Vækstfonden

Millionkapital styrker globalt gennembrud for danske GamerzClass

Del

Den danske online-platform GamerzClass har succes med træning af esportspillere fra hele verden. Virksomheden kan nu få fart på sit globale gennembrud med en investering fra business angel’en Jesper Drescher og et matching-lån fra Vækstfonden. Det er lykkedes gennem et af Vækstfondens nye initiativer for tidlig fase virksomheder.

Der er rift om online-kurserne fra danske GamerzClass, der producerer og sælger læringsmateriale til esportspillere i hele verden. Markedet er kolossalt, og med en ny investering fra den erfarne business angel Jesper Drescher og et matching-lån fra Vækstfonden kan den bare ti måneder gamle online-platform nu begynde at modsvare efterspørgslen fra de mange spillere verden over, der ønsker at spidse deres kompetencer og indtjening.

”Indtil nu har vi haft størst fokus på Danmark og Europa, men har efterhånden også hul igennem til USA og Asien. Her bliver finansieringen en klar game changer. Den gør det muligt at skalere op og producere mere i et hurtigere tempo, så vi får mulighed for at bide os fast på store markeder, før konkurrencen spidser til,” siger CEO i GamerzClass, Victor Folmann.

Mere end underholdning

Sammen med kompagnonen Rasmus Holmgaard satte han sidste år strøm til GamerzClass på Copenhagen Business Academy. I dag beskæftiger virksomheden otte medarbejdere. GamerzClass er first movers på udvikling og distribution af videokurser i professionelle esportspil som Counter-Strike, League of Legends, FIFA og Fortnite. Både kurser og coaching udvikles i samarbejde med førende topspillere fra ind- og udland.

”Vi sælger ikke bare underholdning. Vores kunder lærer noget, og de rykker sig meget hurtigt i forhold til andre spillere derude,” fortæller Victor Folmann.

Lige nu findes der 2,3 milliarder gamere på verdensplan, og industrien er i eksplosiv vækst.

Millioner til stort potentiale

Jesper Drescher har netop indgået samarbejde med Vækstfonden gennem fondens nye initiativ, Business angel matching-lån. Det indebærer, at investeringer fra Drescher kan matches 1:1 med lån fra Vækstfonden.

Første finansiering gennem samarbejdet er GamerzClass, og den boomende spilindustri er populær hos investorerne. Jesper Drescher spår en lys fremtid for GamerzClass, der udbyder læringsmateriale i en kvalitet, som ikke tidligere er set på markedet. Med investeringen og matching-lånet er det internationale gearskifte for GamerzClass sikret.

”Danmark er kommet godt fra start som esportsnation, og her tror jeg på GamerzClass som en stærk spiller internationalt. Men det kræver kapital at sætte fart på væksten hos virksomheder i et tidligt stadie, og derfor er matching-lånet interessant, fordi vi smidigt kan tiltrække risikovillig kapital uden at afgive ejerandele,” siger Jesper Drescher, der i 2017 vandt titlen ”Business angel of the year”.

”Jesper Drescher er en erfaren og stærk business angel med blik for virksomheder i en tidlig fase. Vi er glade for at bidrage til at få mere kapital ud til det segment på det rette tidspunkt,” fortæller Senior Relationship Manager i Vækstfonden, Peter Bo.

GamerzClass er lige nu på vej med sit fjerde videokursus – med investeringen i hus forventer online-virksomheden at producere yderligere 20 videokurser i løbet af 2019.

FAKTA

GamerzClass har netop vundet Silicon Viking World Cup Regional.

Business angel matching-lån er en del af Vækstfonden indsats for at sikre risikovillig kapital til tidlige danske iværksættervirksomheder.

Med et Business angel matching-lån kan business angels, der er godkendt under initiativet, matche deres investeringer i tidlige iværksættere med et lån til virksomheden i forholdet 1:1. Det vil sige, at når en godkendt business angel investerer i en virksomhed, kan virksomheden supplere med et lån fra Vækstfonden af samme størrelse som investeringen. 

Initiativet blev lanceret 1. januar 2019 og har en samlet ramme til tidlig fase virksomheder på op til 100 mio. kr. per kalenderår.

Kontakter

Jonas Rosbech
Chief Marketing Officer, GamerzClass
31 77 87 71 - jr@gamerzclass.com

Linea Søgaard-Lidell
Senior kommunikationsrådgiver, Vækstfonden
22 13 58 55 - lsl@vf.dk

Billeder

Download
Victor Folmann, adm. direktør i Gamerzclass
Victor Folmann, adm. direktør i Gamerzclass
Download
Download

Information om Vækstfonden

Vækstfonden
Vækstfonden
Strandvejen 104A
2900 Hellerup

35 29 86 00http://www.vf.dk/

Vækstfonden er statens finansieringsfond, som arbejder for at styrke danske virksomheders adgang til risikovillig kapital, så de kan skabe ny innovation, vækst og arbejdspladser. I tætte partnerskaber med banker og private investorer fra ind- og udland finansierer Vækstfonden virksomheder i alle brancher over hele landet. Og fonden kan være med hele vejen - fra virksomhedens spæde start, gennem høj vækst, til rejsen ud på de globale markeder og børsnoteringer. Siden 1992 har Vækstfonden medfinansieret vækst i over 8.500 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 27,3 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra Vækstfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vækstfonden

Nu har over 100 virksomheder fået stillet garanti af Vækstfonden14.5.2020 17:00:00 CESTPressemeddelelse

Siden slutningen af marts har Vækstfonden haft mulighed for at yde garantier til SMV’er og store virksomheder, som en del af regeringens covid-19 initiativer målrettet dansk erhvervsliv. Nu har Vækstfonden stillet garantier til over 100 virksomheder. ”Vi er glade for at se, at produkterne finder fodfæste og er med til at hjælpe de mange virksomheder i en svær situation,” siger Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden.

Udvidet hjælp på vej til danske iværksættere: Tre nye initiativer via Vækstfonden18.4.2020 19:15:06 CESTPressemeddelelse

Regeringen og alle Folketingets partier har netop fremlagt en udvidet hjælpeaftale, der skal sikre yderligere kapital til iværksættere. De nye initiativer fra Vækstfonden består af tre dele: Lånematching på investeringer fra private investorer til hhv tidlige iværksættere og venturevirksomheder. I begge tilfælde tager Vækstfonden en større del af lånet og højere risiko end tidligere. Derudover vil Vækstfonden øge sine direkte investeringer og fondsinvesteringer markant.

Vækstfondens årsrapport 2019: 13.500 job skabt og 824 nye finansieringer16.4.2020 10:11:45 CESTPressemeddelelse

Regnskabsåret 2019 endte for sjette år i træk med et trecifret millionoverskud for statens finansieringsfond. Overskuddet går dels til staten i udbyttebetaling og dels til nye investeringer i danske virksomheder. Netop det at medvirke til at skabe innovation og arbejdspladser på en økonomisk selvbærende måde er et markant kendetegn ved Vækstfondens strategi, som fonden vil fastholde på trods af usikkerheden forbundet med COVID-19, siger bestyrelsesformand Claus Gregersen.

Crowdlending kan støtte SMV’er under coronakrisen: Nu topper Vækstfonden op på lånene1.4.2020 15:17:35 CESTPressemeddelelse

Spredningen af COVID-19 i Danmark har allerede fået konsekvenser for især SMV’erne. En af de nyere lånemuligheder er såkaldt crowdlending, hvor privatpersoner kan yde lån til virksomheder og dermed kan være med til at understøtte virksomheder også en vanskelig tid. Vækstfonden har lanceret en ny lånemulighed, der topper op på crowdlending-kampagner, så de når i mål.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum