Miljøforbedringer skabes af fremtidens teknologier
Danske forsyningsvirksomheder er i fuld gang med at bruge fremtidens teknologier til fx miljøforbedring, og de planlægger at investere mere i fremtiden.

Fremtidens avancerede teknologier som fx droner, digitalisering, sensorer eller øget automatisering har holdt sit indtog hos danske varmeværker, elforsyningsselskaber og vandforsyning. Samtidig planlægger en stor del af forsyningsvirksomhederne at investere mere i avanceret teknologi i fremtiden. Det viser en rundspørge, Forsyning 4.0 – Ny teknologi i danske forsyningsvirksomheder, fra Teknologisk Institut.
- Funktionerne for disse teknologier er forskellige, men fælles for dem er, at anvendelsen af de avancerende teknologier bidrager til at skåne miljøet, mens de forbedrer medarbejdernes arbejdsliv, og bidrager til en øget produktivitet til glæde for samfundet, siger direktør Sune Dowler Nygaard, Teknologisk Institut.
Forventer flere investeringer
I undersøgelsen svare tre ud af fire forsyningsvirksomheder, at de allerede nu anvender avancerede teknologier. Det drejer sig om brug af droner (23 procent), sensorer (20 procent) øget digitalisering (20 procent) kamerateknologi (16 procent) og nem adgang til data (14 procent). Samtidig forventer næsten halvdelen, 47 procent, at de kommer til at investere mere i avanceret teknologi de kommende fire til fem år end i de foregående år. Det drejer sig især om øget digitalisering, automatisering og brug af sensorer og kamerateknologi.
- Det er især ny avanceret teknologi, som bruges til at overvåge produktionen og teknologi som hjælper til at udnytte tilgængelige ressourcer bedst muligt. F.eks. har Teknologisk Institut pt. til opgave at udvikle nye sensorer der kan identificere fjernvarmerør uden indhold af den miljøskadelige CFC-gas. Dette sikrer en klimavenlig håndtering af fjernvarmerørene, hvor de CFC-holdige rør sorteres fra, mens resten kan genanvendes til glæde for miljøet siger Sune Dowler Nygaard.
Om undersøgelsen
Teknologisk Institut har i perioden 14. februar 2018 til 1. marts 2018 med hjælp fra Jysk Analyse interviewet 69 ledere i danske forsyningsvirksomheder om deres brug af avanceret teknologi i produktionen.
Undersøgelsen er en del af undersøgelsesrækken Fremtidens teknologier i danske virksomheder. Her har Teknologisk Institut, som er en af Danmarks største teknologirådgivere og udbydere af teknologisk service, taget en temperaturmåling på fremtidens teknologi, som den ser ud i de brancher, der er nøglen til produktion, energiforbrug og byggeri i Danmark.
Nøgleord
Kontakter
Yderligere oplysninger: Direktør Sune Dowler Nygaard, Teknologisk Institut, mobil 7220 2420, mail: snd@teknologisk.dk
Billeder
Vedhæftede filer
Links
Information om Teknologisk Institut
Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S, Teknologisk Institut AB Sverige og DTI Spain.
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk
Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Nye vejledninger skal rådgive om altaner7.2.2019 08:00:00 | Pressemeddelelse
Teknologisk Institut har netop udgivet to vejledninger, som skal hjælpe boligejere og lejere med tekniske og sikkerhedsmæssige vurderinger af altaner.
Robotskeletter giver ekstra kræfter i produktionen5.2.2019 08:00:00 | Pressemeddelelse
Teknologisk Institut skal i samarbejde med tyske Fraunhofer IPA undersøge potentialet for exoskeletter i en række danske produktionsvirksomheder. Exoskeletter kan øge produktiviteten og skåne medarbejderne.
FoodtureLab giver nye muligheder til fødevarevirksomheder5.2.2019 08:00:00 | Pressemeddelelse
Teknologisk Institut genåbner fødevarelaboratorium med bl.a. nye 3D printere til fødevarer. Det forkorter udviklingstiden og træfsikkerheden for nye fødevarekoncepter.
Sensorer kan hjælpe landmanden til at begrænse sprøjtning med pesticider1.2.2019 11:37:14 | Pressemeddelelse
Test foretaget af Teknologisk Institut viser, at sensorer i markerne kan hjælpe landmanden med at reducere forbruget af pesticider.
3D-print spillede væsentlig rolle i dansk succes ved kokke-VM31.1.2019 07:00:00 | Pressemeddelelse
Ved det netop overståede kokke-VM i Lyon, Bocuse d’Or, endte den danske stjernekok Kenneth Toft-Hansen på en førsteplads. En af hemmelighederne bag hans succes var unikke 3D-printede forme, som han brugte til at skabe sit helt eget gastronomiske udtryk.
Nu skal den mindste mikroplast kunne fjernes fra spildevandet29.1.2019 08:00:00 | Pressemeddelelse
Teknologisk Institut går sammen med tre forsyningsselskaber og en teknologileverandør for at udvikle teknologi til fjernelse af de mindste fraktioner af mikroplast og mikrogummi i renset spildevand.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum