninger til at udvikle på indholdet af Vikingedagene, så vi nu kan give både børn og voksne en endnu bedre oplevelse ved at komme helt tæt på livet i Vikingetiden og ikke kun være tilskuere. Vi glæder os rigtig meget til igen at dele duften af bål og lyden af vikingernes værktøj med vores gæster på den helt unikke lejrplads ved Moesgaard Strand,” siger projektchef ved Moesgaard Museum, Niels Kier Rye.

Moesgaard Vikingedage foregår fra torsdag 28. juli til søndag 31. juli. Vikingelejren er åben hver dag fra kl. 10-17. Vikingelejren ligger ved Moesgaard Strand – find information om pladsen, parkeringsmuligheder og adgangsveje samt program og køb billet på https://www.vikingedage.dk/

FAKTA

Moesgaard Vikingedage 28.- 31. juli hver dag fra 10-17
Dagsbillet voksen 160 kr. Dagsbillet børn 30 kr.

Billetter kan købes på webshoppen på www.moesgaardmuseum.dk eller https://www.vikingedage.dk/

Billetten giver på dagen også adgang til Moesgaard Museum.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information om Moesgaard Vikingedage kontakt projektchef Niels Kier Rye, Moesgaard Museum, på mobil 21259358 eller mail nbr@moesgaardmuseum.dk

Billeder

Vikingeaktiviteter for børn og voksne på Moesgaard Vikingedage. Foto Moesgaard Museum
Vikingeaktiviteter for børn og voksne på Moesgaard Vikingedage. Foto Moesgaard Museum
Download
Moesgaard Vikingedage finder sted 28. juli - 31. juli. Foto Moesgaard Museum
Moesgaard Vikingedage finder sted 28. juli - 31. juli. Foto Moesgaard Museum
Download

Information om Moesgaard Museum

Moesgaard Museum
Moesgaard Museum
Moesgård Allé 15
8270 Højbjerg

87394000https://www.moesgaardmuseum.dk/

Moesgaard Museum er et kulturhistorisk museum, der viser arkæologiske og etnografiske udstillinger i international klasse. Museet forsker i og formidler menneskelivets mangfoldighed i et tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Moesgaard Museum omfatter afdelingen i Højbjerg ved Aarhus, Vikingemuseet i Aarhus, Odder og Samsø museer.

Følg pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum