Region Hovedstaden

Mester i logistik og ledelse styrker testområdet i Region Hovedstaden

Del

Det skal være nemmere for borgerne at finde vej i de forskellige tilbud om coronatest. De to testspor skal smelte sammen og der er udpeget en dedikeret leder til at styrke organiseringen

Lars Falk Jensen er ny leder for testområdet i Region Hovedstaden
Lars Falk Jensen er ny leder for testområdet i Region Hovedstaden

Det er en mester i logistik og ledelse, der i dag overtager ledelsen af hele testområdet i Region Hovedstaden. Lars Falk Jensen er chef for Facility Management på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, men rykker det næste år ud til Region Hovedstadens Akutberedskab, hvor han bliver konstitueret vicedirektør.

”Vi må forvente, at pandemien ikke forsvinder lige med det samme, så jeg er meget glad for, at Lars Falk har sagt ja til den her opgave. Borger og patienter skal møde større brugervenlighed og bedre kommunikation, men der er også behov for at forbedre booking og skabe hurtigere tid til test og korte svartider. Samtidig skal vores set up være robust og holdbart, så det passer til et langstrakt testbehov hen over vinteren, hvor vi ikke kan stå ude i telte og teste,” siger regionsdirektør Svend Særkjær.

Logistik og lederskab

Lars Falk Jensen kom til Bispebjerg og Frederiksberg Hospital i 2014, hvor han blev chef for Facility Management enheden. I 2018 modtog han Region Hovedstadens Lederpris på baggrund af en indstilling fra medarbejderne. Blandt andet fordi han er god til at skabe sammenhængskraft og korpsånd – og har et skrapt fokus på at rydde forhindringer af vejen.

”Jeg glæder mig til at komme i arbejdstøjet, og i samarbejde med en lang række nye kolleger få løst denne vigtige opgave, så vi både gør det nemmere for borgerne, men også får lettet det pres, der i dag er på mange af kollegerne på hospitaler, akutberedskab og i de administrative stabe,” siger Lars Falk Jensen.

Testsporene skal smelte sammen

I dag varetager hospitalerne og Akutberedskabet test i sundhedssporet, mens TestCenter Danmark har ansvaret for materialer og analyser af test i samfundssporet (de hvide telte i lufthavnen, Fælledparken, Friheden etc.). Bemandingen står Region Hovedstadens Akutberedskab dog også for. Der er derfor to parallelle spor for test, en række mobile testenheder og walk-in muligheder og systematisk test af medarbejdere i region og kommuner.

”Med øget smittetryk er der massivt pres på flere test, så der er behov for at vi gør det her smartere og enklere. Vi samler testopgaven mest muligt uden for hospitalerne og under samme ledelse, så hospitalerne kan koncentrere sig om patientopgaven og test af de syge,” siger Svend Særkjær.

Yderligere info via Region Hovedstadens pressevagt på 7020 9588 eller presse@regionh.dk

Billeder

Lars Falk Jensen er ny leder for testområdet i Region Hovedstaden
Lars Falk Jensen er ny leder for testområdet i Region Hovedstaden
Download

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum