WWF Verdensnaturfonden

Mille Gori i ny julekalender - skal lære børn om Grønlands storslåede kultur og natur

Del

Mille Gori, der er kendt fra blandt andet DR Ramasjang, er hovedperson i en ny julekalender, der er udviklet i samarbejde med WWF Verdensnaturfonden. Julekalenderen udkommer både online til familierne hjemme i stuerne og som undervisningsmateriale i folkeskolen. Formålet er at hjælpe børn til at blive klogere på naturen, og de problemer den står i.

Foto af: Simon Sumborg
Foto af: Simon Sumborg

Mille Gori har indgået et samarbejde med WWF Verdensnaturfonden, der går ud på, at hun med sin høje indlevelse, energi og evne til at fastholde og engagere børns opmærksomhed leverer en julekalender i høj kvalitet og med stor underholdningsværdi. Denne skal blandt andet lære danske folkeskoleelever om, hvordan vi alle kan passe bedre på naturen. Julekalenderen er i 16 afsnit – ét afsnit per skoledag i december – og udkommer online og som undervisningsmateriale i folkeskolen hos de mere end 2.000 danske folkeskolelærere, der indtil videre har tilmeldt sig at bruge materialet i undervisningen.

”Julekalenderen er lavet for at sætte fokus på vores verden, dyrelivet, plastikproblemet i verdenshavene, klima og ikke mindst for at give et indblik i den smukke natur og kultur, som findes i Grønland. Med et håb og et ønske om at motivere og inspirere til at vi passer på hinanden, og ikke mindst den smukke fine jord vi lever på – ’Vi arver ikke jorden af vores forældre, vi låner den af vores børn’”, siger Mille Gori.

Julekalenderen hedder ’På eventyr i vilde Grønland’, og det er netop Grønland – med udgangspunkt i naturen – der danner rammerne for serien, der altså inviterer børnene helt tæt på naturkrisen og Grønlands vilde natur.

”Grønland er efter min mening et af de steder i verden, der rummer den smukkeste natur. Og så er det et godt sted at starte, hvis man vil tale om klimaforandring i børnehøjde. Det kan være svært at forstå, hvad klimaforandringer er, og hvordan det påvirker vores jord, hvis man ikke har noget foran sig, der viser det. Den grønlandske natur gør det meget lettere at sætte ord og billeder på klimaforandringer, fordi man helt tydeligt kan se, hvordan isen smelter for øjnene af én”, fortæller Mille Gori.

Formålet med julekalenderen

Optagelserne fandt sted i august 2020, hvor Mille Gori rejste afsted til Grønland for at producere julekalenderen i samarbejde med WWF Verdensnaturfonden. Formålet med serien var for hovedpersonen selv at nå ud til de danske folkeskoler og familierne hjemme i stuen. Med ægte følelser og budskaber bygget på ægte oplevelser.

”Jeg havde mange store oplevelser, da jeg besøgte Grønland. Det er nærmest umuligt ikke dagligt at miste pusten, når man møder den ene smukke naturoplevelse efter den anden. Men at besøge isfjorden, og at gå imellem isen, for derefter at sejle ud og se pukkelhvaler, var nok den største oplevelse. Jeg håber virkelig, at min begejstring for Grønland og projektet generelt skinner igennem til børnene og deres forældre, så endnu flere får øjnene op for, hvor helt igennem speciel og værdifuld den grønlandske natur er”, afslutter Mille Gori.

Ifølge WWF Verdensnaturfonden er idéen med julekalenderen at skabe viden, nysgerrighed og engagement blandt børn – og deres forældre. Den skal inspirere til, hvordan både børn og voksne passer bedre på naturen og gør en forskel for, at mennesker, natur og dyr kan leve sammen.

”Vi kan alle sammen gøre en forskel for naturen og klimaet, og tænk engang hvis vi på sigt kan skabe en hel generation af børn, der aktivt ønsker at passe på naturen. Derfor er vi også meget glade for Mille Goris hjælp til at formilde det vigtige budskab.”, siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær, WWF Verdensnaturfonden Danmark.

Nøgleord

Kontakter

Sebastian Wulf, presserådgiver
WWF Verdensnaturfonden
(+45) 5132 9503 / sebastian.wulf@wwf.dk

Billeder

Foto af: Simon Sumborg
Foto af: Simon Sumborg
Download
Foto af: Simon Sumborg
Foto af: Simon Sumborg
Download
Foto af: Simon Sumborg
Foto af: Simon Sumborg
Download
Foto af: Simon Sumborg
Foto af: Simon Sumborg
Download
Foto af: Simon Sumborg
Foto af: Simon Sumborg
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om WWF Verdensnaturfonden

WWF Verdensnaturfonden
WWF VerdensnaturfondenOm PandaClub:

WWF Verdensnaturfonden tror på, at verden bliver til et bedre sted, hvis vi giver naturglæden videre til næste generation. Derfor er PandaClubs mission at lære, inspirere og give danske børn oplevelser, der alle peger mod en fremtid, hvor mennesker lever i harmoni med naturen.

Børn er født nysgerrige. De vil gerne vide, hvorfor mariehønen har prikker, og hvor hurtigt en tiger kan løbe. De vil også gerne vide, hvorfor regnskoven brænder, og hvorfor arter forsvinder. Og de vil også gerne vide, hvad de kan gøre for at redde naturen. PandaClub er for alle børn og familier, der holder af naturens vidundere. Gennem underholdning bliver børnene inspireret til at være optimistiske på naturens vegne, og gennem konkrete handlinger og løsninger inspireres de til at bruge naturen.

Det gode ved naturglæde er, at den smitter. Børnenes fascination kan jo ende med at sprede sig og skabe en hel generation, der er vild med naturen.

Julekalenderen ”På eventyr i vilde Grønland” er udarbejdet til WWF Verdensnaturfondens PandaClub. Læs mere om julekalenderen samt tilmelding for både lærere og forældre her: https://www.pandaclub.dk/vildegroenland/

Følg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

Ny rapport: Tropisk skov svarende til 10 gange Danmarks størrelse er forsvundet på et årti15.1.2021 06:02:00 CETPressemeddelelse

En ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden viser et skræmmende billede af, at tropiske skove fortsat forsvinder med høj hastighed. På trods af de mange tiltag og målsætninger fra virksomheder på at bremse skovrydning har verden på lidt mere end et årti mistet 43 millioner hektar skov, svarende til 10 gange Danmarks størrelse - og det alene i de 24 afskovnings-hotspots identificeret i rapporten. Ét af disse er den brasilianske Cerrado, hvor skovrydning steg med hele 13 procent i 2020.

Ny WWF-rapport: Danske pensionsselskaber nøler med klimahandling23.12.2020 06:02:00 CETPressemeddelelse

2020 har været fyldt med markedsføringskampagner af pensionsselskabernes nye grønne klimaprodukter. Men hvor grønne er pensionsselskabers samlede investeringsformuer egentlig, når det kommer til stykket? Det svarer WWF Verdensnaturfonden på i ny omfattende analyse af pensionsselskabernes klimafokus, hvor blandt andet Topdanmark og Velliv er at finde blandt bundskraberne, mens PKA fortsat er sektorens grønne frontløber.

WWF og Sex & Samfund får bevilling fra Danida til fælles indsats for grønne jobs, piger og kvinder i Uganda11.12.2020 07:30:00 CETPressemeddelelse

Naturen har løsningerne på mange af vores allerstørste globale kriser. Derfor er der stor glæde hos WWF Verdensnaturfonden, som i samarbejde med Sex & Samfund har modtaget en ny bevilling fra Danida til et projekt, der skal støtte naturbaserede løsninger i kampen mod klimaforandringer og for at forbedre ligestilling, retten til egen krop samt den lokale befolknings beskæftigelse og indkomstmuligheder.

Regeringens nye biodiversitetspakke vækker begejstring hos WWF Verdensnaturfonden4.12.2020 10:26:40 CETPressemeddelelse

Regeringen og støttepartierne har netop offentliggjort en ny biodiversitetspakke, der bliver en del af den kommende finanslov for 2021. WWF Verdensnaturfonden har presset på for, at den længe ventede biodiversitetspakke ikke skulle forsinkes yderligere og med blandt andet 75.000 hektar urørt skov, 15 naturnationalparker og et nyt biodiversitetsråd vækker ambitionsniveauet glæde hos Verdensnaturfonden, som er tilfredse med det tydelige WWF-aftryk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum