Dacapo Records

Marie-Luise Bodendorff fortsætter serien med Kuhlaus klaverværker

Del

Den 25. marts udkommer andet album i serien med Friedrich Kuhlaus værker for soloklaver i nye, friske indspilninger.

Sidste år indledte Marie-Luise Bodendorff serien med Kuhlaus værker for soloklaver. Works for Solo Piano Vol. 1 modtog stor ros fra anmeldere i både ind- og udland: Albummet fik bl.a. 5 stjerner af både Kristeligt Dagblad og tyske Piano News, og Politiken fremhævede albummet som en af de 20 bedste klassiske udgivelser i 2021.

Den 25. marts udkommer seriens andet album, som bl.a. præsenterer førsteindspilningen af Kuhlaus første opusnummer.

Forkærlighed for klaveret

Friedrich Kuhlau er kendt som Beethovens stærkeste fortaler i Danmark og som komponisten bag både stort anlagte værker, samt klaverværker til undervisningsbrug for amatører.

Kuhlau flygtede fra Tyskland til Danmark i en alder af 24 år, for at undgå indskrivelse i Napoleons hær. Han arbejdede sig hurtigt ind i Danmarks musikalske og aristokratiske kredse, opnåede statsborgerskab og tilbragte resten af sit liv i landet.

I sin levetid var Kuhlau primært kendt som pianist. Hans klaverværker har dybde og karakter, melodisk righed og undersøger instrumentets store klangpotentiale. Generelt har hans musik har alle den tidlige romantisk kendetegn på et tidspunkt, hvor dansk musik kun lige var ved at få øjnene op for den musikalske udvikling. 

Velkendte værker og en verdenspremiere

På det nye album tager Marie-Luise Bodendorff udgangspunkt i de 3 Rondoer, Op. 1, som ikke tidligere har været indspillet, på trods af at de repræsenterer noget af Kuhlaus mest chamerende musik. De tre rondoer er et eksempel på Kuhlaus pædagogiske hensigter, ligesom hans 6 Sonatiner, Op. 55 der også er at finde på det nye album og som stadig er populære blandt pianister med ønske om at finpudse deres teknik.

Albummet præsenterer desuden hans Fantasi i g-mol over svenske sange, Op. 93, som udviser al den håndværksmæssige kunnen, elegance og elskværdighed, som gør også Kuhlaus lettere værker virkelig interessante.

Et livslangt kendskab til Kuhlau

Marie-Luise Bodendorff (f. 1983) er født i Augsburg, Tyskland og har et helt særligt forhold til Kuhlaus musik. Som bare 6-årig debuterede hun i en bearbejdelse af Kuhlaus Sonatine i C-dur, Op. 20, og hans musik har fulgt hende lige siden.

De seneste år har Bodendorff markeret sig i koncertserier og på adskillige festivaler i Europa og Kina. Hun er prisvinder i talrige internationale klaverkonkurrencer og underviser desuden i klaver og kammermusik på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

Udkommer den 25. marts 2022

Marie-Luise Bodendorff, klaver

77 minutter
CD 8.226205

To view this video from www.youtube.com, please give your consent at the top of this page.AlbumtrailerVideokanal

Kontakter

Billeder

Download
Marie-Luise Bodendorff © Nina Gilera
Marie-Luise Bodendorff © Nina Gilera
Download
Marie-Luise Bodendorff © Sabina Przybyla
Marie-Luise Bodendorff © Sabina Przybyla
Download
Friedrich Kuhlau
Friedrich Kuhlau
Download

Links

Information om Dacapo Records

Dacapo Records
Dacapo Records
Worsaasvej 19, 5
1972 Frederiksberg C

https://dacapo-records.dk/da

Dacapo Records er Danmarks nationale pladeselskab for klassisk og ny musik.

Siden 1989 har vi udgivet mere end 600 CD’er, DVD'er og rent digitale udgivelser, primært med musik af danske komponister. Vores katalog spænder lige fra de tidligste barokværker af komponister som Dietrich Buxtehude til den yngste nyskrevne musik i dag.

Dacapo Records går helhjertet op i at understøtte dansk musikliv. Ikke blot ved at udgive musik, der ellers ikke ville kunne vinde udbredelse på almindelige markedsvilkår. Men også ved at promovere danske komponister i udlandet.

Det kræver, at vi lever op til de højeste internationale standarder, og derfor sætter vi en ære i kvaliteten af vores udgivelser. Det er grunden til, at vi samarbejder med de bedste danske og nordiske kunstnere såvel som internationale topensembler som Wiener Filharmonikerne, New York Filharmonikerne, Lapland Kammerorkester og Kronos Kvartetten.

Følg pressemeddelelser fra Dacapo Records

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dacapo Records

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum