Minister tog første spadestik til Europas største elefantanlæg
I dag blev jorden brudt på det område, der skal blive til Europas største elefantanlæg. Det var fødevareminister Mogens Jensen, der tog det første spadestik til den kommende elefantstald, som sammen med det omkringliggende udendørsareal på omkring 120.000 kvadratmeter skal huse de nu pensionerede cirkuselefanter: Ramboline, Lara, Djungla og Jenny.
- Det glæder mig meget, at arbejdet nu er startet på dette fantastiske byggeri, som skal være det endelige hjem for de sidste fire cirkuselefanter i Danmark. Vilde dyr hører ikke hjemme i cirkus, og jeg er meget stolt af, at vi med dette projekt kan sikre, at elefanterne får den pension, de fortjener, under nogle i sandhed helt fantastiske rammer, siger Mogens Jensen.
Også chefzoolog i Knuthenborg Safaripark, Rasmus Nielsen, er meget begejstret for det kommende projekt, der kommer til at koste et tocifret millionbeløb og er blevet muliggjort med bidrag fra bl.a. QATO Fonden, Realdania og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.
- Elefanterne får et udeområde, der svarer til 188 parcelhusgrunde, og en stald på over 2.000 m2. Her kommer de til at have forskellige miljøer, fx sø, græsland og skov, præcis som dyrene ville have oplevet i den vilde natur, og en 1 meter dyb sandgrav, som kan modelleres dagligt for at udfordre elefanternes høje intelligens. Det er helt unikt, siger han.
Knuthenborg Safaripark har i tæt samarbejde med Dyrenes Beskyttelse udarbejdet projektet for et moderne elefantanlæg, der skal være internationalt forbillede for elefantanlæg med dyrevelfærd i højsædet.
- Det har været meget vigtigt for os hele vejen igennem dette forløb, at vi ikke bare skulle have et forbud mod vilde dyr i cirkus, men vi også skulle sikre de sidste cirkuselefanter en værdig pension, så de ikke bare blev solgt til et cirkus i udlandet. Derfor er jeg lykkelig over, at det er vores projekt sammen med Knuthenborg Safaripark, der løb med udbuddet, for her er dyrevelfærden virkelig på højeste niveau, og andre lande kan lade sig inspirere af, hvad vi har gjort, siger Britta Riis, direktør for Dyrenes Beskyttelse.
Spadestikket blev taget på Skovriddersletten i Knuthenborg Safaripark, som er det område, hvor elefantanlægget skal bygges på. Anlægget ventes at stå klar til indflytning i juni 2020.
Yderligere oplysninger:
- Medievagten i Dyrenes Beskyttelse, tlf. 40 84 15 12, mail: presse@dyrenesbeskyttelse.dk
- Kommunikationschef Camilla Ellehammer Haxgart, Knuthenborg Safaripark, tlf. 61 13 40 76, mail: ch@knuthenborg.dk
- Presserådgiver Jacob Haaning Andersen, Miljø- og Fødevareministeriet, tlf.: 21 19 27 50, mail: jahaa@mfvm.dk
Nøgleord
Kontakter
Knuthenborg Safaripark
Tlf:61134076ch@knuthenborg.dkMedievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Billeder
Information om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Din nysgerrighed får sælunger til at sulte ihjel: Lad dem være i fred9.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
To sælunger er døde. Det er konsekvensen af, at mennesker er kommet for tæt på og har udvist manglende respekt for dyret. Derfor tør moderen ikke nærme sig, og sælungerne har sultet. Dyrenes Beskyttelse kommer med kraftig opfordring til at lade dem være i fred.
Dyrenes Beskyttelse: Sejr for ålen, men torsken kan ikke vente2.7.2025 16:02:09 CEST | Pressemeddelelse
En bred forligskreds om fiskeriaftalen har lyttet til de grønne organisationer og udpeget store beskyttede områder, samtidig med ålen beskyttes bedre.
Skrald fra sommerens fester bliver dødsfælder for dyrene27.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sommerens mange festivaler og udendørsarrangementer betyder hvert år mere skrald i den danske natur. Skraldet skæmmer ikke blot landskabet, men kan også være livsfarligt for vilde dyr. Dyrenes Beskyttelse opfordrer danskerne til at rydde op efter sig, når festen er forbi.
Landbrugets løftebrud: Fortsat 25.000 døde pattegrise om dagen26.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nye tal afslører status quo i dansk svineproduktion. Hver dag dør over 25.000 pattegrise i Danmark – det samme niveau som sidste år, trods løfter om forbedringer. Dyrenes Beskyttelse kritiserer den manglende handling og efterlyser konkret regulering frem for frivillige hensigtserklæringer.
Opråb til hundeejere: Disse halsbånd må du ikke længere bruge25.6.2025 14:33:44 CEST | Pressemeddelelse
Fra 1. juli bliver pighalsbånd forbudt for hundeejere i Danmark. Dyrenes Beskyttelse glæder sig over de nye regler og minder om, at stødhalsbånd allerede har været ulovlige i mange år – selvom de stadig formodes brugt i det skjulte.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum