RealMæglerne

Mere til salg: Boligmarkedet har stabiliseret sig selv

Del

RealMæglernes BoligBarometer / september (baseret på mere end 100 butikkers landsdækkende salgstal og boligstatistikker fra Boligsiden.dk) viser, at antallet af boliger til salg er støt stigende, hvilket er et tegn på, at boligmarkedet har stabiliseret sig selv. Et underskud af boliger til salg var under Covid-19 pandemien årsag til, at boligpriserne blev presset op på grund af høj efterspørgsel og lavt udbud. Antallet af nye boliger til salg i markedet stiger nu også uge for uge.

Især i første halvdel af 2021 lå antallet af nye boliger til salg pr. uge i et væsentligt højere niveau end både første halvdel af 2019 og 2020.

– Markedet er støt og roligt ved at vende, og beholdningen af boliger til salg i GNS vil i løbet af 2022 nærme sig 50.000 boliger i udbud, hvor erfaringen viser, at det befinder sig godt, fortæller Preben Merrild Angelo, adm. direktør hos RealMæglerne med mere end 100 ejendomsmæglerbutikker i Danmark.

Alene fra uge 11 til uge 37 er udbuddet steget med 4.000 boliger, så der nu er 41.000 boliger til salg i hele Danmark.

Boliger til salg, uge 11

2020

2021

Forskel

55.818

37.046

18.772

Kilde: Boligsiden

Boliger til salg, uge 37

2020

2021

Forskel

49.754

41.086

8.668

Kilde: Boligsiden

– Det skyldes jo ganske enkelt, at der kommer flere og flere nye boliger til salg, mens salgstiden på de boliger, som allerede er til salg, stiger med nogle få dage i gennemsnit. Det er også derfor, vi ser, at forskellen til udbuddet i tidligere år nu så småt begynder at udlignes. Men der er stadig noget, som skal indhentes, og man skal absolut ikke være bange for at sælge i det nuværende marked, for der mangler emner på spisesedlen, og der er masser af plads til at få solgt, fortæller Preben Merrild Angelo.

Antallet af nye boliger, der er kommet til salg i løbet af de første 37 uger i 2021, er bemærkelsesværdigt højere end tidligere år, hvilket også er et tegn på, at der nogle steder handles hurtigt:

Uge 1-37 sammenlagt:

2016

2017

2018

2019

2020

2021

83.112

84.738

87.647

85.428

84.389

100.432

Kilde: Boligsiden

Faktisk er det 20 procent højere end i de tilsvarende uger i 2020.

RealMæglerne forudså allerede i juni, juli og august at markedet viste tegn på at vende:

Den store fest er forbi (august)

Boligsalget faldt 20 % i juli (juli)

Boligmarkedet i blød opbremsning (juni)

– Det er ikke kun de flere salgsaktive emner, der viser, at markedet, efter 16 svære måneder, nu er ved at være ’normalt’ igen. Det er også afdæmpet prisudvikling, længere salgstid ift. for bare 6 måneder siden, færre antal handler med budrunder, færre boliger, der sælges over vurderingen, og færre skuffesalg mv., som samlet giver et billede af stabilisering, fortæller Preben Merrild Angelo, og uddyber:

– Fremadrettet bør det nu handle om boligpolitik og ikke om forestillinger om boligbobler. I Tyskland har Socialdemokraterne fx lige vundet valget; bl.a. med løfter om flere og billigere boliger til de unge.

I Danmark mangler vi pt. 33.000 studieboliger til de unge, og tallet stiger år for år. Vi venter spændt på nyt udspil fra boligministeren om et par uger, for fokus bør nu være på boliger til de unge og billigere boliger i byerne.

***

RealMæglernes BoligBarometer udsendes ved afslutningen af hver måned og udarbejdes på baggrund af statistik indsamlet fra mere end 100 RealMægler-butikker landet over. BoligBarometeret er derfor først med aktuelle månedsanalyser om udviklingen på boligmarkedet.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om RealMæglerne

RealMæglerne
RealMæglerne
Stenmosevej 15
2620 Albertslund

3634 0800http://www.realmaeglerne.dk

RealMæglerne A/S er en fri og uafhængig ejendomsmæglerkæde, som blev grundlagt i 1988. Med sine 105 butikker i hele Danmark - og flere på vej - er RealMæglerne i dag blandt de største ejendomsmæglerkæder i landet.

Vidste du, at RealMæglerne planter to træer i RealMægler Folkeskoven for hver bolighandel i kæden - ét træ for køber og ét træ for sælger.

Læs mere her: RealMægler Folkeskoven

Boliger og byggeri står ifølge Energistyrelsen for 40 procent af energiforbruget i Danmark, og en stor del af CO2-udslippet er dermed relateret til produktion af varme og energi i boliger.

Med klimaberegneren ønsker RealMæglerne at inspirere boligejerne til at vælge de rigtige løsninger, når de energiforbedrer boligen. Vi kalder det: Sammen om et bedre klima

Følg pressemeddelelser fra RealMæglerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra RealMæglerne

Boligsalget faldt 20 % i juli27.7.2021 13:36:00 CEST | Pressemeddelelse

RealMæglernes BoligBarometer / juli (baseret på mere end 100 butikkers landsdækkende salgstal og boligstatistikker fra Boligsiden.dk) viser, at det er blevet hverdag på boligmarkedet igen. Festen er forbi, og nu er det ferietid: – I takt med, at køberinteressen er svagt aftagende, betyder det også, at priserne fremover vil bevæge sig imod en normalisering med bedre balance mellem købere og sælgere, hvor vi vil se en årlig gennemsnitlig prisudvikling på 4 %, fortæller Preben Merrild Angelo, adm. direktør hos RealMæglerne.

Boligmarkedet tilbage til normal27.5.2021 13:42:58 CEST | Pressemeddelelse

RealMæglernes BoligBarometer / maj (baseret på mere end 100 butikkers landsdækkende salgstal og boligstatistikker fra Boligsiden.dk) viser, at boligmarkedet efter et hæsblæsende år løjer af og er tilbage på et højt normalt niveau: – Der kommer flere nye boliger til salg pr. uge, stk. salget er tilbage på tidligere års niveau, og det samlede udbud er langsomt opadgående, siger Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum