Erhvervshus Midtjylland

Midtjyske virksomheder får kontant håndsrækning for 22 millioner fra Omstillingspuljen

Del

84 midtjyske virksomheder, primært inden for turisme- og oplevelseserhvervene, har netop fået besked om, at deres ansøgning om midler fra Omstillingspuljens 2. runde er godkendt. Erhvervshus Midtjylland er co-lead på Omstillingspuljen og glæder sig over den store interesse.

Søren Olesen, formand for Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse
Søren Olesen, formand for Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse

Omstillingspuljen giver for 2. gang hjælp til omstillings- og innovationsprojekter i virksomheder, der er særligt hårdt ramt af Covid-19 krisen. Pengene skal hjælpe de virksomheder, hvis markeds- og kundegrundlag er stærkt udfordret af Covid-19 situationen, så de får mulighed for at omstille sig og komme styrket gennem en hård tid.

Og projekterne spænder bredt! Lige fra ombygninger og investeringer i omstilling til take-away, madvogne, udendørsservering, digitale bookingsystemer, online markedsføring og uddannelse.

Rejsebureau digitaliserer for at opnå konkurrencemæssig fordel
En af de virksomheder, der i 2. runde af omstillingspuljen har fået bevilget midler, er rejsebureauet AlfA Travel fra Holstebro, der er specialister i at arrangere grupperejser:

”Lige nu er det svært at finansiere større projekter og udvikling. Situationen i rejsebranchen betyder, at alle investeringer er sat i bero, men Omstillingspuljen gør, at vi kan justere der, hvor vi har behov for det”, siger Jeanette Staunstrup Christensen, der er marketingchef og medejer af AlfA Travel.

Midlerne fra Omstillingspuljen skal AlfA Travel bruge på at stå helt skarpt i markedsføringen overfor deres målgrupper, når markedet igen åbner op. Derudover kommer rejsebureauet, der har mere end 20 år på bagen, til at arbejde strategisk med onlineannoncering og automatisering af deres interne arbejdsprocesser:

”Vi kommer til at stå et helt andet sted rent teknologisk, og vi vil få frigjort tid og ressourcer til god behandling og service af vores kunder. I sidste ende er målet at investeringerne skal give os en konkurrencemæssig fordel post-corona”, påpeger Jeanette Staunstrup Christensen.

Knap en fjerdedel af midlerne til midtjyske virksomheder
Omstillingspuljen indeholdt i 2. runde 100 mio. kr. og i Erhvervshus Midtjylland glæder man sig over, at det er lykkes midtjyske virksomheder at få del i knap en fjerdedel af midlerne i denne runde:

”Vi har brug for, at så mange midtjyske virksomheder indenfor turisme- og oplevelseserhvervene som overhovedet muligt kommer helskindet ud på den anden side af COVID19-krisen. Derfor er jeg også rigtig glad for at se, at midlerne fra Omstillingspuljen er nået bredt ud, og at virksomheder i 15 ud af de 19 midtjyske kommuner har ansøgt med projekter, der har været så gode, at de har fået tildelt midler til deres omstilling. Det vidner om nytænkning og gå-på-mod hos virksomhederne – også selvom de står i en svær tid”, siger Søren Olesen, formand for Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse.

Omstillingspuljens tilskud til virksomheder i Region Midtjylland svinger fra 41.000 kr. og op til 1 mio. kr. Mange af de virksomheder, som har søgt om midler fra omstillingspuljen, har givet hele det digitale område i deres virksomhed et boost. Men også projekter, hvor virksomheden har ønsket at omstille sin forretning til at være mere bæredygtige, har været et fokuspunkt for virksomhederne i deres omstilling.

Erhvervshus Midtjylland opfordrer iværksættere og virksomheder til at tage fat i Erhvervshuset, hvis man har brug for sparring og vejledning omkring udvikling af sin virksomhed eller hvis man står med akutte udfordringer.

Fakta om Omstillingspuljen:

Der er tildelt midler fra 2. runde til virksomheder i følgende midtjyske kommuner:

 • Hedensted
 • Herning
 • Holstebro
 • Horsens
 • Ikast-Brande
 • Lemvig
 • Norddjurs
 • Odder
 • Randers
 • Samsø
 • Silkeborg
 • Skanderborg
 • Struer
 • Viborg
 • Århus

Hvem står bag?
Der står en bred kreds af partnere bag Omstillingspuljen, hvor Erhvervshusene sammen med turismeaktørerne MeetDenmark, Danske Destinationer, Dansk Kyst- og Naturturisme og Dansk Storbyturisme /Wonderful Copenhagen medvirker til at kvalificere arbejdet. Erhvervshus Hovedstaden er lead og Erhvervshus Midtjylland er co-lead på operatørskabet for Omstillingspuljen.

Hvad har man kunnet søge penge til?
Virksomhederne har kunnet søge om penge til at omstille eller tilpasse deres forretningsmodel. Puljen har også støttet kompetenceudvikling af medarbejdere og/eller ledere, ligesom der har kunnet søges om støtte til køb af konkret udstyr – det har for eksempel kunnet være en fysisk ombygning eller nye digitale løsninger.

De fik penge i første runde af Omstillingspuljen – case-eksempler:

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Søren Olesen, formand for Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse
Søren Olesen, formand for Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse
Download

Links

Information om Erhvervshus Midtjylland

Erhvervshus Midtjylland
Erhvervshus Midtjylland
Åbogade 15
8200 Aarhus N

http://www.erhvervshusmidtjylland.dk

I Erhvervshus Midtjylland hjælper vi iværksættere i gang og virksomheder med at udvikle sig. Det gør vi ved at få sat struktur på deres muligheder og fremtid. Vi yder specialiseret erhvervsservice i forbindelse med opstart, udvikling og konsolidering.

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum