Matas

Matas tilbyder gratis vaccinationer mod influenza og pneumokokker

Del

52 udvalgte Matas-butikker fordelt over hele landet tilbyder danskere, der er fyldt 65 år, og personer med visse kroniske sygdomme, gratis vaccinationer mod influenza og pneumokokker.

52 udvalgte Matas-butikker tilbyder en gruppe danskere gratis vaccinationer.
52 udvalgte Matas-butikker tilbyder en gruppe danskere gratis vaccinationer.

Fra torsdag 1. oktober tilbyder 52 udvalgte Matas-butikker de mest udsatte borgere gratis vaccinationer mod henholdsvis influenza og bakterietypen pneumokokker. En bakterie, der er årsag til 30 procent af alle tilfælde af lungebetændelser. Det sker i samarbejde med Danske Lægers Vaccinations Service, som også stiller de uddannede sygeplejersker til rådighed, der skal udføre vaccinationerne.

Vaccinationerne tilbydes borgere, der er fyldt 65 år samt personer med bestemte kroniske sygdomme, som særligt kan få glæde af de gratis vaccinationer. Vaccinationerne bookes online og udføres i lokale Matas-butikker, der har en kapacitet på 240 vaccinationstider om dagen.

– Sundhedsstyrelsen anbefaler, at lige præcis denne gruppe borgere, som er i særlig risiko for vintersæsonens infektioner, bliver vaccineret. Derfor er vi meget glade for, at Matas bakker op om at tilbyde den udsatte gruppe gratis vaccinationer ved at stille deres lokaler til rådighed for os, siger Daniel Anderson, der er driftsansvarlig for influenzavaccination i Danske Lægers Vaccinations Service.

Fokus på tryghed

Alle, der er interesserede i at blive vaccineret, skal booke en tid online. Det er med til at sikre, at myndighedernes retningslinjer og afstandskravene i butikkerne overholdes. Derfor kan borgere med en booking trygt henvende sig og blive vaccineret i butikkerne trods corona-pandemien.

– Vores medarbejdere har gennemført Certificering i tryg og sikker butik denne sommer. Det betyder, at de har styr på hygiejnereglerne og sørger for, at der ikke er for mange kunder i butikkerne ad gangen. Derfor kan man også trygt gå rundt i butikken i de ti minutter efter vaccinationen, hvor sygeplejerskerne observerer én, siger Louise Rovsing, der er projektleder for sundhed hos Matas.

Vaccinationerne bliver udført i et så diskret område af butikken som muligt. Matas forventer, at omkring 20.000 borgere vil benytte sig af muligheden for at blive vaccineret i en af deres butikkerne.

Mild influenzasæson førte til 2.290 indlæggelser

Statens Serum Institut registrerede 888.507 influenzavacciner i influenzasæsonen 2019/2020, som de karakteriserer som en mild influenzasæson. 7.757 patienter blev testet positive for influenza og 2.290 indlagt.

Det er dog ikke kun personer inden for målgruppen, der kan blive vaccineret i Matas. Borgere, som falder uden for programmet for de gratis vaccinationer, må dog selv til lommerne og betale henholdsvis 200 kroner for influenzavaccinationen og 420 kroner for pneumokokvaccinen.

Booking af tid foregår på www.minvaccination.dk/Matas eller telefonisk alle hverdage mellem klokken 8 og 16 på telefonnummeret 77 99 77 88. 

Nøgleord

Kontakter

Klaus Fridorf
Kommunikationschef, Matas
(+45) 61 20 19 97
kfr@matas.dk

Billeder

52 udvalgte Matas-butikker tilbyder en gruppe danskere gratis vaccinationer.
52 udvalgte Matas-butikker tilbyder en gruppe danskere gratis vaccinationer.
Download

Links

Information om Matas

Matas
Rørmosevej 1
3450 Allerød

48 16 55 55http://www.matas.dk

Matas består af 270 fysiske butikker over hele Danmark samt en række webshops, herunder matas.dk, helsebixen.dk og made4men.dk. Virksomheden, der i alt har cirka 2.500 ansatte, er med en omsætning på mere end 3,6 milliarder kroner markedsleder inden for skønhed, velvære og helse. Læs mere på www.matas.dk.

Følg pressemeddelelser fra Matas

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Matas

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum