Halsnæs Kommune

Masser af sommersjov venter i Halsnæs

Del

Foreninger og lokale aktører står klar med en række spændende arrangementer til Halsnæs' børn og unge hen over sommeren. Aktiviteterne er gjort mulige gennem puljemidler til alle landets kommuner.

Vil du lære at stå på de populære SUP-boards? Er du frisk på en omgang street soccer? Eller hvad med en tur under havets overflade med kyndige instruktører?
 
Det er blot få af mulighederne i den række af sommeraktiviteter for kommunens børn og unge, som Halsnæs Kommune netop har offentliggjort. 
 
Aktivitetslisten består både af tilbud fra lokale foreninger, aktører og Unge- og Kulturcentret - og langt de fleste er gratis. Arrangementerne er nemlig gjort mulige som resultat af en aftale kort før sommerferien mellem KL og regeringen, som sender en pulje penge til sommeraktiviteter ud til kommunerne.
 
De lokale foreninger og administrationen i Halsnæs Kommune har derfor skullet rykke hurtigt. Men med stor entusiasme blandt alle involverede er det på rekordtid lykkedes at skabe en flot række tilbud til de lokale børn og unge.
 
Det glæder formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati Helle Vibeke Lunderød.
 
"Vores foreninger i Halsnæs har så meget spændende at byde på, og med puljemidlerne får de mulighed for at komme ud til endnu flere. Samtidig kan vores børn og unge se frem til en sommer, hvor de kan prøve noget nyt, have det sjovt og måske møde nye venner. Så sommerferiepuljen er på alle måder en god nyhed, og jeg håber, at det fører til gode oplevelser for alle i løbet af de næste uger," siger Helle Vibeke Lunderød.
 
Halsnæs Kommune har i alt fået tildelt 1.019.000 kroner. 369.000 kroner er blevet øremærket aktiviteter i samarbejde med lokale kultur- og idrætsforeninger. 175.000 kroner er målrettet aktiviteter under UKC. De øvrige puljemidler er fortrinsvis målrettet aktiviteter i tilknytning til lokale boligforeninger, Ungehyblerne, Birkehuset og kommunens SFO'er, som ikke er en del af kataloget.
 
Målet med rammeaftalen er, at der etableres et bredt udbud af frivillige sommeraktiviteter for børn og unge i alderen 6-17 år. Aktiviteterne skal som udgangspunkt bestå af både faglige aktiviteter og fritidsaktiviteter med fokus på leg og læring.  
 
 

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Bliv vaccineret mod influenza2.10.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Vintertid er influenzatid. Vil du beskytte dig mod influenza, kan det være en god idé at blive vaccineret. Er du ældre, kronisk syg eller på anden måde særligt udsat, kan du blive vaccineret gratis. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du lader dig vaccinere mod influenza, hvis du tilhører en risikogruppe - også selvom du føler dig sund og rask. Er du i risikogruppen, er du også i særlig risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb, hvis du smittes med COVID-19. Derfor er vaccination mod influenza særligt vigtig i år. Du kan læse mere på linket her. På linket kan du også læse om, hvem der er omfattet af den gratis vaccination.

Nu kan du få udbetalt indefrosne feriepenge30.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Du kan nu få udbetalt op til tre uger af dine indefrosne feriepenge. Feriepengene har du optjent, hvis du har været lønmodtager i perioden 1. september 2019 til 31. marts 2020. Modtager du offentlige ydelser, vil de ikke blive påvirket, hvis du vælger at få udbetalt dine tre ugers feriepenge nu. Offentlige ydelser er for eksempel kontanthjælp, sygedagpenge, fleksløntilskud, ressourceforløbsydelse eller ledighedsydelse. Du får udbetalt dine indefrosne feriepenge via Borger.dk. Hvis du ikke ønsker at få udbetalt dine indefrosne feriepenge, bliver de stående hos Lønmodtagernes Feriemidler, indtil du når pensionsalderen. Du kan læse mere om ordningen på linket her til Borger.dk.

Budgetforlig på plads i Halsnæs30.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Et enigt byråd har indgået forlig om budgettet for de næste fire år i Halsnæs. Forliget betyder blandt andet, at der vil blive foretaget store investeringer i velfærden særligt til gavn for kommunens børn, unge og ældre. Det er Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten, som har indgået en budgetaftale for 2021-2024, og dermed står samtlige 21 mandater bag aftalen. For forligspartierne har det især været vigtigt at prioritere borgernes velfærd. Derfor vil børn, unge og ældre i de kommende år opleve, at der bliver flere penge til blandt andet bedre normeringer i daginstitutioner og mere personale på kommunes plejecentre. På dagtilbudsområdet bliver det tilført 1,6 mio. kr. ekstra til bedre normeringer. Et område hvor der også sidste år blev tilført ekstra midler. På skoleområdet skal overgangen fra daginstitution til skole styrkes. Derfor er der afsat 3,9 mio. kr. til ekstra personale, som i en overgangsperiode skal hjælpe børnene med at finde sig til rette i de ny

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum