Mediekonkurrencen 2023 sætter naturløsninger på skoleskemaet
Temperaturen stiger, klimaangsten spredes og biodiversiteten skranter. Kriserne står med andre ord i kø. Men der er meget, som kan gøres – og det er ikke for sent. Derfor inviteres landets 6. til 10. klasser til at prøve kræfter med journalistisk formidling, når de skal agere nyhedsredaktion som en del af Mediekonkurrencen 2023.
Med Mediekonkurrencen 2023 får de unge mulighed for at belyse og debattere de emner, der fylder noget hos dem. Elevernes historier kan spænde bredt, og de kan beskæftige sig med alt fra globale klimaforandringer til lokal natur.
Eleverne deltager i Mediekonkurrencen 2023, der løber fra uge 38-46, ved at producere deres egen avis i JP/Politikens Hus’ onlineværktøj ’Newsdesk’.
En konstruktiv tilgang til naturkrisen
Formålet med Mediekonkurrencen 2023 er at bidrage til den konstruktive journalistik.
”Den offentlige debat om klima og biodiversitet er i høj grad præget af dommedagsscenarier – og selvom det kan være effektivt, så må vi ikke tage håbet fra næste generation. Der er mange gode historier og muligheder gemt i klima- og biodiversitetskriserne. Løser vi dem på en smart måde, kan vi skabe et samfund, der er bedre end det, vi har i dag,” siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.
Kriserne fylder meget i de unges bevidsthed. Konkurrencen skal derfor give eleverne blik for en konstruktiv tilgang til naturkrisen med fokus på naturglæde, opbyggelige løsninger og historier om de store aktørers ansvar.
Næste generation skal have ordet
For at underbygge konkurrencens fokus er der i år indført en ekstra pris, som gives til den bedste idé til et naturfremmende initiativ i lokalområdet. Idéerne bliver bedømt af en jury med repræsentanter fra WWF Verdensnaturfonden og Østifterne.
"Østifterne støtter både store og små projekter i hele Danmark. Ud over de bedste aviser er det derfor naturligt for os også at belønne konkrete ideer," siger Camilla Dolberg Schmidt, projektchef i Østifterne.
Ifølge Bo Øksnebjerg fra WWF Verdensnaturfonden giver det rigtig god mening at lade næste generation komme til orde:
”Det er de unge skribenter, der overtager planeten efter os. Så det er væsentligt at høre, om de har ideer til bæredygtige initiativer, der kan gavne dem selv og planeten i fremtiden. Det kan sagtens være lokale initiativer, som måske senere kan skaleres,” siger han.
Alle vinderne af Mediekonkurrencen 2023 modtager en pengepræmie og bliver hyldet til et stort arrangement i JP/Politikens Hus.
Fakta om Mediekonkurrencen 2023
- Mediekonkurrencen er for elever i 6. til 10. klasse, og det er gratis at deltage
- Tilmelding foregår på hjemmesiden skoleavis.dk frem til og med fredag den 15. september 2023, hvor lærere desuden kan downloade årets undervisningsmateriale
- Mediekonkurrencen er især relevant som del af danskundervisningen, men emnet kan også inddrage fag som samfundsfag, geografi og biologi
- Hver klasse laver deres egen avis og får 200 trykte eksemplarer tilsendt til skolen
- De seks vinderklasser fejres til et arrangement i JP/Politikens Hus og modtager hver 5.000 kroner til klassekassen. Desuden kåres det bedste naturfremmende initiativ – vinderklassen modtager 5.000 kroner til klassekassen og 5.000 kroner til at udføre idéen
- Mediekonkurrencen 2023 er støttet af Østifterne, som du kan læse mere om her
- Vi opfordrer alle til at deltage og bidrage med originale og kreative idéer til en mere naturvenlig fremtid i lokalområdet
Om WWF Verdensnaturfonden
WWF (World Wide Fund for Nature) er en af verdens største og mest indflydelsesrige organisationer med mere end fem millioner støtter globalt. WWF har kontorer i flere end 80 lande og mere end 1.200 projekter over hele verden. WWF’s mission er at stoppe forringelsen af jordens naturlige miljø og skabe en fremtid, hvor mennesker lever i harmoni med naturen. Den danske afdeling, WWF Verdensnaturfonden, blev grundlagt i 1972 af Hans Kongelige Højhed Prins Henrik. Læs mere på wwf.dk.
Nøgleord
Kontakter
Mai-Britt NoeHead of Press & MediaWWF Verdensnaturfonden
Tlf:+45 28 93 63 28mai-britt.noe@wwf.dkChristian Skov HansenSeniorpresserådgiverWWF Verdensnaturfonden
Tlf:+45 21 71 95 86christian.hansen@wwf.dkBilleder
Information om WWF Verdensnaturfonden
Følg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Københavns største stenrev hjælper havnens biodiversitet27.11.2024 07:19:18 CET | Pressemeddelelse
Biodiversiteten i Københavns Havn får endnu et løft af WWF Verdensnaturfonden og By & Havn, der sammen har etableret det største stenrev i havnen. Overborgmester Lars Weiss (S) lagde den sidste sten på revet tirsdag den 26. november.
Plastik er én af naturens største trusler: Det skal ny global aftale stoppe25.11.2024 06:15:00 CET | Pressemeddelelse
I dag begynder sidste runde forhandlinger af verdens første globale plastikaftale. Danmark arbejder for en ambitiøs og bindende aftale, og det er helt afgørende, hvis vi skal bekæmpe plastikforurening i naturen, lyder det fra WWF Verdensnaturfonden, der er til stede under forhandlingerne i Sydkorea.
Se billederne: 4. klasse hjalp udenrigsministeren med at plante træer med WWF og VELUX Gruppen1.11.2024 11:07:00 CET | Pressemeddelelse
Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og 4. klasse på Dyvekeskolen på Amager plantede fredag træer for at sætte fokus på natur og klima i børnehøjde både i Danmark og i Uganda. I denne uge har i alt 1.200 skoleklasser i hele landet plantet træer. Aktiviteten finder sted i forlængelse af Børnenes U-landskalender.
I denne uge planter 1.200 danske skoleklasser træer til støtte for Uganda29.10.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
I uge 44 vil elever i hele landet plante 1.200 hjemmehørende træer på skolerne rundt om i landet. For hvert træ, der plantes i Danmark, planter WWF og VELUX Gruppen ti gange så mange træer på skoler i Uganda.
Ny rødliste-vurdering: Nu er pindsvinet ’nær truet’28.10.2024 16:02:01 CET | Pressemeddelelse
IUCN’s rødliste opjusterer pindsvinets status til ’nær truet’ i en ny vurdering, der offentliggøres i dag. Arten mangler levesteder, fordi naturen har alt for trange kår, lyder det fra pindsvineforsker Sophie Lund Rasmussen og WWF Verdensnaturfonden.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum