Den Grønne Ungdomsbevægelse

Millioner af unge strejker i dag for klimaet - også i København

Del
Fra Indonesien til København samles flere millioner unge i dag for at kræve drastisk klimahandling. Hundredevis af unge i København er lige nu udvandret fra deres klasseværelser for at samles til klimastrejke på Christiansborg Slotsplads.

De unge er samlet til klimastrejke for at sætte fokus på klimaretfærdighed, og for at vise Danmarks nye klimaminister, Lars Aagard, at klimahandlingen går alt for langsomt. Klimarådet har nemlig for nyligt dumpet regeringens klimaindstats for tredje år i træk og vi i Danmark står til at misse vores klimamål.

Det gør mig dybt frustreret, at vi unge er nødsaget at blive ved med at strejke, fordi vi gang på gang bliver svigtet af regeringen. Jeg strejker ikke for at slippe for skole, jeg strejker forbi jeg er bange. Jeg frygter, at mig og hele min generations fremtid langsomt forsvinder mellem hænderne, hvis ikke der snart sker drastisk klimahandling,siger Siger Martha Palving, 19 år og medarrangør af klimastrejken fra Fridays For Future.

Temaet for dette års internationale klimastrejke er “Mennesker over profit” og lægger vægt på vigtigheden af klimaretfærdighed.

Kontakter

Martha Palving, medarrangør
3179981
Martha.palving@gmail.com

Billeder

Information om Den Grønne Ungdomsbevægelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse
Den Grønne Ungdomsbevægelse
Grundtvigs Sidevej 2
1865 Frederiksberg C

+45 ‪30 63 66 36https://www.dgub.dk/

Den Grønne Ungdomsbevægelse kæmper for en grøn og retfærdig fremtid. Vi er en græsrodsbevægelse af unge over hele landet og er partipolitisk uafhængige.

Følg pressemeddelelser fra Den Grønne Ungdomsbevægelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Den Grønne Ungdomsbevægelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse: Klimarådets rapport burde få alle advarselslamperne til at bimle i statsministeriet28.2.2023 11:05:00 CET | Pressemeddelelse

I dag d. 28. februar publicerede Klimarådet sin årlige statusrapport, der gør status over den politiske klimaindsats i Danmark. Her dumper rådet regeringens indsats og klarlægger, at den danske grønne omstilling hænger i en tynd tråd. Den vedtagne klimapolitik er for risikobetonet, og 2025-målet er næsten uden for rækkevidde. Altafgørende implementering mangler, og i alt fra industri til landbrug halter den grønne omstilling gevaldigt bagefter.

Den Grønne Ungdomsbevægelse byder velkommen til de nye klimaministre med åben invitation til drøftelser om regeringens klimaindsats15.12.2022 13:43:06 CET | Pressemeddelelse

Torsdag trådte 23 ministre ud igennem Amalienborgs grønne døre, og den Grønne Ungdomsbevægelse stod klar med skilte, hvorpå der stod “En Grøn Retfærdig Fremtid” skrevet. Den kommende regeringsperiode er afgørende for vores fælles fremtid, og regeringen står, ifølge bevægelsen, over for svære og vigtige valg om Danmarks indsats i en accelererende klimakrise.

Spørgsmål til COP15? Den Grønne Ungdomsbevægelse er til stede og klar til at svare!13.12.2022 15:02:23 CET | Aktuelt

Vi er til stede i Tiohtià:ke (“Montréal”) i disse uger for at deltage i CBD COP15, hvor den nye globale biodiversitetsaftale forhandles. Vi deltager med den bevidsthed, at dette er sidste chance for at lave en global aftale, som kan vende tabet af biodiversitet. Vi følger bekymret forhandlingerne tæt, vi har møder med den danske delegation, aktivister og organisationer for at have fingeren på pulsen i forhold til de centrale diskussioner, der fylder på her i de internationale biodiversitetsforhandlinger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum