Beskæftigelsesministeriet

Mere meningsfuld indsats for borgere i ressourceforløb

Del

Et nyt initiativ skal sikre, at borgere på ressourceforløb får en jobrettet indsats og får større medindflydelse på deres forløb.

Der er afsat 83 mio. kroner for at hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet i job. Et nyt initiativ Bedre indsats for borgere i ressourceforløb får 68 mio. kroner, mens der lægges op til bruge 15 mio. kroner på en udvidelse af indsatsen i Udvikling i fleksjob II.

Evalueringen af reformen af førtidspension og fleksjob peger på, at der er særlige udfordringer med at give borgere i ressourceforløb en meningsfuld og jobrettet indsats. Blandt andet får kun 2 ud af 10 en virksomhedsrettet indsats i løbet af det første år, selvom rehabiliteringsteamet indstiller at 8 ud af 10 skal have en virksomhedsrettet indsats. Bedre indsats for borgere i ressourceforløb skal sikre, at flere i ressourceforløb får en jobrettet og meningsfuld indsats med fokus på lønnede timer.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Det står tydeligt for mig, at der er nogle udfordringer med ressourceforløbene, og at der er et forbedringspotentiale. For mange borgere er kommet i klemme i et ressourceforløb, der ikke gør en forskel. Derfor har jeg taget hul på en kritisk gennemgang af reformen, som skal føre til, at vi i forligskredsen vil se på, hvordan de politiske og juridiske rammer kan forbedres.

- Men jeg ønsker på ingen måde at holde mennesker hen, mens jeg gennemgår reformen. Derfor sætter jeg nu ind med et initiativ, der skal give kommunerne en saltvandsindsprøjtning til at hjælpe flere borgere på ressourceforløb med en meningsfuld indsats, der kan hjælpe dem nærmere arbejdsmarkedet gerne med lønnede timer. Det kan gennemføres inden for de gældende regler – og vi ved, det virker.

- Jeg ved, at det ikke løser alle problemerne med ressourceforløb, men det er en start med de midler, som vi kan bruge her i 2019.

Det forventes, at en fjerde del af landets kommuner vil kunne deltage i Bedre indsats for personer i ressourceforløb, og at indsatsen vil omfatte 4.000-6.000 borgere.

Finansieringen sker via satspuljemidler fra 2019, som ikke er blevet brugt.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Regeringen fremsætter lovforslag om midlertidigt børnetilskud6.11.2019 15:08:43 CETPressemeddelelse

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard fremsætter i dag lovforslaget om det midlertidige børnetilskud, som regeringen og SF, Det Radikale Venstre og Enhedslisten blev enige om i september. Partierne har afsat en kvart milliard kroner om året til børnefamilierne, der er berørt af kontanthjælpsloftet eller modtager integrationsydelse. Pengene vil blive udbetalt med tilbagevirkende kraft fra august, og regeringen forventer, at ca. 27.900 børn vil få glæde af tilskuddet. Tilskuddet udgør 700 kr. pr. barn pr. måned for forældre på de laveste ydelser, 600 kr. pr. barn af enlige pr. måned og 550 kr. pr. barn pr. måned for de øvrige i målgruppen. Derudover får enlige forsørgere et supplerende tilskud på 650 kr. månedligt uafhængigt af antallet af børn. Tilskuddet gives til børn i alderen 0-14 år. Det vil fx betyde, at en enlig mor på kontanthjælp med to børn i alderen 0-14 år vil kunne få op til 1.850 kroner ekstra skattefrit om måneden. Tilskuddet er skruet sammen på en måde, så man ikke ka

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum