Folkekirkens Nødhjælp

Midt i galoperende klimakrise:  Folkekirkens Nødhjælp tager historisk klimaansvar  

Del

Som den første store nødhjælpsorganisation i verden har Folkekirkens Nødhjælp beregnet sit 100-års klimaaftryk og forpligter sig på at reducere alle fremtidige udledninger.

Folkekirkens Nødhjælp har som den første store nødhjælpsorganisation i verden besluttet at tage livslangt klimaansvar og investerer massivt i en grønnere fremtid.    

Nødhjælpsorganisationen har beregnet sit historiske klimaaftryk og tager ansvar for at opfange de udledninger af drivhusgasser, der er udledt gennem 100 års nødhjælpsoperationer.  

Desuden sætter Folkekirkens Nødhjælp helt nye ambitiøse standarder for at reducere alle fremtidige udledninger. Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen siger:   

”I Folkekirkens Nødhjælp er vi førstehåndsvidner til, at klimaforandringerne fordriver og udsulter millioner af mennesker i verden. Så for os er det indlysende at gå forrest – og tage ansvar for vores historiske udledninger ved at investere i klimapasning og træplantning i udviklingslandene. Det er til gavn for mennesker, der allerede er hårdt ramt og truet på livet af ekstremt vejr, tørke og oversvømmelser.”    

280.000 træer til gavn for mennesker lokalt og klimaet globalt 

Derfor investerer Folkekirkens Nødhjælp nu massivt i klimatilpasning. Nødhjælpsorganisationen planter 280.000 træer, der kan optage de 165.000 tons drivhusgasser, som organisationen har udledt gennem 100 år. Det drejer sig om udledninger fra nødhjælpsflyvninger, udsendelse af medarbejdere til verdens brændpunkter, kontordrift i Danmark og verden, drift af genbrugsbutikker etc.   

Træerne plantes som en integreret del af udviklingsarbejdet med klimatilpasning til gavn for fattige bønder og samfund i Uganda.    

”Det er naturligvis ikke muligt at gøre op for alle fortidens klimaugerninger. Men vi kan estimere fortidens udledninger og på den baggrund tage ansvar ved at investere i klimatilpasning og træplantning til gavn for mennesker i udviklingslandene. De betaler den højeste pris for de klimaforandringer, som de har den mindste aktie i,” siger Birgitte Qvist-Sørensen.        

Vil inspirere til livslangt klimaansvar

Generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen uddyber:    

”Vi tager det livslange klimaansvar på os. Vi håber at inspirere andre i Danmark og resten af verden til at sætte tilsvarende høje standarder for deres klimaansvarlighed. Vi præsenterer initiativet på det kommende klimatopmøde i Egypten. Og vi opfordrer en ny dansk regering til at sætte klimaet allerhøjest på den politiske dagsorden, skrue op for øget klimaansvar og for klimafinansiering til ulandene. Til gavn for hele verden.”   

 

Folkekirkens Nødhjælp kæmpede i årevis for en klimalov i Danmark. Klimaloven understreger, at Danmark har et historisk og moralsk ansvar for at gå forrest og inspirere og påvirke resten af verden.    

Læs mere om Folkekirkens Nødhjælps historiske klimainitiativ Livslangt klimaansvar: Klimaansvar for 100 års nødhjælp - noedhjaelp.dk - Folkekirkens Nødhjælp

Kontakter

Billeder

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

41 86 59 75https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum