Halsnæs Kommune

Mere lærertid til eleverne i Halsnæs

Del

Der kan være op til 28 elever i hver klasse ifølge Folkeskoleloven, men i Halsnæs er der markant færre børn i klasseværelserne. Kommunens folkeskoler har i gennemsnit 20 elever pr. klasse, og det placerer Halsnæs´ klassestørrelser i den bedre halvdel, når man sammenligner med skoler på både landsplan og i Region Hovedstaden.

Det senest opgjorte gennemsnit på landsplan er 21,4 elever per klasse, mens den gennemsnitlige klassestørrelse for regionen er på 22,2 elever.

Udvalgsformand for Skole, Uddannelse og Dagtilbud, Helge Friis ser klare fordele ved, at der i Halsnæs er færre end 28 elever i kommunens klasser, som han blandt andet mener er godt for indlæringsmulighederne:

”Vi har nogle rigtig gode klassestørrelser her i Halsnæs. Med færre end 24 elever i langt de fleste klasser har vores lærere i udgangspunkt mere tid til den enkelte elev, ligesom færre elever i klassen kan give mere ro og styrke undervisningsmiljøet, så eleverne får de bedst mulige forudsætninger for at lære,” udtaler Helge Friis.

Antallet af elever i klasserne varierer fra skole til skole, men mere end 86 % af klasserne fra børnehaveklasse til 9. klasse i Halsnæs har 24 elever eller færre i klassen. Halsnæs har i alt 102 klasser og 2045 elever fordelt på kommunens fem skoler.

Fokus på klassestørrelser

Halsnæs har siden 2017 arbejdet med, at der ved skolestart i børnehaveklassen ikke bør være mere end 24 elever i klassen, at der skal være særligt opmærksomhed på klasser med over 26 elever, ligesom det ikke er muligt at få dispensation til, at der kan være mere end 28 elever pr. klasse.

I det netop påbegyndte skoleår 2021/22 er der ingen børnehaveklasser med mere end 24 elever, ligesom der kun er to klasser i alt med over 26 elever.  

Kontakter

Helge Friis
Udvalgsformand for Skole, Uddannelse og Dagtilbud i Halsnæs Kommune
Telefon: 2165 6905 og e-mail: hefr@halsnaes.dk

Mads Kjær Ingvardsen
Chef for Børn, Unge og Læring i Halsnæs Kommune
Telefon: 2349 2723 og e-mail: madki@halsnaes.dk

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum