Salling Group

Markant støtte til lokale projekter fra Salling Fondene via føtex

Del

Endnu en gang donerer Salling Fondene via føtex til lokale initiativer i hele landet. Fokus for donationerne er socialt arbejde og bæredygtighed, og i alt ni projekter fra Nørrebro til Frederikshavn får støtte i denne omgang fra Salling Fondene og føtex

Der bliver meget at glæde sig til, når fodboldklubben Nørrebro United kan byde velkommen i nyt gårdmiljø, der skal styrke fællesskabet. Det samme gør sig gældende, når Salling Scenen skyder op i Frederikshavn, hvor sammenhold og kultur er i højsædet. Og i Svendborg, Hvidovre og Albertslund skyder nye, spændende lege- og opholdsområder op i by- og parkarealer – alt sammen for at skabe sundhed, trivsel og fællesskaber i byerne.

Det sker alt sammen med støtte fra Salling Fondene, som via føtex donerer til i alt ni lokale initiativer, hvor fokus er på sociale og bæredygtige initiativer rundt i hele landet. Det er anden gang, Salling Fondene og specifikt Købmand Herman Sallings Fond donerer via føtex – i efteråret 2018 fik 11 tilsvarende projekter støtte på samme vis.

Salling Fondene ejer Salling Group med føtex, Netto, Bilka og Salling stormagasinerne. Dermed går en del af overskuddet fra føtex således til donationer fra fondene. Alle de ni projekter er udvalgt efter ansøgningsrunder gennem føtex.

– I Salling Fondene bidrager vi aktivt til at skabe en bedre hverdag for danskerne via fondenes donationer. Det glæder mig derfor, at vi sammen med føtex har mulighed for at støtte en række sociale, bæredygtige og ikke mindst lokale projekter. Med efterårets og nu denne donationsrunde er vi oppe på 20 spændende initiativer, vi støtter, og det bliver spændende at følge projekterne, siger Jens Bjerg Sørensen, bestyrelsesformand i Købmand Herman Sallings Fond.

Udvælgelsen af lokale initiativer sammen med føtex gentages senere i 2019, hvor endnu flere projekter har mulighed for at få støtte.

Lokale ildsjæle

De ni initiativer, som får støtte i denne omgang, er udvalgt, da de bidrager til at styrke sociale relationer eller inspirerer til en sundere livsstil i lokalområderne. Enten fordi de bidrager med unikke oplevelser eller fordi de tilbyder løsninger, der gør borgerne i stand til at agere sundere eller mere bæredygtigt lokalt.

– Det gør mig både glad og stolt, at føtex via Salling Fondene er med til at støtte de lokale kræfter, som brænder for at styrke fællesskabet i deres nærmiljø. Både de medarbejdere i varehusene, som har medvirket til at udpege projekterne og de borgere, som har skabt initiativerne, vidner om et enormt engagement til gavn for både sammenholdet og miljøet i byerne. Det er præcist det, vi via Salling Fondene endnu en gang kan støtte i hele Danmark, siger Thor Jørgensen, direktør i føtex.

føtex har 102 butikker i Danmark, og når der senere i 2019 igen skal udvælges og indstilles kommende initiativer og projekter, vil de lokale varehuse spille en markant rolle.

- Én ting er at drive føtex butikker og dermed bidrage til indkøbsoplevelser i hverdagen. Med Salling Fondene som vores ejer kan vi løfte vores sociale engagement yderligere og dermed give endnu mere tilbage til lokalområderne. De penge, vi tjener, bruges nemlig til lavere priser, bedre kundeoplevelser og større udvalg – og til at give tilbage til samfundet via donationer fra fondene. Og jeg er glad for, at Salling Fondene via føtex kan give markant støtte til sociale og bæredygtige projekter, pointerer Thor Jørgensen.

De ni projekter

De ni projekter, som modtager støtte, er indstillet gennem lokale føtex-varehuse, der har søgt specifikt efter initiativer med fokus på aktivt medborgerskab lokalt og indenfor temaerne socialt arbejde og bæredygtige løsninger.

Initiativerne er udvalgt, da de enten skaber noget for folk i lokalområderne i form af unikke oplevelser og styrker sammenholdet, eller er løsninger, der gør folk i stand til at agere mere bæredygtigt og skaber viden og udvikling:

 • Salling Scenen – Frederikshavn
 • Legeplads til Hvidborg - Hvidovre
 • Gårdmiljø til Nørrebro United – Nørrebro, København
 • Parkourbane på Den Blå Kant, byrum ved Svendborg Havn – Svendborg
 • Forbedring af scene til Parkteatret – Frederikssund
 • Det Kærlige Måltid, non-profit organisation – Aarhus
 • Udendørs fitness-bane v. Albertslund Idrætsanlæg – Albertslund
 • Bil til Pulsskolen – Hillerød
 • Opholds- og picnicområde, SAMpark i Herlev – Herlev

Om Salling Fondene

Salling Fondene er eneejer af Salling Group – som driver bl.a. føtex, Netto, Bilka og Salling stormagasiner – og har gennem årene bidraget til en lang række nationale og lokale initiativer og projekter til glæde og gavn for mennesker i hele Danmark.

Samtidig har fondene givet en række store donationer til organisationer inden for blandt andet kultur, kirke, sport og værdige formål. Siden 2012 har Salling fondene doneret mere end en milliard kroner.

Salling Fondene består af to selvstændige fonde:

 • Købmand Herman Sallings Fond
 • Købmand Ferdinand Sallings Mindefond

Det er Købmand Herman Sallings Fond, der donerer til de ni lokale projekter, som føtex har bistået fonden med at finde frem til. Dette er sket via indsamling af ansøgninger gennem de lokale føtex butikker rundt omkring i landet, som føtex herefter har indstillet til fondens bestyrelse.

Læs mere om føtex CSR-arbejde her: https://omtanke.foetex.dk/

Kontakter

Billeder

Information om Salling Group

Salling Group
Salling Group
Rosbjergvej 33
8220 Brabrand

87 78 50 00https://sallinggroup.com/

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling, BR og Wupti arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Cirka 50.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen og Danmark servicerer hver uge 11 millioner kunder.

Fordi vi er 100% ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 1 mia. kroner til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

Netto opfører unik og bæredygtig dagligvarebutik29.6.2020 07:00:00 CESTPressemeddelelse

Snart vil en helt ny Netto-butik smelte sammen med det naturskønne område ved Bygholm Bakker i Horsens. Opført i genanvendelige materialer, konstrueret i træ og beklædt med en imponerende facade er der tale om et nytænkende, bæredygtigt byggeri med respekt for både natur, miljø og lokalsamfund. Butikken er den første af sin slags i Danmark, og Netto håber, at fremtidens butikker kan få samme form.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum