Fredensborg Kommune

MitID, pas, ukrainske flygtninge og folkeafstemning giver ventetid på rådhuset

Del

Kombinationen af flere nye større tidskrævende arbejdsopgaver betyder, at der i disse måneder er et stort ekstra pres på kommunens Borgerservice på rådhuset

Flere borgere oplever desværre ventetid og kø, når de har brug for hjælp fra Borgerservice på rådhuset. Det skyldes, at kommunen har fået flere uventede arbejdsopgaver, som optager meget tid for medarbejderne, primært med at hjælpe borgerne med MitID og udlevere nye pas.

”Vi øger bemandingen så meget som overhovedet muligt for at hjælpe flest mulige borgere hurtigst muligt. Men alene den ekstra opgave med at bistå 8-9.000 borgere med at oprette MitID presser vores medarbejdere kraftigt – præcis som i alle andre kommuner, hvor ventetiden til denne type af opgaver også stiger”, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Og det er ikke kun MitID, som skaber pres på kommunens Borgerservice, fortæller Lars Søndergaard, formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget:

”Jeg håber, at borgerne vil vise forståelse overfor kommunens medarbejdere. For situationen er helt usædvanlig. Udover den store opgave med MitID, er der også en masse ekstra arbejde med de nye pas-regler, da 4.000 borgere årligt skal forbi rådhuset for at hente deres nye pas. Derudover ved vi, at modtagelsen af de ukrainske flygtninge og folkeafstemningen den 1. juni 2022 også tager meget tid hos medarbejderne i Borgerservice”.

Borgerservice forsøger at lette presset ved at korttidsansætte ekstra personale, få hjælp fra medarbejdere fra andre afdelinger på rådhuset samt gennem overarbejde i hverdagene. Derudover bliver lørdage taget i brug til særligt MitID ekspeditioner.

Dette er ikke særskilt for Fredensborg Kommune, men en udfordring for alle landets kommunale borgerservicecentre. 

Kontakter

Borgmester Thomas Lykke Pedersen (A) tlf. 25 29 19 42
Udvalgsformand Lars Søndergaard (V) tlf. 22 24 98 27

Information om Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune
Fredensborg Kommune
Egevangen 3B
2980 Kokkedal

72 56 50 00http://www.fredensborg.dk

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum