Teknologisk Institut

Miljøteknologier skal hurtigere på markedet

Del

Nye miljøteknologier står i kø for at løse samfundets miljøudfordringer, for der er langt fra udvikling af ny teknologi til udbredelse og implementering i branchen. ETV-tests giver de nye miljøteknologier troværdighed og kan være med til at nedbryde de barrierer, der opstår fra idé til færdigt produkt.

Når en virksomhed udvikler en ny miljøteknologi og skal overbevise markedet om, at den fungerer, kan det tage flere år at opbygge troværdighed om teknologien og få den på markedet.

– Der er en tendens til, at ny teknologi først bliver taget seriøst, når producenten kan fremvise referencer fra tilfredse kunder. En ETV-test kan medvirke til at skabe troværdighed omkring teknologien, og at den i praksis giver de lovede miljøgevinster, fortæller Bjørn Malmgren-Hansen fra Teknologisk Institut.

Måling og verifikation af ny teknologi
ETV står for Environmental Technology Verification og er en europæisk ordning, der verificerer og måler, om nye miljøteknologier lever op til deres specifikationer. ETV-tests kan foretages inden for følgende områder:

  • Vandbehandling og monitering
  • Energi
  • Materialer, affald og ressourcer
  • Landbrugsteknologier
  • Luftrensning og -monitorering
  • Jord- og grundvandsmonitorering og -rensning
  • Renere produktion og processer.

Hurtigere på markedet i alle EU-lande

En ETV-test har også den fordel, at producenten ikke behøver at teste sin teknologi på alle markeder. ETV-verifikationen er anerkendt i alle EU-lande og også udbredt i bl.a. USA, Canada og Korea. Det sparer penge og gør vejen fra idé til marked kortere. Det kan Jimco, der producerer luftrensere til udsugningen i restauranter og storkøkkener, nikke genkendende til:

– ETV-verifikationen har givet en stor fordel på eksportmarkederne. Det er blevet nemmere at starte dialogen med vores kunder, og de er ikke længere i tvivl, om produktet virker. Vores referenceliste tæller internationale kæder som Carls Jr., Radisson, Hilton, Marriott og McDonald’s, og produktet er gennemprøvet siden 1996. Alligevel har det gjort salgsprocessen nemmere, når vi direkte kan dokumentere effekten. Samtidig differentierer verifikationen vores produkt i forhold til kopister, fortæller adm. direktør Jimmy Larsen.

Teknologisk Institut har ca. 10 års erfaring med ETV-tests og har hjulpet mange kunder med verifikation og måling af deres miljøteknologier.

Nøgleord

Kontakter

Bjørn Malmgren-Hansen, 7220 1810, bmh@teknologisk.dk

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Gregersensvej
2630 Taastrup

7220 2000http://www.teknologisk.dk/

Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S, Teknologisk Institut AB Sverige og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk

 

Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.

 

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum