Plastindustrien

Mange plastvirksomheder melder sig til at producere værnemidler

Del

Brancheorganisationen Plastindustrien har i de seneste par dage bedt alle aktører i plastbranchen om at melde sig under fanerne i kampen for at begrænse smitten af coronavirus ved at producere værnemidler og andre relevante produkter til sundhedsvæsenet.

Opfordringen fra Plastindustrien er blevet udsendt efter en kontakt fra Lægemiddelstyrelsen, der gerne vil forebygge en mangel på værnemidler.

Ca. tyve aktører i plastbranchen har allerede tilkendegivet, at de er parate til at hjælpe på den ene eller anden måde.

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien fortæller:

-       Vi har fået rigtig god feedback på vores opfordring om at råbe op, hvis man på den ene eller anden måde kan hjælpe med at fremstille værnemidler. Enkelte virksomheder har allerede trykket på produktionsknappen, andre kan være i gang i løbet af kort tid, mens en tredje gruppe af virksomheder kan understøtte den danske forsyningssikkerhed på længere sigt.

Han siger afslutningsvis:

-       Når jeg ser på de henvendelser, der løbende tikker ind, så bliver jeg optimistisk. Det vidner om et erhvervsliv, der er både fleksible og parat til at hjælpe så godt de kan i den udfordrende situation netop nu.

Eksempelvis kunne Idé-Pro i Skive kunne opstarte produktionen af visirer klokken 10.00 mandag formiddag, og virksomheden kan foreløbigt fremstille 160 styks i timen.

Kontakter

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien: td@plast.dk - 2949 4608

Billeder

Links

Information om Plastindustrien

Plastindustrien
Plastindustrien
Vesterbrogade 1 E 3
1620 København

33308630http://www.plast.dk

Plastindustrien vil sikre danske plastvirksomheder optimale rammer for succes ved at klæde dem på til fremtiden, hvor den grønne omstilling er forudsætningen for, at vi passer bedre på vores ressourcer og skaber nye attraktive arbejdspladser. Vores branche tæller over 26.000 jobs, hvilket gør os til en af industriens største underbrancher.

Følg pressemeddelelser fra Plastindustrien

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Plastindustrien

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum