Guldborgsund Kommune

Ministerens svar vækker ikke begejstring - Det bør kunne gøres bedre!

Del

Nyheden om at broen over Guldborg Sund delvist skal lukkes i den travle turistsæson og i forbindelse med kapsejladsen Guldborgsund Baltic Race fik både styregruppen for kapsejladsen og Guldborgsund Kommune til tasterne, og der er på ingen måde tilfredshed med svaret fra ministeren.

International kapsejlads i Guldborgsund i 2019.
International kapsejlads i Guldborgsund i 2019.

I begyndelsen af marts henvendte Guldborgsund Kommune sig til Transportminister Benny Engelbrecht efter nyheden om, at Frederik d. IX´s bro over Guldborg Sund delvist skulle lukkes fra den 9. – 31. august, og fra 1. september til medio december skulle lukke helt for al gennemsejling. Samtidig udsendte styregruppen for den kommende kapsejlads Guldborgsund Baltic Race en pressemeddelelse. Ordlyden var nogenlunde den samme; Luk ikke broen i sommerperioden, men vent til 1. oktober, så vi sikrer masser af turister og mulighed for sejlads hen over sommeren. Det har borgere, turister og byens handelsliv efter mere end et års restriktioner pga. Corona brug for. Det ønske er imidlertid ikke imødekommet af ministeren. 

”Vi havde naturligvis håbet på at ministeren ville imødekomme den situation som vi står i. Vi har brug for al den aktivitet, der er mulig for at få gang i hjulene og en lukket bro er ikke det vi har brug for lige nu. Vores sejlklubber og handelslivet i Nykøbing skulle gerne modtage så mange turister som muligt i løbet af sommeren” siger formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse.

Styregruppen bag Guldborgsund Baltic Race, som består af 6 sejlklubber, har haft et møde med repræsentanter for Bane Danmark, samt entreprenøren, som står for det praktiske arbejde omkring broen.

”Vi blev orienteret om de foreslåede begrænsninger i broåbninger, som rammer hårdt i august måned, hvor broen er tænkt lukket i alle hverdage fra den 9. til den 31. august. Det er en meget uheldig løsning, da netop denne periode, giver flest lystsejlere i Guldborgsund. En lukning betyder en stærk begrænsning i tilstrømningen af turister til hele det sydlige område. Derudover vil sejlads i Sundet blive ekstremt hårdt ramt for lokale sejlere, som i princippet bliver lukket enten ude, eller inde i sundet” siger Carl Erik Juel Hansen, der er leder af styregruppen for kapsejladsen og fortsætter ”I forbindelse med afholdelse af kapsejladsen, vil denne lukning være meget uheldig, for de, især tyske sejlere, som ønsker adgang til Nykøbing Falster, hvor kapsejladsen afholdes fra den 26. til den 28. august. Vi er tilfredse med Bane Danmarks imødekommenhed omkring åbning ved Guldborgsund Baltic Race, men er generelt uforstående, og stærkt utilfredse med, at en lukning af broen i den travleste turistsæson, skal være nødvendig”.

”Jeg ved godt, at vi også er utålmodige efter at få etableret hurtige toge til København og mod Tyskland, men lige i denne helt specielle situation mener jeg godt vi kunne have skudt renoveringen af Frederik d. IX´ bro til 1. oktober - især fordi det er et anlægsarbejde, der foregår over en lang årrække. Det burde være muligt at finde en løsning, der ikke spolerer vores turistsæson” afslutter Martin Lohse, der håber ministeren vil genoverveje sagen.

Fakta:

Styregruppen for Guldborgsund Baltic Race har aftalt med Banedanmark, at broen i forbindelse med kapsejladsen åbnes ekstraordinært, onsdag til fredag den 25. til den 27. august på følgende tidspunkter: Ca. 11.30 ca. 12.00, og igen ca. kl. 19.00 og kl. 1930.
I weekenden den 28.- 29. august vil broen som tidligere udmeldt være åben, med  4 bro-åbninger i døgnet mellem kl. 07.00 og kl. 20.00 i weekenderne mellem den 9. og 31. august.

Kontakter

Leder af styregruppen for Guldborgsund Baltic Race Carl Erik Juel Hansen på tlf.: 2960 9458

Billeder

International kapsejlads i Guldborgsund i 2019.
International kapsejlads i Guldborgsund i 2019.
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Guldborgsund har fundet arkitekten, der skal udvikle stort havneområde21.4.2021 09:10:57 CEST | Pressemeddelelse

Et af Skandinaviens førende arkitektfirmaer skal omdanne den nuværende erhvervshavn i Nykøbing Falster til en ny spændende bydel med boliger, hotel, restauranter og masser af aktiviteter for borgere og besøgene. Guldborgsund Kommune har afsat en investering på 100 mio kr. over en 4 årig periode til at understøtte en realisering af planen. Når helhedsplanen foreligger vil investorer blive inviteret til at medvirke til realisering af den store udvikling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum