Dansk Fjernvarme

Megafonmåling: 77% naturgasforbrugere vil over på fjernvarme

Del

En megafonmåling lavet for Dansk Fjernvarme viser, at 77 procent af de adspurgte naturgaskunder ønsker at komme over på fjernvarmen. Og blot 50 procent af disse ved, om de kan komme over på det. Derfor haster det med de kommunale planer og udrulningen af fjernvarme, siger politisk chef.

Det er godt og vel halvanden måned siden Regeringen præsenterede sit klima- og forsyningsudspil Danmark kan mere II. Udspillet var fyldt med gode intentioner og ambitioner, men allerede nu begynder disse at være forældet i forhold til virkelighedens Danmark.

Ifølge en megafonmåling lavet for Dansk Fjernvarme, viser resultaterne, at 77 procent af de adspurgte naturgaskunder ønsker fjernvarme, hvis det er eller bliver en mulighed, hvor de bor. Ret overraskende siger godt halvdelen af samme naturgaskunder, at de ikke tror, at fjernvarme er en mulighed, hvor de bor. Et tal, der er alt for højt ifølge politisk chef i Dansk Fjernvarme, Rune Moesgaard.

- Størstedelen af de eksisterende naturgasområder er områder, hvor fjernvarmen er den samfundsøkonomiske bedste erstatning til naturgas. Det er bekymrende, at så høj en andel naturgaskunder enten ikke ved eller ikke tror, at fjernvarmen kommer eller vil komme ud til dem, siger Rune Moesgaard, politisk chef i Dansk Fjernvarme.

Regeringen præsenterede i deres udspil den 13. april, at alle naturgaskunder skal have et brev om, hvorvidt de kan få fjernvarme, og hvornår de kan få det, inden året er omme. Dansk Fjernvarmes megafonmåling vidner om, at den proces kærkomment kunne ske hurtigere.

- At få at vide, hvad man kan forvente af udsigter til boligsopvarmningen, er et vigtigt aspekt for husstande, der lige nu opvarmes med naturgas. Alternativt vil der komme for mange individuelle løsninger, som kan udhule samfundsøkonomien i fremtidige fjernvarmeprojekter. Derfor er det vigtigt, at der hurtigt kommer klarhed over, hvor fjernvarmen kommer ud i Danmark, siger Rune Moesgaard.

Forbrugere vil have billig, driftssikker og grøn varme
Megafonmålingen viser, at det betyder noget for borgerne, hvor varmen kommer fra. Til spørgsmålet ”hvis valget for din fremtidige varmekilde står mellem fjernvarme og en anden varmekilde, hvilke af nedenstående forhold vil så være afgørende for dit valg af fremtidig varmekilde?” er det især etableringsprisen, de årlige driftsomkostninger, klima/miljø og støj, der betyder noget for valget hos forbrugerne.

- Det betyder noget i samfundet, hvordan og hvorfra varmeforsyningen kommer. Netop nu sidder politikerne og forhandler om Danmark kan mere II udspillet. Vi håber, at forhandlingerne tager højde for det brændende ønske, boligejerne har om at komme af med den russiske naturgas. Derfor anbefaler vi mindre bureaukrati i kommunernes sagsbehandling, en effektiv ja-tak ordning og økonomisk sikkerhed for investeringer, siger Rune Moesgaard.

Megafonmåling, fakta:

74-77% af naturgasforbrugerne vil meget gerne have fjernvarme. Blot 5-6% vil ikke.
50% af naturgasforbrugerne tror eller ved ikke, at de kan få fjernvarme

Hvad afgør valg af varmekilde?:
- Årlige driftsomkostninger
- Etableringspris
- Klima og miljø
- Støj

Antal respondenter: 2.010.
Respondenter i undersøgelsen, der er foretaget i april, med naturgasfyr: 289.

Kontakter

Pressechef Rune Birk Nielsen, tlf. +45 2490 4197 el. rbn@danskfjernvarme.dk

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme
Merkurvej 7
6000 Kolding

76 30 80 00http://danskfjernvarme.dk

Dansk Fjernvarme er en af Danmarks største brancheorganisationer og er interesseorganisation for landets ca. 370 fjernvarmeselskaber, der forsyner omkring 65 procent af alle danske boliger med grøn og effektiv varme. Hovedkontoret ligger i Fjernvarmens Hus i Kolding med en afdeling beliggende centralt i København. I dag kommer 72 procent af fjernvarmen fra vedvarende energi, og sektoren har som mål at blive CO2-klimaneutral i 2030.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Hvis naturgassen skal ud af Danmark, kræver det tilslutningspligt samt øget og målrettet tilskud til husstandene2.12.2022 11:22:52 CET | Pressemeddelelse

Hvis Danmark succesfuldt skal udfase naturgassen i opvarmningen, skal langt størstedelen af naturgasfyrene erstattes med fjernvarme. Hvis det skal kunne lade sig gøre, skal kommunerne igen kunne etablere tilslutningspligt i planlagte fjernvarmeområder, og tilskuddet fra fjernvarmeprojekter forsimples og målrettes alle kommende fjernvarmeforbrugere mener Dansk Fjernvarme.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum