Dansk El-Forbund

Mange nye medlemmer til elektrikernes fagforbund

Del

Antallet af uddannelsesaftaler stiger, og det samme gør antallet af lærlingemedlemmer i Dansk El-Forbund

En del fagforbund kæmper med faldende medlemstal. I Dansk El-Forbund (DEF) er situationen den, at antallet af lærlingemedlemmer stiger og stiger og nu har rundet 4.000. Det er fagbladet Elektrikeren, der fortæller om et fagforbund, der evner at tiltrække ikke mindst de unge – de kommende elektrikersvende.

Tendensen med stigende medlemstal har været der længe, men i april overgik tallet for nye lærlingemedlemmer sig selv. Nettoresultatet – tilgang minus afgang af lærlingemedlemmer – blev i denne måned 326 og er det højeste tal for en enkelt måned i mindst fire år. I alt har tilgangen af lærlinge gennem det seneste år været på netto 1.894.

– Så langt vi umiddelbart kan se tilbage, har vi ikke haft flottere tal for lærlingene, konstaterer næstformand i DEF Jan Jensen, som er ’statistikfører’ på området.

Fremgangen skal ses i sammenhæng med dels flere nye uddannelsesaftaler, dels en solid organiseringsindsats, ikke mindst på erhvervsskolerne. DEF arbejder aktivt på begge områder, og de unge ser ud til i stort tal at kvittere positivt for denne indsats.

Også blandt svendene fortsætter medlemsudviklingen en positiv tendens i form af en stadigt lavere afgang, der kommer tættere og tættere på nul. Jan Jensen hæfter sig også ved, at afgangen er stabilt lav.

Der er altid en vis afgang af svende, for eksempel til brancheskift, pension og dødsfald, og medlemstilgangen af nye svende fra tidligere lærlingemedlemmer tæller ikke med i statistikken: Medlemmer tælles ikke med to gange. Den tilgang af svende, der nu næsten neutraliserer den naturlige afgang, kommer altså ’oven i’ tilgangen af nyudlærte svende, der hidtil har stået som lærlingemedlemmer.

De flotte tal kommer som følge af blandt andet en målrettet organiseringsindsats på arbejdspladserne. Det samme gør den store tilgang af lærlingemedlemmer, men dertil kommer, at der indgås flere og flere uddannelsesaftaler på elektrikerområdet.

De seneste tal fra Undervisningsministeriets Praktikpladsstatistik gælder marts, hvor der blev indgået 141 nye aftaler. Tallet for årets tre første måneder er dermed 604. På samme tid sidste år – i marts 2017 – var der indgået 588 nye aftaler.

Stigningen skal ses i lyset af, at udviklingen på området allerede for et år siden var inde i en positiv udvikling: En stigning fra et i forvejen godt udgangspunkt.

Opgørelsen fortæller også, at der i løbet af det seneste år er indgået 2.215 nye uddannelsesaftaler på elektrikerområdet. Ifølge statistikken er det 8,8 procent flere end året forinden.

Læs mere i Elektrikeren på side 6: http://mags.datagraf.dk/danskelforbund/643

For yderligere kommentarer kontakt næstformand Jan Jensen på tlf. 33 29 70 04, mobil: 40 45 41 23.

Nøgleord

Billeder

Links

Information om Dansk El-Forbund

Dansk El-Forbund
Dansk El-Forbund
Nyropsgade 14
1602 København V

33297000http://www.def.dk

Følg pressemeddelelser fra Dansk El-Forbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk El-Forbund

25.000 elektrikere er målet for verdens første forløbsundersøgelse af elulykker1.10.2019 14:43:09 CESTPressemeddelelse

Den 1. oktober starter verdens første videnskabelige forløbsundersøgelse fra følgerne fra elulykker. Omtrent 25.000 danske elektrikere skal i et halvt år følges af forskere fra Arbejdsmedicin Regionshospitalet Herning. Målet er at påvise, hvor ofte elulykker opstår, hvornår de giver helbredsproblemer, og hvilke konsekvenser ulykkerne har. I dag foreligger der intet videnskabeligt grundlag for den mulige sammenhæng mellem forskellige alvorlige symptomer og elulykker. Det skal undersøgelsen ændre på

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum