Vækstfonden

Millioninvestering sender sønderjysk emballageteknologi ud på europæiske markeder

Del

Virksomheden Frank Bruhn ApS, der har udviklet en unik emballageløsning til store varer, har netop rejst et tocifret millionbeløb fra Vækstfondens afdeling for direkte investeringer, VF Venture. Samtidig skifter virksomheden navn til Tentoma og gør klar til yderligere international ekspansion.

Adm. direktør Henrik Raunkjær (t.v.) og stifter Frank Bruhn.
Adm. direktør Henrik Raunkjær (t.v.) og stifter Frank Bruhn.

Emballering af varer er en omkostningstung proces for produktionsvirksomheder over hele verden. En dansk virksomhed i Broager har udviklet en ny teknologi, der tager den udfordring op.

Med en unik emballageløsning med strækfolie har Frank Bruhn ApS maskiner i drift i flere europæiske lande. En tocifret millioninvestering fra Vækstfondens afdeling for direkte investeringer, VF Venture, skal være med til at booste den internationale ekspansion i virksomheden, der per 1. september skifter navn til Tentoma.

Lavere omkostninger og bedre miljø
Tentoma har patenteret elementer i en emballagemaskine, der sikrer høj pakkekvalitet kombineret med omkostningsbesparelser, mindre miljøpåvirkning og bedre arbejdsmiljø. Den fuldautomatiske pakkemaskine strækker et rør af plastfolie over store emner fra fx savværker, byggevare- og isoleringsproducenter og sikrer en tætsluttende emballage.

”Med vores maskiner er det muligt at pakke varer på helt op til 6-8 meters længde i en 100 pct. forseglet plastic, så de er beskyttet mod vejr, vind og fugt. Det er særligt relevant med fx isolering, byggematerialer af træ og tekstiler på rulle. Vi sikrer således en mærkbart bedre pakkekvalitet og reducerer samtidig omkostningerne betragteligt gennem en reduktion af emballageforbrug og energiforbrug i forhold til de traditionelle løsninger. Det betyder, at vores maskiner har en meget attraktiv tilbagebetalingstid,” forklarer administrerende direktør i Tentoma, Henrik Raunkjær.

Han uddyber, at der samtidig er gevinster for miljøet, da den nye emballageteknologi fungerer uden brug af de krympeovne, som ofte bruges i traditionelle pakkeløsninger. Dermed fjernes en varmekilde fra arbejdsområdet ligesom energiforbruget og udledningen af CO2 reduceres.

Tocifret millioninvestering og nyt navn
Fordelene ved den nye pakketeknologi har allerede bragt de sønderjyske emballagemaskiner ud på det europæiske marked, hvor de pt. er installeret i henholdsvis Tyskland, Polen og Spanien, mens nye maskiner er på vej af sted til Sverige og Finland.

Med en investering fra Vækstfondens afdeling for direkte investeringer, VF Venture, er netop den internationale ekspansion i fokus fremadrettet.

Stig Poulsen, partner i VF Venture, glæder sig over investeringen og ser stort potentiale i Tentomas pakkemaskiner.

”Tentoma har formået at udvikle en innovativ og ressourcebesparende løsning til et ellers omkostningstungt emballagemarked. Virksomheden ledes af et team, der kombinerer mange års erfaring fra emballageindustrien med en klar kommerciel forståelse, og der er allerede installationer i flere europæiske lande. Det åbner op for et stort potentiale, og med investeringen fra Vækstfonden bliver der kapital til den skalering af bl.a. salgsorganisationen, som skal være med til sikre væksten og det internationale salg,” siger Stig Poulsen.

Som led i vækstplanerne har Tentoma allerede ansat yderligere to sælgere og en Supply Chain Manager og forventer markant vækst i de kommende år.

”Vi er glade for at få en erfaren investor som Vækstfonden med om bord. Skal vi udnytte det fulde potentiale på de europæiske markeder, har vi brug for at supplere vores private investorer med en større investor. Med Vækstfonden får vi en stærk partner, der gør det muligt for os at handle med store internationale koncerner,” siger firmaets grundlægger Frank Bruhn.

For yderligere informationer, kontakt:

  • Henrik Raunkjær, administrerende direktør i Tentoma, 29 27 27 07, hra@tentoma.com
  • Stig Poulsen, partner i VF Venture, Vækstfonden, 30 82 12 82, stp@vf.dk

Kort om Frank Bruhn/Tentoma
Frank Bruhn ApS blev af Frank Bruhn etableret i 2011 og har sidenhen udviklet en fuldautomatisk emballagemaskine, der kan emballere større varer, fx til byggeindustrien, i en helt tæt indpakning, som beskytter mod vind og vejr. Virksomheden, der har til huse i Broager, har maskiner i drift i Polen, Tyskland og Spanien, og leveringer til Sverige og Finland er på vej.

Pr. 1. september skifter virksomheden navn til Tentoma.

Læs mere på www.tentoma.com

Kort om VF Venture, Vækstfonden
VF Venture er Vækstfondens afdeling for direkte investeringer, som på markedsvilkår investerer i form af egenkapital i danske virksomheder med track record og i unge, innovative danske virksomheder med ambitioner om at vokse ud over landets grænser. Teamet investerer årligt i fem-ti virksomheder, og den aktive portefølje omfatter over 30 selskaber. 

Læs mere på www.vf.dk

Kontakter

• Henrik Raunkjær, administrerende direktør i Tentoma, 29 27 27 07, hra@tentoma.com

• Stig Poulsen, partner i VF Venture, Vækstfonden, 30 82 12 82, stp@vf.dk

• Nathali Selmeczi Leth, seniorkommunikationsrådgiver, Vækstfonden, 28 60 01 13, nsl@vf.dk

Billeder

Adm. direktør Henrik Raunkjær (t.v.) og stifter Frank Bruhn.
Adm. direktør Henrik Raunkjær (t.v.) og stifter Frank Bruhn.
Download
Eksempler på emballerede varer fra Tentoma
Eksempler på emballerede varer fra Tentoma
Download

Information om Vækstfonden

Vækstfonden
Vækstfonden
Strandvejen 104A
2900 Hellerup

35 29 86 00http://www.vf.dk/

Vækstfonden er statens finansieringsfond. Vi er en uafhængig fond med en selvstændig lov og bestyrelse. Loven om Vækstfonden siger, at fonden skal fremme vækst og fornyelse i små og mellemstore virksomheder for på den måde at opnå større samfundsøkonomisk afkast. Vi medvirker til at skabe flere nye vækstvirksomheder ved at stille kapital og kompetencer til rådighed. I samarbejde med private investorer har fonden siden 1992 medfinansieret vækst i over 7.300 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 22,5 mia. kr. Vækstfonden investerer med egenkapital i partnerskab med private investorer og finansierer med lån og kautioner i samarbejde med danske finansieringsinstitutter. De virksomheder vi har medfinansieret siden 1992 havde i 2015 tilsammen mere end 63.500 ansatte.

Følg pressemeddelelser fra Vækstfonden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Vækstfonden

Robotinvestorer etablerer nyt globalt kraftcenter i Odense11.6.2018 08:06pressemeddelelse

Robotinvestorerne Enrico Krog Iversen og Vækstfonden samler nu tre af verdens fremadstormende robotvirksomheder til én ny kraftfuld, danskejet virksomhed. OnRobot bliver navnet på den ambitiøse satsning, som med hovedsæde i Odense vil bidrage til yderligere at styrke Danmarks førerposition i det hurtigt voksende globale marked for robotudstyr. Med en betydelig kapitalindsprøjtning på over 100 mio. kr. forventes OnRobot at blive frontløber inden for udvikling af robotapplikationer.

E-mailen vinder stadig i digital markedsføring7.5.2018 15:27pressemeddelelse

I 1998 sendte Kim Østergaard sit første nyhedsbrev ud via e-mail. Det skulle blive startskuddet til virksomheden eMailPlatform, der bl.a. kan tælle kunder som Silvan, BoConcept, Kop & Kande og Turkish Airlines. Og selvom mange har spået om e-mailens endeligt, er virksomhedsejeren ikke i tvivl: E-mailen kommer til at vinde over de sociale medier i digital markedsføring. Med et Vækstlån fra Vækstfonden skal eMailPlatform nu bredere ud i markedet.

Vækstfondens årsrapport 2017: Finansiering for 2,5 mia. kr. til 804 virksomheder, trecifret millionoverskud for fjerde år i træk26.4.2018 11:04pressemeddelelse

Den stærke efterspørgsel på Vækstfondens produkter forsatte i 2017, og med et overskud på 379 mio. kr. leverede fonden for fjerde år i træk et pænt trecifret millionoverskud. Det vidner om, at Vækstfonden har et særdeles relevant værditilbud både til virksomhederne og de private banker og investorer, lyder vurderingen fra Vækstfondens formand, Claus Gregersen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum