Danmarks Statistik

Mest kompensation for faste omkostninger til hoteller og restauranter

Del

Der er indtil videre bevilget 7,4 mia. kr. i kompensation for faste omkostninger i perioden 9. marts til 31. oktober 2020 fordelt på 26.900 virksomheder. Det svarer til, at 8,3 pct. af alle reelt aktive virksomheder i Danmark har anvendt ordningen som følge af COVID-19-relaterede restriktioner.

I en ny analyse ser Danmarks Statistik nærmere på karakteristika for de virksomheder, der i perioden 9. marts til 31. oktober har fået bevilget kompensation for faste omkostninger, fx udgifter til husleje, licenser eller renteudgifter.

De brancher, der har modtaget de største kompensationsbeløb er Hoteller (822 mio. kr.), Restauranter (534 mio. kr.) og Caféer, værtshuse, diskoteker mv. (329 mio. kr.).

Blandt de brancher, hvor relativt flest virksomheder har fået bevilget kompensation, ligger Fitnesscentre højest med 78 pct. kompenserede virksomheder ud af alle virksomheder i branchen. For brancherne Konferencecentre og kursusejendommeCaféer, værtshuse, diskoteker mv. og Hoteller er andelen ligeledes over 60 pct.

”Analysen viser, at det især er brancher inden for oplevelsesindustrien, der har fået kompensation for faste omkostninger, fx hoteller, restauranter, biografer og zoologiske haver. Analysen viser desuden, at der er bevilget store kompensationsbeløb til luftfartsindustrien,” siger chefkonsulent i Danmarks Statistik, Peter Bøegh Nielsen.

Analysen viser også: 

  • Der er flest kompenserede virksomheder i brancherne Restauranter (2.625), efterfulgt af Frisørsaloner (1.827 virksomheder) og Taxikørsel (1.562 virksomheder).
  • Blandt de 10 brancher med de højeste kompensationsbeløb er tre brancher inden for luftfart, bl.a. Serviceydelser i forbindelse med luftfart og Ruteflyvning. For de tre brancher tilknyttet luftfart er det gennemsnitlige kompensationsbeløb på mere end 10 mio. kr. per virksomhed.
  • Der er flest kompenserede virksomheder i Byen København, nemlig ca. 5.700 virksomheder. Denne landsdel er også overrepræsenteret blandt de kompenserede virksomheder, når der tages højde for antallet af virksomheder i landsdelene. Dette kan afspejle erhvervslivets sammensætning – og dermed konsekvenser af COVID-19 – i de forskellige landsdele.
  • Især virksomheder med 1-5 årsværk er overrepræsenterede blandt de kompenserede virksomheder, hvorimod virksomheder uden ansatte er underrepræsenterede. Dette forhold afspejler formodentligt ordningens krav til minimumsudgifter og revisorerklæring for en del af kompensationsperioden.

Læs hele analysen her.

Nøgleord

Kontakter

Har du spørgsmål til analysen, kan du kontakte chefkonsulent Peter Bøegh Nielsen på PBN@dst.dk eller 3917 3189 og fuldmægtig Fenja Søndergaard Møller på FSM@dst.dk eller 3917 3084.

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Højere svinepriser i 2020 trods fald fra marts måned26.3.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Svinepriserne fortsatte i starten af året den markante stigning fra 2019, men faldt herefter for at ende på en samlet stigning på 6 procent i 2020. Det fremgår af bogen Jordbrugets prisforhold 2020 fra Danmarks Statistik, der udkommer i dag. Overordnet set var året 2020 dog prismæssigt på niveau med 2019, når man kigger på det samlede jordbrug. Såvel priser på salgsprodukter som købspriser på produkter, der anvendes i produktionen, har i gennemsnit været uændrede i forhold til 2019. Der er dog forskelle, når man kigger på de enkelte produkter og inputs. Priserne på varer fra animalsk produktion er steget med 1 procent fra 2019 til 2020. De to vigtigste animalske produkter er svin og mælk, hvor førstnævnte steg med 6 pct., mens sidstnævnte faldt med 3 pct. Udviklingen for de to produkter havde samme retning som året før, hvor svin steg i pris med 28 pct., og mælk faldt med 4 pct. Prisen på oksekød var uændret fra 2019 til 2020. Prisudviklingen har været mindre positiv inden for den vege

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum