Merete Juhl ny administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer

Erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer får ny administrerende direktør. Det er Merete Juhl, som i dag er Danmarks ambassadør i Jordan, Libanon og chargé d’affaires i Syrien med base i Beirut.
Hun tiltræder stillingen 1. august 2022. Formand for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, glæder sig over at kunne byde Merete Juhl velkommen:
- Merete Juhl har i en årrække været en anerkendt ambassadør for Danmark, og jeg er ikke i tvivl om, at hun i sin kommende rolle som administrerende direktør for Landbrug & Fødevarer bliver en stærk ambassadør for det danske fødevareerhverv, for vores landmandsmedlemmer og virksomhedsmedlemmer – og en visionær leder for Landbrug & Fødevarers medarbejdere i Danmark og udlandet, siger Søren Søndergaard.
- Merete Juhl har internationalt udsyn og erfaring. Det har vi brug for som et lille land, der producerer mad til hele verden og handler og samarbejder langt ud over Danmarks grænser. Hun har stærke personlige kompetencer og er vant til at navigere i komplekse og ofte politiske sammenhænge. Samtidig er hun en erfaren og resultatorienteret leder, der sætter teamwork og samarbejde højt. Og så er hun født og opvokset med fødderne i mulden og forstår tankesættet fra jord til bord.
- Ansættelsen af Merete Juhl er en stor gevinst for hele den danske fødevareklynge, og Merete er den helt rette til sammen med den valgte ledelse at stå i spidsen for en af Danmarks største erhvervsorganisationer, siger Søren Søndergaard.
Landbrug & Fødevarers kommende administrerende direktør, Merete Juhl, siger:
- Danmark er kendt for at have verdens måske bedste landbrugs- og fødevareproduktion, der hviler på et stærkt fællesskab, på høj kvalitet og know-how, der er efterspurgt i hele verden. Dét er jeg stolt over at skulle stå i spidsen for.
- For mig er det en drømmestilling. Jeg har mine rødder i landbruget, og politik, handel og økonomiske forhold har altid været et omdrejningspunkt for mig. Jeg glæder mig til at gøre en forskel sammen med medarbejdere, landmænd og virksomheder og løfte et samfundsmæssigt ansvar – blandt andet gennem arbejdet med Landbrug & Fødevarers stærke klimavision.
- Samfundet står foran store, globale udfordringer med klima og grøn omstilling, og her og nu sætter krigen i Ukraine yderligere fokus på fødevareproduktion og forsyningssikkerhed både for mad og energi. På alle områder kan og skal det danske landbrugs- og fødevareerhverv bidrage. Jeg ser frem til at lede en kompetent erhvervsorganisation med en central, men også meget bred dagsorden, som er fyldt med muligheder, siger Merete Juhl.
FAKTA om Merete Juhl
Baggrund
2018- Ambassadør i Libanon, Jordan og chargé d’affaires i Syrien, Danmarks ambassade i Beirut.
2015-2018: Ambassadør i De forenede arabiske emirater og Qatar, samt Danmarks faste repræsentant i International Renewable Energy Agency, Danmarks ambassade i Abu Dhabi
2013- 2015: Ambassadør i Ukraine, Georgien og Armenien, Danmarks ambassade i Kyiv.
2010- 2012: Udenrigsministeriet, chef for Invest in Denmark, innovation partnerskaber og eksportfremstød.
2007-2010: Handelschef, Den danske ambassade Berlin.
1999-2007: En række internationale stillinger i Danmark og udlandet.
Uddannelse
1999: Kandidati statskundskab, Aarhus Universitet med studieophold i Belgien (Landbrugsraadet i Bruxelles) og på Harvard Universitet.
1998: Master i europæisk politik, Europakollegiet i Brügge
Privat
Født 1972, gift og har en datter på 9 år.
Vender i forbindelse med ansættelsen i Landbrug & Fødevarer hjem til Danmark, hvor hun i 2021 købte Store Flinterup på Vestsjælland, et planteavlsbrug med cirka 200 hektar, der er bortforpagtet.
Opvokset på slægtsgården Vældegård ved Spørring i Østjylland. Taler foruden dansk også engelsk, fransk, tysk, arabisk, russisk og italiensk.
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkBilleder

Information om Landbrug & Fødevarer
Baggrund
2018- Ambassadør i Libanon, Jordan og chargé d’affaires i Syrien, Danmarks ambassade i Beirut.
2015-2018: Ambassadør i De forenede arabiske emirater og Qatar, samt Danmarks faste repræsentant i International Renewable Energy Agency, Danmarks ambassade i Abu Dhabi
2013- 2015: Ambassadør i Ukraine, Georgien og Armenien, Danmarks ambassade i Kyiv.
2010- 2012: Udenrigsministeriet, chef for Invest in Denmark, innovation partnerskaber og eksportfremstød.
2007-2010: Handelschef, Den danske ambassade Berlin.
1999-2007: En række internationale stillinger i Danmark og udlandet.
Uddannelse
1999: Kandidati statskundskab, Aarhus Universitet med studieophold i Belgien (Landbrugsraadet i Bruxelles) og på Harvard Universitet. 1998: Master i europæisk politik, Europakollegiet i Brügge
Privat
Født 1972, gift og har en datter på 9 år. Vender i forbindelse med ansættelsen i Landbrug & Fødevarer hjem til Danmark, hvor hun i 2021 købte Store Flinterup på Vestsjælland, et planteavlsbrug med cirka 200 hektar, der er bortforpagtet. Opvokset på slægtsgården Vældegård ved Spørring i Østjylland. Taler foruden dansk også engelsk, fransk, tysk, arabisk, russisk og italiensk.
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
L&F: Fremdrift i lavbundsprojekter viser, at frivilligheden virker9.7.2025 07:45:00 CEST | Pressemeddelelse
Over halvdelen af de lavbundsjorde, der ifølge trepartsaftalen skal udtages, er nu identificeret. Lokal inddragelse og frivillige aftaler er en del af forklaringen på den store succes.
1000 børn tager på Madskoler i sommerferien30.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Denne sommer tager 1000 madglade børn grydeskeen i egen hånd og sender forældrene ud af køkkenet. Sammen med frivillige instruktører bruger børnene fem dage på at dyrke madglæden imens nye venskaber spirer.
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt24.6.2025 10:25:16 CEST | Pressemeddelelse
For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Limfjorden er der opbakning fra lodsejerne. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring omegnen.
Lokale landmænd tager ansvar i den grønne trepart24.6.2025 10:24:45 CEST | Pressemeddelelse
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring lillebælt.
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvar lokalt24.6.2025 10:23:50 CEST | Pressemeddelelse
For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Lillebælt er der god stemning og opbakning fra lodsejerne.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum