Vækstfonden

Matchordninger forlænges: Vækstfonden kan nu give økonomisk håndsrækning til og med april

Del

Vækstfondens matchordninger er forlænget i en aftale mellem Regeringen og en række af Folketingets partier. Bekendtgørelser er nu faldet på plads, og det giver Vækstfonden mulighed for at sikre økonomisk hjælp til virksomheder indtil slutningen af april. Det skal ske via stærkt samarbejde med lokale finansieringspartnere og investorer.

De endelige bekendtgørelser for Vækstfonden matchprodukter er nu offentliggjort. Det betyder, at Vækstfondens COVID-19-ordninger forøges med 935 mio. kr. og bliver forlænget til og med d. 30. april 2021. Ansøgningsfristen for matchprodukterne ligger en måned før, d. 31. marts. Således får iværksættere og vækstvirksomheder nu længere tid til at nå at gøre brug af mulighederne i Vækstfonden.

Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden:
”Siden marts har vi med hjælpepakkerne fra Regeringen og Folketinget kunne yde matchfinansiering til virksomheder, der har været ramt af Coronakrisen. Og der har været et stort træk på hjælpepakkerne. Det viser tydeligt, at der har været behov for den risikovillige kapital derude, og vi er glade for, at Vækstfonden kan være med til at spille en nøglerolle i at holde hånden under virksomheder og nu begynde at bidrage til en god genstart hos virksomheder i hele landet. ”

Indtil videre har over 724 selskaber benyttet sig af Vækstfondens matchordninger, og de har fået udbetalt lån for mere end 2,4 mia. kr. Med forlængelsen bliver rammen til matchordningerne også øget med samlet 935 mio. kr. Vækstfonden forventer at bruge hele rammen til coronahjælp til danske virksomheder.

Bred indsats i hele landet
Det er mange forskellige typer af virksomheder, der har gjort brug af Vækstfondens hjælpepakker, og de fordeler sig bredt over hele landet. Således har Vækstfonden ydet Covid-19-finansiering i hele 94 ud af landets 98 kommuner. Det er afgørende, at Vækstfonden kan holde hånden under virksomheder i hele Danmark, fortæller Henrik Holst Elstrøm, Senior Director og ansvarlig for Vækstfondens aktiviteter i Region Syddanmark:

”De lokale virksomheder er med til at skabe vækst og arbejdspladser – også når vi skal ud af krisen. Det er her, vi også ser mange af de hårdt ramte brancher, hvor folk har mistet deres job – fx inden for turisme og restauration, og derfor skal vi i Vækstfonden sammen med banker, business angels, pengeinstitutter og erhvervshusene sikre, at de virksomheder, som har behovet, kan få en økonomisk håndsrækning.”

Fakta om Vækstfondens matchprodukter

COVID-19 Startlån
COVID-19 Startlån er et lån målrettet unge virksomheder, som endnu er i opstartsfasen, men hvis produkt er færdigudviklet, skalerbart og har et højt innovationsniveau, der adskiller det fra andre i markedet. Der skal gerne være gennemført de første salg til kunder på den forretningsmodel, som lånet skal understøtte.

COVID-19 Investorlån
COVID-19 investorlån er målrettet virksomheder, som er ramt af COVID-19-krisen. Det kan være virksomheder, som har tabt omsætning, investoren/investorerne har trukket tilsagn tilbage, forsinket kapitalrejsning eller i form af forsinket nysalg. Investorlånet skal dermed sikre driften af virksomheden 12 måneder frem.

COVID-19 BA-lån
COVID-19 business angel matching-lån er en del af Vækstfondens indsats for at sikre risikovillig kapital til danske iværksættervirksomheder under COVID-19-krisen. Med lånefaciliteten kan din virksomhed supplere en investering fra en business angel med et lån fra Vækstfonden.

COVID-19 Syndikeringslån
COVID-19 Syndikeringslån er målrettet startups i den senere fase, som allerede har fx en venturefond eller et familiekontor med ombord. Med lånefaciliteten kan din virksomhed supplere en investering fra din investor med et lån fra Vækstfonden.

Udover matchprodukterne stiller Vækstfonden også garantier til SMV’er og store virksomheder via deres egen bank. Læs mere om Vækstfondens garantier her.


Om Vækstfonden
Vækstfonden er statens finansieringsfond, som arbejder for at styrke danske virksomheders adgang til risikovillig kapital, så de kan skabe ny innovation, vækst og arbejdspladser. I tætte partnerskaber med banker og private investorer fra ind- og udland finansierer Vækstfonden virksomheder i alle brancher over hele landet. Og fonden kan være med hele vejen - fra virksomhedens spæde start, gennem høj vækst, til rejsen ud på de globale markeder og børsnoteringer. Siden 1992 har Vækstfonden medfinansieret vækst i over 9.200 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 33,8 mia. Kr.

Kontakter

For pressehenvendelser, kontakt:
Kommunikationsrådgiver, Cecilie Idun Andersen: +4531930573 eller e-mail: cea@vf.dk

Information om Vækstfonden

Vækstfonden
Vækstfonden
Strandvejen 104A
2900 Hellerup

35 29 86 00http://www.vf.dk/

Vækstfonden er statens finansieringsfond, som arbejder for at styrke danske virksomheders adgang til risikovillig kapital, så de kan skabe ny innovation, vækst og arbejdspladser. I tætte partnerskaber med banker og private investorer fra ind- og udland finansierer Vækstfonden virksomheder i alle brancher over hele landet. Og fonden kan være med hele vejen - fra virksomhedens spæde start, gennem høj vækst, til rejsen ud på de globale markeder og børsnoteringer. Siden 1992 har Vækstfonden medfinansieret vækst i over 9.200 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 33,8 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra Vækstfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vækstfonden

NIL Technology henter 200 mio. kr. i finansiering: Dansk nanoteknologi skal sælges til verdens største smartphone-brands24.2.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

NIL Technology er en dansk nanoteknologivirksomhed, der står foran et internationalt gennembrud. Ambitionen? Virksomhedens nanoteknologi vil være at finde i stort set alle de førende brands af smartphones inden for de næste par år. Med en finansiering på 200 mio. kr. i ryggen fra bl.a. Jolt Capital, Vækstfonden, NGP Capital og EIC Fund, sætter NIL Technology fart på det, der skal være et internationalt gennembrud af de helt store.

Humdakin: Ung iværksætter har skabt bæredygtigt rengøringseventyr17.2.2021 08:12:00 CET | Pressemeddelelse

Bæredygtige rengøringsmidler, som samtidig er effektive og giver en lækker duft, var en mangelvare i det private hjem. Derfor fik Camilla Schram idéen til at lancere Humdakin, der skulle bidrage med miljørigtige og allergivenlige rengøringsprodukter til hjem, hvor bæredygtighed og design er i højsæde. Virksomheden er nu klar til at vækste yderligere på verdensplan med finansiering fra Vækstfonden.

Ny genstartspulje åben: De første penge på vej ud at arbejde hos danske virksomheder15.2.2021 13:30:00 CET | Pressemeddelelse

Det nye tiltag, Genstartsfonden, som oprettes ved et statsligt kapitalindskud i Vækstfonden, er nu åben. Dermed skal Vækstfonden sende 3 mia. kr. ud til danske virksomheder i form af ansvarlig lånekapital og egenkapital. Vækstfonden arbejder allerede på konkrete sager for mere end 200 mio. kr., og det er vigtig kapital, der skal sikre, at virksomhederne får iværksat de rigtige investeringer ovenpå Coronakrisen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum