Moesgaard Museum

Moesgaard fik bedst besøgte vinterferie nogensinde

Del

Særudstilling om Pompeji trækker publikum til Moesgaard Museum i stort antal. Museet har netop haft sin bedst besøgte vinterferie nogensinde.

Besøgende i Pompejiudstilling Pressefoto Moesgaard Museum
Besøgende i Pompejiudstilling Pressefoto Moesgaard Museum

Moesgaard Museum har haft sin bedst besøgte vinterferie nogensinde. Både i uge 7 og uge 8 er publikum strømmet til museet, som i forvejen oplever stor succes med den aktuelle særudstilling om Pompeji.

23.575 gæster løste billet til museets udstillinger i uge 7, hvor hovedparten af landets skoler holder vinterferie. Også i uge 8, hvor skolerne i Nordjylland holder vinterferie, har der været rigtig mange besøgende på museet. Her løste 9022 gæster billet til udstillingerne mod 5200 i 2019.

Det er første år museet har en af de store særudstillinger i vinterperioden. Hidtil har Moesgaard vist museets spektakulære særudstillinger fra foråret og hen over sommeren.

”Vores satsning på vinterperioden som nyt særudstillings tidspunkt må siges at være blevet taget imod med kyshånd af publikum. Vi var lidt spændte på, hvad programændringen ville betyde, men kan konstatere, at vi har haft den bedste vinterferie nogensinde,” siger publikumschef Henrik Hatt fra Moesgaard Museum.

Moesgaard åbnede ny udstillingsbygning i efteråret 2014 og har siden formået at præsentere en ny særudstilling i international klasse hvert år.

Den populære særudstilling om Pompeji, som kan ses på Moesgaard frem til 10. maj, viser både romernes søde liv i Pompeji og Herkulanum og følgerne af den voldsomme naturkatastrofe, der skete, da vulkanen Vesuv gik i udbrud i år 79 og begravede byerne i aske.

Siden åbningen er publikum strømmet til Moesgaard for at se særudstillingen, som har fået flotte anmeldelser. I alt har 122.795 løst billet til museet, siden Pompeji udstillingen åbnede 5. november sidste år.

Fakta

Oversigt over besøgstal på Moesgaard Museum i uge 7 fra 2015 – 2020

2015

2016

2017

2018

2019

2020

18438

13323

13449

14512

16607

23575

Nøgleord

Kontakter

Yderligere information kan fås hos publikumschef Henrik Hatt på mobil 30 62 60 92

Billeder

Besøgende i Pompejiudstilling Pressefoto Moesgaard Museum
Besøgende i Pompejiudstilling Pressefoto Moesgaard Museum
Download
Gæster i Moesgaards Pompeji udstilling pressefoto Moesgaard Museum
Gæster i Moesgaards Pompeji udstilling pressefoto Moesgaard Museum
Download

Information om Moesgaard Museum

Moesgaard Museum
Moesgaard Museum
Moesgård Allé 15
8270 Højbjerg

87394000https://www.moesgaardmuseum.dk/

Moesgaard Museum er et kulturhistorisk museum, der viser arkæologiske og etnografiske udstillinger i international klasse. Museet forsker i og formidler menneskelivets mangfoldighed i et tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Moesgaard Museum omfatter afdelingen i Højbjerg ved Aarhus, Vikingemuseet i Aarhus, Odder og Samsø museer.

Følg pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum