Blockbuster

Mens vi venter på EM 2021: Her er fem fantastiske fodboldfilm

Del

Den 12. juni skulle EM 2020 fløjtes i gang, og med tre kampe på hjemmebane i Parken var der lagt op til en kæmpe fodboldfest i Danmark. På grund af COVID-19 er slutrunden nu udskudt til 2021, men for at lindre EM-abstinenserne har Blockbuster samlet fem fantastiske fodboldfilm - som alle kan ses med eller uden klaphat.

Sommeren '92
Sommeren '92

Med dansk landsholdsdeltagelse og hele tre kampe på hjemmebane i Parken havde hele fodbolddanmark glædet sig til sommerens EM-slutrunde. Nu er slutrunden udsat til 2021, og for at hylde sporten, fodbolden og udfylde den lange ventetid til EM 2021 har Blockbuster lavet en hel kategori kun med fodboldfilm. Her kan alle fodboldfans gå på opdagelse, hvis fodboldabstinenserne vokser sig for store.

”En af de bedste fodboldfilm er Sommeren ’92, der gengiver Danmarks historiske sejr ved EM i 92. Filmen giver et skønt tilbageblik på en tid, som mange af os aldrig glemmer, og hvor det umulige blev muligt. Det er en fantastisk film og en god påmindelse om, at vejen til sejr altid er dér - selvom det kan være op ad bakke,” siger Casper Hald, direktør i Blockbuster Danmark.

Herunder har Blockbuster udvalgt 5 af de bedste fodboldfilm. Se hele udvalget af fodboldfilm her.

1) Og det var Danmark

Den danske dokumentar Og det var Danmark fra 2008 skildrer det danske fodboldlandsholds forvandling i perioden 1979-92. Det er den episke fortælling om landsholdets omvæltning fra ubehjælpsomme amatører til mytiske helte. Det er dog ikke bare en film om fodbold, men også en historie om den danske folkesjæl. Og det var Danmark er en film præget af nostalgi, kærlighed og stolthed over vores lilleputland.

Læs mere om filmen her.

2) Diego Maradona

Dokumentarfilmen Diego Maradona handler om den berømte argentinske fodboldspiller Diego Armando Maradona og er konstrueret af flere end 500 timers optagelser, der ikke før er blevet vist. Filmen skildrer fodboldspillerens fortid i den italienske klub S.S.C. Napoli fra årene 1984 til 1991, der omfattede seks sæsoner, to verdensmesterskaber, en kærlighedsskandale, et barn, kokainafhængighed og mafiainvolvering.

Læs mere om filmen her.

3) Ronaldo

Ronaldo er en enestående dokumentarfilm, som kommer helt tæt på en af verdens største fodboldspillere nogensinde, Christiano Ronaldo. Det er den første officielle og fuldt ud autoriseret film om den portugisiske boldmagiker, og filmen giver et tankevækkende indblik i Ronaldos sportslige og personlige liv på toppen af karrieren.

Læs mere om filmen her.

4) Sommeren ‘92

I filmatiseringen af landholdstriumfen fra 1992 indtager Ulrich Thomsen rollen som landstræneren Richard Møller Nielsen, der kæmper for at samle et splittet hold, som nægter at følge hans taktik. Men i sommeren 1992 får Richard en uventet chance, og pludselig er landsholdet på vej til EM i Sverige. Sommeren '92 er en film om en mand, der mod alle odds både samler et hold og en hel nation.

Filmen har flere prominente skuespillere på rollelisten, bl.a. kan man opleve Mikkel Boe Følsgaard som midtbanegeneralen Kim Vilfort, mens Cyron Melville indtager rollen som Brian Laudrup.

Læs mere om filmen her

5) Messi - The Movie

Dokumentaren Messi the Movie fortæller historien om fænomenet, den levende legende og seksdobbelte Ballon d’Or-vinder Lionel Messi. Publikum tages med på en rejse gennem Messis barndom, ungdom og professionelle liv med højdepunkter, der altid foregår med en fodbold ved fødderne. Filmen bringer os tættere på fodboldgeniet fra FC Barcelona og bør ses af enhver fodboldelsker og Messi-fan.

Læs mere om filmen her.

Kontakter

Billeder

Sommeren '92
Sommeren '92
Download
Diego Maradona
Diego Maradona
Download
Ronaldo
Ronaldo
Download
Og det var Danmark
Og det var Danmark
Download
Messi - The Movie
Messi - The Movie
Download

Information om Blockbuster

Blockbuster
BlockbusterBlockbuster er Danmarks største online filmtjeneste med over 10.000 titler, som du kan leje eller købe og streame, som det passer dig. Blockbuster tilbyder både de nyeste film, som de første efter biograferne, samt de nyeste tv-serier.  Vores mission er at give dig det absolut bedste indhold og lade det være op til dig, hvor og hvornår du vil se det. Blockbuster udvidede i 2017 til Sverige, Norge og Finland. Se det store udvalg af film og serier på blockbuster.dk.

Følg pressemeddelelser fra Blockbuster

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blockbuster

Blockbuster live-streamer Robert Prisen og inviterer alle danskere med til årets største filmfest23.1.2020 12:09:36 CETPressemeddelelse

Robert Prisen 2020 løber af stablen søndag den 26. januar og hylder traditionen tro de bedste præstationer inden for dansk film og tv. Og igen i år kan danske filmelskere være med til festen fra sofaen, når Blockbuster livestreamer hele showet. Sidste år så flere end 100.000 danskere med, og alle kan samtidig afgive deres stemme til ‘Blockbuster Publikumsprisen’.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum