Næstved Bibliotek og Borgerservice

Mit liv som lokalpolitiker - en erindringshistorie

Del

Tirsdag d. 26. oktober kl. 19-21 afholder Næstved Bibliotek arrangement med tidligere borgmester Henning Jensen, der fortæller om sit liv som lokalpolitiker og om sin kærlighed til Næstved. Erindringshistorien tager udgangspunkt i bogen ”Mit Næstved”

Borgmester Henning Jensen portrætteret af maleren Thomas Kluge
Borgmester Henning Jensen portrætteret af maleren Thomas Kluge

Henning Jensen var borgmester i Næstved kommune i næsten 23 år. Hans politiske karriere begyndte, da han som ung, nyuddannet lærer i 1973 blev opstillet på Socialdemokratiets liste til byrådsvalget i 1974, og sluttede med udgangen af 2013 efter næsten 40 år i byrådet.

Henning Jensen har en fremragende hukommelse. I bogen ”Mit Næstved” beretter han åbenhjertigt og med sans for detaljen om sine mange år i Næstveds politiske centrum.

Henning Jensen gør status

Henning Jensen overtog borgmesterkæden efter Svend Hansen i 1988, og med bogen gør han status. ”Gode år. Krævende år. Sjove år. Først og fremmest dejlige år i befolkningens og mit partis tjeneste”, sagde Henning Jensen, da han i 2011 fortalte byrådet om sin beslutning om at forlade borgmesterposten. For mange borgere er han i tankerne stadig »borgmesteren,« når man møder ham på gaden i Næstved, hvilket man tit gør.

Henning Jensen er en meget aktiv pensionist, der nyder friheden til at dyrke sine interesser sammen med familien og gode venner. Han holder formen ved lige med tennis, badminton eller en svømmetur ved sommerhuset på Enø. Henning Jensen fortæller gerne om Næstved, når han er guide i byen med dens middelalderhusee og lange historie. 

 Henning Jensens opvækst

Henning Jensen flyttede med sine forældre til Næstved som 1-årig, men forlod byen, da han i 1963 fik sin realeksamen fra Lille Næstved Skole. Han var nemlig blevet optaget som Shippingelev hos AP Møller i København.
Efter endt uddannelse vendte han dog tilbage til Sydsjælland. Her tog han en læreruddannelse på Haslev Seminarium, hvorefter han blev ansat på Lindebjergskolen i Næstved.

I sine unge år var Henning Jensen en habil håndboldspiller. Som fløjspiller i HG opnåede han at spille i håndboldens 2. division, der dengang var Danmarks næstbedste række.

Arrangementetsom finder sted tirsdag d. 26. oktober kl. 19-21 på Næstved Bibliotek er gratis men med tilmelding på www.naesbib.dk

Foredraget med Henning Jensen indleder en række arrangementer på bibliotekerne op til kommunalvalg 2021

 

Kontakter

Billeder

Borgmester Henning Jensen portrætteret af maleren Thomas Kluge
Borgmester Henning Jensen portrætteret af maleren Thomas Kluge
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum