Millioner skal skabe større vild mangfoldighed
Det skal summe endnu mere af liv i Guldborgsund Kommune, end det allerede gør. Derfor har byrådet tilbage i 2020 prioriteret 6,5 millioner til biodiversitetsprojekter frem til og med 2024.
I år bruger kommunen i alt 2 millioner fra puljen.
- Der har i mange år været et stort biodiversitetstab i Danmark. En udvikling, der desværre endnu ikke er vendt. Så det er vigtigt at prioritere tiltag, som kan præge udviklingen i positiv retning. I år har vi prioriteret indsatser, der spænder bredt, og som derfor samlet set bliver til en stærk biodiversitetsindsats, siger udvalgsformand for Teknik, Klima og Miljøudvalget Annemette S. Johnsen.
Halvdelen af beløbet fordeles i år mellem 10 projekter, mens den anden halvdel skal bruges på at omlægge og udvikle kommunens egne grønne arealer, så de kan rumme mere biodiversitet. En indsats, der for alvor tog fart i 2022 som udspring af Miljøministeriets Konkurrence ”Danmarks Vildeste Kommune”. Lokalt har indsatsen fået navnet ”Vores Vilde Guldborgsund”, da den tager udgangspunkt i at inddrage og engagere borgerne.
- Der er sket en stor udvikling på vores egne arealer gennem flere år, men især det seneste år, er det virkelig gået stærkt. Den indsats, vil vi gerne skrue endnu mere op for i år. Vi har rigtigt mange kvadratmeter, der fortsat kan bringes i spil og udvikles. Det betyder ikke, at alt græs skal gro vildt, men vi skal se på, hvordan vores arealer anvendes og tilpasse vores pleje til det, så der både er plads til biodiversitet og de aktiviteter, som borgerne bruger arealer til, siger udvalgsformanden.
Sjældne sommerfugle og ynglende flagermus
De 10 øvrige projekter, der får del i puljemidlerne spænder bredt. En del af projekterne tager udgangspunkt i leveforholdene for specifikke arter. Der skal for eksempel optælles ynglende flagermus, arbejdes videre med projekt Glade Oddere og arbejdes med pleje af Det Falsterske Dige for at tilgodese flere sjældne sommerfugle.
Der gives også midler til at arbejde med biodiversitet i udvalgte områder for eksempel rejsning af Sakskøbing Folkeskov, Bøtøskoven og arbejdet med Bøtø Nor.
- Det er en meget spændende pulje af projekter, som er prioriteret i år i samarbejde med Grønt Råd. Det viser er godt billede af hvor bredt, der arbejdes for fremme biodiversiteten i vores kommune. Det er en vigtig indsats, som jeg glæder mig til at følge resultaterne af, siger Annemette S. Johnsen.
Kontakter
Annemette S. JohnsenFormand for Teknik, Klima og Miljøudvalget
Tlf:2518 1863byasj@guldborgsund.dkStine Melissa JensenKommunikationskonsulentCenter for Teknik & Miljø
Tlf:2518 0490stmj@guldborgsund.dkBilleder
Information om Guldborgsund Kommune
Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune støtter "Jazz på Torvet" med 40.000 kroner2.7.2025 10:39:20 CEST | Pressemeddelelse
Udvalget for Landdistrikter, Kultur og Fritid i Guldborgsund Kommune har besluttet at støtte den musikalske sommertradition Jazz på Torvet med en underskudsgaranti på 40.000 kroner. Arrangementet, der afholdes af Nykøbing Falster Brandmuseum i samarbejde med Triangelklubben, løber af stablen over otte fredage frem til den 8. august 2025.
Tæt samarbejde med boligselskaber skal bidrage til endnu mere udvikling i Guldborgsund30.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Guldborgsund Kommune og de almennyttige boligselskaber har netop underskrevet en ny fireårig samarbejds- og rammeaftale. Aftalen understreger det gode samarbejde og sikrer et fortsat tæt fællesskab om udviklingen af kommunen som helhed.
Ny strategisk plan for handicapområdet30.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Den hidtidige handicappolitik i Guldborgsund Kommune fra 2013 erstattes nu af en strategisk plan for handicapområdet.
Udvalg vedtager navneændring: Fra plejecenter til plejehjem26.6.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Navneændring på ældreområdet betyder, at plejehjem erstatter plejecenter. Ældre og Omsorgsudvalget har besluttet, at der er behov for en navneændring, der har fokus på hjemlighed.
Slagterigrunden bliver en grøn indgang til havnen26.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det tidligere slagteri på den sydlige del af havnen i Nykøbing Falster er nu revet ned. Enkelte mindre bygningsdele er bevaret, og får nyt liv som orangeri og cykelparkering. Hele området omdannes til en grøn og indbydende indgang til hele havneområdet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum