Aleris-Hamlet Hospitaler

Markant flere kvinder overvejer en brystoperation

Del

En ny undersøgelse fra Aleris-Hamlet viser, at mere end hver sjette danske kvinde overvejer at få ændret på sine bryster. Det er en markant stigning sammenlignet med tal fra sidste år. Undersøgelsen viser endvidere, at det er blevet mere socialt acceptabelt at få foretaget en brystoperation. Danskernes efterspørgsel har dog ændret sig mod det mere naturlige, mens der er forskel på de ældre og yngre kvinders syn på kosmetiske operationer.

Flere kvinder overvejer en brystoperation
Flere kvinder overvejer en brystoperation

Aleris-Hamlet har de seneste år undersøgt de danske kvinders overvejelser i forhold til brystoperationer som fx brystløft, brystforstørrelse og brystreduktion. En spritny analyse fra juni i år viser, at 16% af de danske kvinder i alderen 18 til 69 år overvejer at få opereret sine bryster. Det svarer til cirka 304.000 kvinder og udgør en markant stigning fra samme undersøgelse sidste år, hvor blot hver tiende kvinde overvejede en brystoperation. 

Gennem de seneste år har Sundhedsdatastyrelsen meldt om rekordmange kvinder, der får foretaget brystoperationer. Alligevel er tallene en overraskelse for Louise Vennegaard Mielke, der er overlæge og speciallæge i plastikkirurgi hos Aleris-Hamlet Cosmetic & Surgery:

”De seneste år har vi oplevet en støt stigning i antallet af brystoperationer, men tallene overrasker mig alligevel lidt”, siger hun. ”Plastikkirurgi er blevet mere alment accepteret blandt danskerne, og vores ønsker har også ændret sig gennem årene. En tendens, vi ser, er en øget efterspørgsel efter et mere naturligt udseende – fx med brystforstørrende operationer uden implantater, hvor vi i stedet bruger kvindens eget fedt fra lår eller lænd. Det er den kategori, hvor vi har oplevet den største stigning på hele 58% siden 2015”. 

Stor forskel på yngre og ældre kvinders syn på brystoperationer

Analysen viser, at den primære årsag til, at kvinderne overvejer eller har fået foretaget en brystoperation, er for at øge selvtilliden eller generelt føle sig mere tilfreds med sig selv og sin krop. Når man ser nærmere på motiverne på tværs af aldersgrupper, er der dog stor forskel på særligt den ældre og yngre gruppe af kvinder. For de yngre kvinder mellem 18-34 år handler det primært om ydre tiltrækning, mens det for den ældre aldersgruppe (35-69 år) er et spørgsmål om aldersmæssige forandringer, ændringer i kroppen efter graviditet eller deciderede helbredsmæssige gener (fx ondt i ryggen).

Der er samtidig stor forskel på, hvorvidt de yngre og ældre kvinder opfatter brystoperationer som et tabu. Her svarer 27% af de 18-34-årige, at de finder det tabubelagt at få lavet en brystoperation, mens det gælder for henholdsvis cirka 18,5% og 12% af de 35-49-årige og 50-69-årige. 

”Vi oplever, at mange i den lidt ældre aldersgruppe ønsker at gøre noget ekstra for dem selv. Børnene er flyttet hjemmefra, og man har nu ekstra tid og overskud til sig selv”, siger Louise Vennegaard Mielke. ”Anti-age-bølgen er en tydelig tendens, som vi ser. Alder er i dag kun et tal, og når vi kigger os selv i spejlet vil vi gerne se ud på samme måde, som vi føler os inden i”. 

Brystoperationer er blevet mere socialt acceptabelt blandt danskerne

Generelt fremhæver de danske kvinder, at det er blevet mere socialt acceptabelt at få lavet brystoperationer end tidligere (65%). 9 ud af 10 af kvinderne påpeger i undersøgelsen, at det er en individuel beslutning, mens hver anden mener, at det kan give den enkelte kvinde mere selvtillid. Det er Louise Vennegaard Mielke enig i, men hun understreger også, at det er vigtigt, at man får grundig rådgivning, inden man tager den endelige beslutning: 

”For mange kvinder kan en brystoperation være vejen til et bedre selvværd, men det er vigtigt, at man overvejer sin beslutning nøje”, siger Louise Vennegaard Mielke. ”Derfor starter vi altid med en grundig forundersøgelse, hvor der er tid til at tale beslutningen igennem, så kvinden er velinformeret og har fået god og professionel vejledning og forventningsafstemning”. 

Om undersøgelsen:

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.000 danske kvinder i aldersgruppen 18-69 år, der er vægtet repræsentativt på alder og region. Data er indsamlet i perioden den 17/6 - 21/6 2020 som en online dataindsamling via Norstat, der er en af de største analyseinstitutter i Norden. 

Nøgleord

Kontakter

Birgitte Hoffmann
Kommunikationschef hos Aleris Hamlet
Email: birgitte.hoffmann@aleris-hamlet.dk
Mobil +45 29 68 76 65

eller

Aleris Hamlets kommunikationsbureau:

Mindshare
Caroline Kjærbye-Thygesen
Communication Advisor
caroline.thygesen@mindshareworld.com

Mobil: +45 22 33 77 96

Billeder

Flere kvinder overvejer en brystoperation
Flere kvinder overvejer en brystoperation
Download
Louise Vennegaard Mielke, overlæge og speciallæge i plastikkirurgi hos Aleris-Hamlet Cosmetic & Surgery.
Louise Vennegaard Mielke, overlæge og speciallæge i plastikkirurgi hos Aleris-Hamlet Cosmetic & Surgery.
Download

Vedhæftede filer

Information om Aleris-Hamlet Hospitaler

Aleris-Hamlet HospitalerAleris-Hamlet Cosmetic & Surgery er en del af Danmarks førende, landsdækkende privathospital og det største ekspertisecenter inden for kosmetiske behandlinger og plastikkirurgi i Danmark med mere end 20 års specialisterfaring inden for området. www.aleris-hamlet-cosmetic.dk

Følg pressemeddelelser fra Aleris-Hamlet Hospitaler

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aleris-Hamlet Hospitaler

Psykologens seks råd til coronatrætte danskere10.2.2021 09:15:21 CETPressemeddelelse

Psykologer landet over har travlt under coronakrisen, og nu hvor tredje bølge med nye mutationer af covid-19 rammer Danmark, kan fremtiden for mange virke mere usikker end før. Ventetiden kan skabe en følelse af håbløshed, og vores begrænsede sociale kontakt fremkalder, hvad Chefpsykolog Annette Gaard kalder ’social sult’. Hun deler her seks råd til, hvordan man undgår, at coronaisolation udvikler sig til ensomhed.

Nu åbner Aleris-Hamlet for fedmeoperationer i Esbjerg19.11.2020 13:16:57 CETPressemeddelelse

Danmarks førende kæde af privathospitaler Aleris-Hamlet åbner nu op for fedmeoperationer på hospitalet i Esbjerg. Det har tidligere kun været muligt på hospitalerne i Aarhus og København, men med den nye udvidelse i Region Syddanmark, vil Aleris-Hamlet kunne imødekomme den stigende efterspørgsel på fedmeoperationer og øge trygheden og bekvemmeligheden for patienterne, som nu kan blive opereret tæt på hjemmet.