Økologisk Landsforening

Ministerbesøg og prisregn på Det Økologiske Topmøde

Del

Det Økologiske Topmøde på Lundsgaard Gods ved Kerteminde torsdag d. 24. oktober får besøg af fødevareminister Mogens Jensen (S). På topmødet uddeler Økologisk Landsforening samtidig priser til innovative professionelle køkkener og fødevarer.

Det Økologiske Topmøde diskuterer fremtidens økologi og uddeler priser til innovative køkkener og producenter
Det Økologiske Topmøde diskuterer fremtidens økologi og uddeler priser til innovative køkkener og producenter

Topmødets inspirationstema kredser i år om visionerne for, hvordan økologien og de professionelle leverandører og køkkener kan skabe en fælles indsats, som en del af FNs 17 verdensmål. I den forbindelse gæster fødevareminister Mogens Jensen (S) arrangementet for at tale om fremtidens bæredygtige udvikling og uddele Det Økologiske Spisemærke nr. 3000.

Mødet er også centrum for en prisuddeling af bl.a. Årets Økopris Foodservice, som har tre nominerede; Frugtformidlingen, Skolerne i Oure og Sinatur Hotel & Konference. Derudover uddeles prisen Økologisk Guld, der hædrer et økologisk produkt, som i særlig grad opfylder fire kriterier; innovation, værdi for pengene, smag og produkthistorie. I alt er 35 produkter inden for fire kategorier indstillet til prisen. Fire dommere smager og undersøger sig frem og vælger vinderne i de fire kategorier direkte på topmødet.

”Målet med topmødet er dels at hædre dem, som bidrager til økologiens udvikling, og dels at inspirere til økologisk innovation og nytænkning,” forklarer Torben Blok, markedschef i Økologisk Landsforening, som er ansvarlig for Det Økologiske Topmøde og prisuddelingerne.

Der bliver også fyret op under idéerne, når topmødet inviterer deltagerne på en Tour de Lundsgaard, som en del af arrangementet. Madkunstner og iværksætter, Mette Martinussen, åbner deltagernes øjne for maden og måltidets sanselige værdi gennem iscenesatte forløb i godsets unikke omgivelser, hvor hun lover at forføre deltagerne og løfte maden, måltidet, samværet og historien.

”Dagens program inspirerer på en gang sanserne og udfordrer opfattelsen af, hvordan vi arbejder professionelt med økologi og bæredygtighed i både produktudvikling og i køkkenet. Vi vil gerne indbyde til, at endnu flere tænker innovativt, så brancherne og økologien tager et fælles ansvar og bidrager yderligere til FNs verdensmål,” siger han.

Økologisk Topmøde finder sted på Lundsgaard Gods, Lundsgårdsvej 6, 5300 Kerteminde torsdag den 24. oktober 2019 kl. 9.30-19. Tilmelding er fortsat åben på https://okologi.dk/lundsgaard

Kontakter

Pressemedarbejder hos Økologisk Landsforening, Vivienne Kallmeyer
vk@okologi.dk tlf. 25 42 93 02

Billeder

Det Økologiske Topmøde diskuterer fremtidens økologi og uddeler priser til innovative køkkener og producenter
Det Økologiske Topmøde diskuterer fremtidens økologi og uddeler priser til innovative køkkener og producenter
Download

Information om Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening
Økologisk Landsforening
Silkeborgvej 260
8230 Åbyhøj

87 32 27 00https://okologi.dk/

I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.

Følg pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

Fem øko-trends du skal holde øje med i 202027.1.2020 13:09:46 CETPressemeddelelse

Det globale fokus på bæredygtighed betyder, at flere forbrugere vil have mere økologi. Hvor basisvarer som mejeriprodukter, mel, frugt og grønt for længst er blevet økologisk mainstream, vil danskerne nu have mange flere produkter i bæredygtighedens tegn. Både de plantebaserede produkter, det vi forkæler os selv med og det hurtige måltid skal være økologisk. Markedschef for detail Henrik Hindborg fra Økologisk Landsforening giver her et bud på fem superskarpe økologiske og bæredygtige tendenser, som du skal glæde dig til i 2020.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum