Erhvervsministeriet

Millionpulje til virksomheder ramt af Brexit er åben

Del

De virksomheder, der er hårdest ramt, pga. Brexit, kan nu søge kompensation.

Danske virksomheder og især små og mellemstore virksomheder har oplevet store udfordringer ved handel med Storbritannien, siden den britiske beslutning om at forlade EU.

Det har bl.a. medført øgede administrationsomkostninger til mere papirarbejde pga. produktcertificering, mærkning og grænse-tjek.

Men der er godt nyt til de pressede virksomheder. Erhvervsstyrelsen har åbnet en generel kompensationspulje på 172,9 mio. kr. til de virksomheder, der har haft meromkostninger som en direkte konsekvens af Brexit.

Det sker på baggrund af en bred politisk aftale, som regeringen indgik tidligere på året.

”Danske virksomheder er utrolig robuste og omstillingsparate, men det kan ikke undgås at ramme, når en af vores mest centrale markeder, Storbritannien, forlader EU. For mange er papirbunkerne vokset efter Brexit, og det har givet øgede omkostninger. Derfor er jeg glad for, at vi giver muligheden for en hjælpende hånd til de virksomheder, som har mærket konsekvenserne af Brexit direkte på pengepungen”, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Målet med puljen er at afbøde den forventede negative effekt af Brexit og understøtte virksomhederne i at opretholde deres markedsposition eller omstille sig til nye markeder.

Pengene kommer fra EU’s Brexit-tilpasningsreserve på 775 millioner kr., målrettet den del af erhvervet, som ikke omfatter fiskeriet.

Den fordeling blev indgået i en politisk aftale i januar 2022 mellem regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Frie Grønne, Alternativet og Kristendemokraterne.

Kontakter

For yderligere information kontakt:

Erhvervsministeriets pressetelefon 91 33 70 07

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum