Mission Øst

Mission Øst får blåt stempel for humanitært arbejde

Del

Mission Øst har modtaget den eftertragtede og sjældne CHS-certificering. Den gives kun til organisationer, der udfører hjælpearbejde af allerhøjeste standard.

Mission Øst rækker ud til de mest sårbare befolkningsgrupper med nødhjælp.
Mission Øst rækker ud til de mest sårbare befolkningsgrupper med nødhjælp.

Hjælpeorganisationen Mission Øst har opnået den meget fornemme CHS-certificering som  anerkendelse af organisationens nødhjælps- og udviklingsarbejde.

CHS står for Core Humanitarian Standard og er er et globalt, humanitært kvalitetsstempel. I Danmark er det ellers kun Folkekirkens Nødhjælp og Dansk Flygtningehjælp, der er  blevet certificeret.

CHS-certificeringen garanterer, at en organisation lever op til en række krav, der sikrer, at nødhjælp bliver uddelt rettidigt og effektivt af kompetente medarbejdere og med respekt for modtagerne.

I certificeringen står der bl.a.: “Mission Øst præsterer bedst i levering af effektiv, relevant og rettidig humanitær hjælp. De er proaktive i koordinering og søger tæt samarbejde med regeringer og ikke-statslige aktører. Dette bliver højt værdsat blandt interessenter. Mission Øst planlægger og sporer brugen af ressourcer til at fremme effektivitet og træffer foranstaltninger for at minimere muligheden for misbrug af midler.” *)

Mission Østs generalsekretær Kim Hartzner er glad for anerkendelsen: ”Det er en meget flot anerkendelse af vores arbejde. Vi er en af de første organisationer herhjemme – og blandt relativt få på verdensplan der opnår denne certificering. Der er i den grad en tråd mellem dette blåstempel og Mission Østs mål om at hjælpe de mest udsatte mennesker på en effektiv, værdig og etisk forsvarlig måde. CHS-certificeringen anerkender både kvaliteten af vores arbejde og vores vilje til at udvikle og forbedre os,” siger han.

CHS-certificeringen uddeles af organisationen Humanitarian Quality Assurance Initiative (HQAI), der er en uafhængig kvalitetskontrol af hjælpeorganisationers virke. HQAI har foretaget en grundig undersøgelse af Mission Østs arbejde, helt fra en gennemgang af skriftligt materiale, interviews med medarbejdere og besøg i felten, hvor man også interviewede fordrevne, som har modtaget hjælp fra Mission Øst.

”Tilbagemeldinger fra dem, vi hjælper, er særlig vigtige for os. Vi er meget glade for, at undersøgelsen endnu engang bekræfter, at Mission Øst opfattes som en organisation, der uddeler hjælp hurtigt og effektivt, hvor der er mest brug for det. Vurderingen fra modtagerne lægger også vægt på vore meget engagerede feltarbejderes dygtighed. Uden dem ville vores opgave være umulig,” understreger Kim Hartzner.

----------------

*) på engelsk fra Humanitarian Quality Assurance Initiative (HQAI): "Mission East performs best in providing effective, appropriate and timely humanitarian aid. It is proactive in coordinating and seeks complementarity with government and other nongovernment actors. This was highly appreciated amongst stakeholders. Mission East plans and tracks the use of its resources to promote efficiency and takes measures to minimise the possibility of misuse of funds.”

Nøgleord

Kontakter

Svend Løbner | Press Coordinator | Mission East
Skt. Lukas vej 13 | DK 2900 Hellerup | Denmark
Tel: +45 28 707 703 | www.missioneast.org | svend.lobner@missioneast.org

Billeder

Mission Øst rækker ud til de mest sårbare befolkningsgrupper med nødhjælp.
Mission Øst rækker ud til de mest sårbare befolkningsgrupper med nødhjælp.
Download
Generalsekretær Kim Hartzner fra Mission Øst overrækker køkken- og hygiejneudstyr til irakiske Hassem, der måtte flygte fra IS på krykker.
Generalsekretær Kim Hartzner fra Mission Øst overrækker køkken- og hygiejneudstyr til irakiske Hassem, der måtte flygte fra IS på krykker.
Download
Her uddeler Mission Øst tøj og sko til irakiske fordrevne, som har bosat sig i Dohuk-området.
Her uddeler Mission Øst tøj og sko til irakiske fordrevne, som har bosat sig i Dohuk-området.
Download

Links

Information om Mission Øst

Mission Øst
Mission Øst
Postboks 149, Skt. Lukas Vej 13
2900 Hellerup

+ 45 39 61 20 48http://www.missioneast.org/

Mission Øst er en international hjælpeorganisation, der yder akut nødhjælp og langsigtet udviklingsstøtte i Østeuropa og Asien. Vi hjælper mennesker i nød uanset race, religion og politisk ståsted. Mission Øst er grundlagt i Danmark og gennemfører projekter direkte eller sammen med lokale partnere i Afghanistan, Armenien, Irak, Myanmar, Nepal, Nordkorea og Tadsjikistan. Mission Øst er støttet af Danida, de norske og tyske Udenrigsministerier samt EU og FN.

Følg pressemeddelelser fra Mission Øst

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Mission Øst

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum