Mission Øst

Mission Øst hjælper tusindvis af katastroferamte nepalesere

Del

Jordskred og oversvømmelser i Nepal har gjort tusindvis af familier hjemløse. Vandmasser har skyllet fødevarer og køkkenudstyr væk. Gennem en lokal partner hjælper Mission Øst nu familierne med husly, køkkenudstyr og adgang til rent vand.

Mens Nepal stadig kæmper for at komme sig efter to voldsomme jordskælv i 2015, er det fattige bjergland igen ramt af en voldsom naturkatastrofe. Over 80.000 familier har mistet hus og hjem, efter at kraftig nedbør fra den 11. August har forårsaget oversvømmelser og jordskred.  

Ifølge myndighederne er 143 mennesker dræbt, 43 såret, og 30 er stadig savnet. Røde Kors anslår, at over 300.000 mennesker er ramt af katastrofen, og at 44.700 familier er fordrevne.

Mission Øst er til stede i landet og vil sammen med en lokal partner skaffe materialer til husly, køkkenudstyr og rent vand til  de mest udsatte familier i tre af de ramte distrikter: Sunsari, Murang og Saptari.

– Mange har mistet hus og hjem og har måttet flygte på grund af oversvømmelserne. Nu har de ingen mad og intet sted at sove. Vi er glade for, at vores lokale partner har adgang til de berørte områder, så de kan komme ind med hjælp til de berørte familier, siger Mission Østs landeleder i Nepal, James Samuel.

Vandrensningstabletter er et must, da oversvømmelse og jordskred forurener vandet og øger risikoen for smitte og sygdom. Samtidig er sæbe, vaskepulver, dunke, potter og pander absolut påkrævet for familiernes overlevelse og sundhed. Derfor prioriterer Mission Øst disse basale fornødenheder samtidig med, at hjælpeorganisationen skaffer midlertidigt husly til de mange familier ved at uddele presenninger, reb, træ, tagplader og værktøj.

Mission Øst har arbejdet i Nepal siden 1997 og har de seneste fem år hjulpet 15.000 katastroferamte nepalesere med fødevarehjælp, vandforsyning, latriner og hjælp til selvforsørgelse. Hjælpeorganisationen reagerede hurtigt med hjælp efter oversvømmelser og jordskred i 2013, samt efter at to voldsomme jordskælv ramte landet i 2015.

Mission Øst hjælper de katastroferamte nepalesere sammen med den lokale hjælpeorganisation Nepal National Dalit Social Welfare Organization (NNDSWO), der repræsenterer dalitterne, der også kaldes kasteløse og som lever på bunden af det nepalesiske samfund. Mission Øst indsamler penge til indsatsen, hvor selv ganske små beløb kan gøre en stor og afgørende forskel for de ramte familier.

For 210 kroner kan en familie på fem personer modtage køkkenudstyr til at lave mad med og hygiejneudstyr til blandt andet at beskytte sig mod sygdomme med. For 250 kroner kan familien få presenninger, tov og værktøj, så de kan konstruere et sikkert sted at sove. Og for 460 kroner får familien alt ovenstående, så de kan få husly, lave mad og beskytte sig mod sygdomme.

Nøgleord

Kontakter

Svend Løbner | Press Coordinator | Mission East
Skt. Lukas vej 13 | DK 2900 Hellerup | Denmark
Ph: +45 28 707 703 | www.miseast.org | svend.lobner@missioneast.org

Billeder

Download
Jordskred og oversvømmelser har gjort tusindvis af familier hjemløse. Mission Øst hjælper de mest sårbare. Foto: Parmila Singh, NNDSWO
Jordskred og oversvømmelser har gjort tusindvis af familier hjemløse. Mission Øst hjælper de mest sårbare. Foto: Parmila Singh, NNDSWO
Download
Huse, mad og husgeråd er skyllet væk. Nu hjælpes flere tusind familier på fode af Mission Øst. Foto: Parmila Singh, NNDSWO
Huse, mad og husgeråd er skyllet væk. Nu hjælpes flere tusind familier på fode af Mission Øst. Foto: Parmila Singh, NNDSWO
Download
Mission Øst hjælper 3.000 familier, som har fået deres huse ødelagt af oversvømmelse og jordskred. Foto: Jayaram Bishwakarma, NNDSWO.
Mission Øst hjælper 3.000 familier, som har fået deres huse ødelagt af oversvømmelse og jordskred. Foto: Jayaram Bishwakarma, NNDSWO.
Download

Links

Information om Mission Øst

Mission Øst
Mission Øst
Postboks 149, Skt. Lukas Vej 13
2900 Hellerup

+ 45 39 61 20 48http://www.missioneast.org/

Mission Øst er en international hjælpeorganisation, der yder akut nødhjælp og langsigtet udviklingsstøtte i Østeuropa og Asien. Vi hjælper mennesker i nød uanset race, religion og politisk ståsted. Mission Øst er grundlagt i Danmark og gennemfører projekter direkte eller sammen med lokale partnere i Afghanistan, Armenien, Burma, Irak, Nepal, Nordkorea, Syrien og Tadsjikistan. Mission Øst er støttet af Danida, de norske og tyske Udenrigsministerier samt EU og FN.

Følg pressemeddelelser fra Mission Øst

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Mission Øst

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum