Teknologisk Institut

Metal 3D-print er nu certificeret

Del
Som de første i Danmark har Teknologisk Institut fået ISO 9001 certificering inden for metal 3D-print

Udviklingen går hurtigt inden for 3D-print, og der bliver stillet stadig højere krav til såvel de printede emner som selve 3D-print processen. For at sikre, at fremstillingsindustriens krav bliver overholdt, har Teknologisk Institut nu fået en ISO 9001 certificering til 3D-print i metal.

3D-print gennemgår en rivende udvikling lige nu, og hvor teknologien tidligere blev anvendt til fremstilling af prototyper, er 3D-print i dag en konkurrencedygtig metode til fremstilling af slutkomponenter i større stykantal. Denne udvikling betyder også, at der stilles markant højere krav til de 3D-printede emner - og til de faciliteter, hvor 3D-print produktionen finder sted.

Når de høje krav til fremstillingen af slutkomponenter hos danske fremstillingsvirksomheder skal opfyldes, er en ISO 9001 certificering en stor hjælp. Certificeringen sikrer nemlig, at forventninger og krav til organisationens produkter og ydelser overholdes.

ISO 9001 inden for metal 3D-print er et stort skridt
For Teknologisk Institut er ISO 9001 certificeringen for metal 3D-print et stort skridt. Certificeringen viser således, at Teknologisk Institut har en systematisk tilgang til kvalitet og strategi, som er specialdesignet til håndtering af processer inden for netop metal 3D-print.

- Helt konkret betyder ISO 9001 certificeringen, at vi nu har et fælles system inden for metal 3D-print, hvor bl.a. leverandører, arbejdsprocesser og afvigelser håndteres, og det er let tilgængeligt for alle medarbejdere. På de fleste områder er det jo ’business as usual’, da vi har ikke ændret på den måde, hvorpå vi forbereder filer til 3D-print, glasblæser eller sender kundeemner. Det har vi optimeret løbende i de mere end 30 år, vi har leveret 3D-print til den danske industri. I stedet er det strukturen omkring vores arbejdsgange, der er blevet ændret. Det betyder, at vi taler samme sprog, som alle andre i verden, der følger ISO 9001 i produktionen, fortæller Lasse Haahr-Lillevang, konsulent på Teknologisk Institut og hovedansvarlig for certificeringen.

Certificeringen sikrer ensartet kvalitet og værdi for kunderne
Som nævnt er 3D-print et område, hvor der er stor fart på den teknologiske udvikling, hvilket også gør kvalitetsledelsen helt essentiel.

- Inden for 3D-print kommer der hyppigt nye maskiner og materialer på markedet, og i den forbindelse skal vi udvikle processer og procesparametre, så vi udnytter teknologien bedst muligt. ISO 9001 sørger for, at risikostyringen er på plads ved nye processer, og systemet sikrer en ensartet kvalitet af de produkter, vi leverer, lyder det fra Lasse Haahr-Lillevang, der tilføjer, at certificeringen også skaber værdi for kunderne.

- For kunderne er det i sidste ende kvaliteten af det produkt, de får i hænderne, der er relevant. Her giver certificeringen den største sikkerhed for kunden, fordi nu har vi et system, der håndterer afvigelser fra processer og produkter systematisk, lyder det fra Lasse Haahr-Lillevang.

ISO 9001 åbner op for nye muligheder
For Teknologisk Institut spiller ISO 9001 certificeringen også en central rolle, når det kommer til mulighederne for internale samarbejder.

- ISO 9001 certificeringen er et markedskrav internationalt, så vi kan nu levere 3D-printet emner i metal på lige fod med andre internationale leverandører. Samtidig betyder certificeringen, at vi kan lave industrinær forskning og internationale samarbejder, slutter Lasse Haahr-Lillevang.

Læs mere om kvalitetssikring af 3D-print her:

https://www.teknologisk.dk/ydelser/guide-til-kvalitetssikring-af-3d-print/42707

Nøgleord

Kontakter

Konsulent Lasse Haahr-Lillevang, Teknologisk Institut, tlf. 7220 2155, mail: lhaa@teknologisk.dk

Billeder

Information om Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Teknologisk Institut
Gregersensvej
2630 Taastrup

7220 2000http://www.teknologisk.dk/

Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk

Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Ny formand og næstformand i Teknologisk Instituts bestyrelse27.4.2023 14:13:57 CEST | Pressemeddelelse

Mikael Bay Hansen, der er sekretariatschef i Dansk Metal, er netop blevet valgt som ny formand for Teknologisk Instituts bestyrelse på årets repræsentantskabsmøde tirsdag 25. april. Samtidig blev Carsten Toft Boesen, der er CEO i NIRAS Gruppen A/S, valgt som ny næstformand. Teknologisk Instituts bestyrelses nye formand, Mikael Bay Hansen, har siddet i bestyrelsen for Teknologisk institut siden 2017 - senest som næstformand. Han afløser den tidligere bestyrelsesformand Jens Maaløe, der for nylig afgik ved døden. I det daglige er Mikael Bay Hansen sekretariatschef i Dansk Metals formandssekretariat og sidder desuden i bestyrelsen for Industriens Fond, Symbion Fonden samt A4 Medier. Han er cand.polit. fra Københavns Universitet samt har taget efteruddannelse på CBS og Columbia Business School. - Med Mikael får Instituttet en bestyrelsesformand, som både har indsigt i Teknologisk Institut og den store værdi, Instituttet og resten af GTS-systemet skaber for danske virksomheder. Derudover bi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum