Landbrug & Fødevarer

Martin Merrild melder afbud til delegeretmøde

Del

Martin Merrild melder afbud til onsdagens delegeretmøde i Landbrug & Fødevarer, fordi han er testet positiv for COVID-19.

Landbrug & Fødevarers formand gennem otte år, Martin Merrild, er blevet testet positiv for COVID-19. Det samme er to medarbejdere på hans gård, ligesom hans minkbesætninger er konstateret smittet. På den baggrund har han valgt at melde afbud til årets delegeretmøde i Landbrug & Fødevarer.

Martin Merrild er uden symptomer.

- Jeg ville selvfølgelig gerne have haft mulighed for at aflægge min sidste beretning som formand for Landbrug & Fødevarer. Delegeretmødet er en fantastisk begivenhed, som jeg altid har nydt i fulde drag. Det er medlemsdemokrati, når det er bedst med masser af gode og bramfrie debatter, som jeg sætter stor pris på. Desværre er jeg ligesom mange andre ramt af Covid-19 og derfor er jeg gået i isolation for at kunne overholde alle retningslinjer. 

I forvejen er delegeretmødet på grund af corona-situationen omdannet til et digitalt setup, som afvikles fra Herning Kongrescenter og streames til de delegerede rundt om i landet. Afbuddet betyder, at det bliver viceformand, Thor Gunnar Kofoed, der kommer til at afholde årets beretning.

- Det er rigtig trist, at det ikke bliver Martin selv, der holder beretningen, nu hvor han går af som formand. Det skulle ikke blot have været en status over året, men over hele hans formandstid. Jeg har den største forståelse for den situation, som Martin befinder sig i. Alle kan forstå, at Martin lige nu har meget at tænke på. Jeg ser frem til, at vi på et senere tidspunkt kan takke Martin, for alt det han har gjort for danske landmænd og for organisationen, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer Thor Gunnar Kofoed.

Martin Merrild har insisteret på, at delegeretmødet afvikles som planlagt blot uden hans egen tilstedeværelse.

- Det har kendetegnet Martins tilgang til arbejdet i Landbrug & Fødevarer, at sagen og erhvervet altid er kommet i første række. Det ser vi også nu. Det må være en utrolig svær måde at forlade formandsposten på, og jeg er ærgerlig over, at han ikke får den fejring, han retteligt har fortjent. Sammen med alle andre i Landbrug & Fødevarer sender jeg de varmeste tanker til ham med ønsket om god bedring til ham og hans medarbejdere. Vi vil gøre vores bedste for at afvikle et godt digitalt delegeretmøde, siger administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Anne Lawaetz Arhnung.

Martin Merrild har ikke yderligere kommentarer til pressen på nuværende tidspunkt. 

Nøgleord

Billeder

Information om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer
Axelborg, Axeltorv 3
1609 København V

3339 4000https://www.lf.dk/

Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Ny gastro-konkurrence hylder topkokkes innovative retter med fisk og skaldyr10.9.2021 11:12:00 CEST | Pressemeddelelse

Den årlige fejring af dansk gastronomi får nu en helt ny konkurrence, når ’Årets ret med Fisk og Skaldyr’ skal kåres til White Guides lancering den 29. november. Prisen gives til den kok og restaurant, som har formået at nytænke fisk og skaldyr på en måde, der skiller sig fra det ordinære og skaber en unik, velsmagende spiseoplevelse på højeste gastronomiske niveau. Tilmelding til prisen skal ske senest den 1. oktober.

Ny vejledning om respekt for menneskerettigheder i fødevareklyngen1.9.2021 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Forventningerne til virksomheders samfundsansvar vokser. Det gælder både de store multinationale virksomheder og i stigende grad også de små- og mellemstore virksomheder. Men det kan være svært at omsætte internationale retningslinjer til konkret praksis. Derfor har Landbrug & Fødevarer, Dansk Initiativ for Etisk Handel og Arla udarbejdet en vejledning til, hvordan virksomheder kan efterleve de internationale standarder om menneskerettigheder og leve op til kundernes forventninger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum